Феновете искат Бойко Борисов за Футболист №1, той - "нулев" вот

Васил Георгиев 05 декември 2011 в 12:01 2796 0

Бойко Борисов
Бойко Борисов

Премиерът на България Бойко Борисов спечели с убедителна преднина в гласуването на феновете за Футболист №1 на България за 2011 г.

Тази година организаторите на традиционната анкета за Футболист №1 на България въведоха промяна, като най-напред своя вот дадоха феновете, които гласуваха на сайта futbolist1.bg. Гласуването на привържениците приключи в неделя. Според регламента, сега журналистите трябва да определят призовата тройка в 51-ата анкета "Футболист на годината", като отличените трябва да бъдат от Топ 20 на фенския вот.

44% от гласувалите фенове са дали предпочитанията си за централния нападател на Витоша (Бистрица) Бойко Борисов. Премиерът отговори с писмо до спортните журналисти и футболните фенове, в което предложи на организаторите на анкетата или да обявят гласуването тази година за "нулево", или призът да бъде връчен на избрания за "най-добър млад футболист".

„За мен вотът на феновете, с чиито гласове печеля приза "Футболист на годината“, е протестен вот - се казва в писмото на премиера. - Този вот е сигнал, не, че Борисов е най-добрият футболист, а че и българският футбол се нуждае от реформи и нова политика, която да изведе един от най-обичаните спортове на ново поле. С интерес проследих всички коментари в този един месец, през който продължи анкетата. За съжаление, навсякъде, където присъства моето име, всичко се превръща в политика. Това, разбира се, подмени смисъла на анкетата и за пореден път стана повод за злонамерени коментари "за" и "против" Бойко Борисов. Убеден съм, че българските фенове нямат интерес от такъв дебат, а българският спорт не печели. Винаги съм отстоявал мнението, че физическото възпитание и спортът са една от основните социални сфери на обществото. За мен спортът възпитава много и изгражда качества. Никога не съм крил своето пристрастие специално към футбола - и като зрител, и като запалянко, който следи с интерес и участва във футболни срещи – благотворителни или за лично удоволствие. Няма да спра да се интересувам и занапред, а напротив – ще продължа активно да търся спонсори за българските футболни отбори, ще продължа да поставям спорта, като един от приоритетите на държавата. На последно място – като човек, който е бил треньор на националния отбор по карате, мога да направя разлика между професионалната и аматьорската игра в спорта. Българският футбол и българският спорт бяха изправени пред сериозни изпитания – недостиг на средства, отлив на спонсори".

За голмайстора на Висшата лига от миналия сезон Димитър Бербатов са гласували 24% от феновете, което го оставя на второто място. Както е известно, нападателят на Манчестър Юнайтед официално помоли журналистите преди година, когато взе наградата си за Футболист №1 на България за 2010 г, повече да не гласуват за него в анкетата.

Третият фаворит на феновете е играчът на тима от "Б" Окръжна група Шипка (Драгор) Васил Лукаев, който получи 5% от гласовете. Около Лукаев се разрази и малък скандал, след като организаторите временно го бяха извадили от класирането, заради съмнения в манипулиране на гласуването за него. Церемонията по награждаването на победителите в анкетата ще се проведе на 23 декември в зала "3" на комплекса "Царско село" в София.

Топ 20 в гласуването на феновете за Футболист №1 на България за 2011 г.

1.Бойко Борисов (Витоша Бистрица) - 44% (3 501 гласа)

2. Димитър Бербатов (Манчестър Юнайтед) - 24% (1 955 гласа)

3. Васил Лукаев (Шипка Драгор) - 5% (430 гласа)

4. Николай Михайлов (Твенте) - 5% (397 гласа)

5. Стилиян Петров (Астън Вила) - 5% (382 гласа)

6. Владимир Гаджев (Левски) - 3% (243 гласа)

7. Бранимир Костадинов (Ботев Враца) - 2% (134 гласа)

8. Христо Йовов (Левски) - 1% (113 гласа)

9. Спас Делев (ЦСКА) - 1% (94 гласа)

10.Тодор Янчев (ЦСКА) - 1% (91 гласа)

11. Александър Бранеков (Видима-Раковски) - 1% (49 гласа)

12. Станислав (Генчев (Лудогорец) - 1% (43 гласа)

13. Светослав Петров (ЦСКА и Ботев Пловдив) - 1% (43 гласа)

14. Станислав Манолев (ПСВ Айндховен) - 0% (40 гласа)

15. Мартин Петров (Болтън) - 0% (34 гласа)

16. Траян Дянков (Черноморец) - 0% (29 гласа)

17. Ивелин Попов (Газиантепспор) - 0% (27 гласа)

18. Емил Гъргоров (Лудогорец) - 0% (24 гласа)

19. Страхил Попов (Литекс) - 0% (20 гласа)

20. Георги Илиев (Черно море) - 0% (19 гласа)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!