Quantcast

Борисов: Реформаторите саботират стабилно управление с ГЕРБ

OFFNews Последна промяна на 21 септември 2014 в 17:05 5164 35

Аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да поставя условия предварително - никога не съм се огъвал, обяви в Нова Загора председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

С поведението на Реформаторския блок срещу ГЕРБ и тежките обвинения, които сипят всеки ден, това е вече един ясен сценарий за влизане отново в избори. Хората знаят, че ние не можем да правим коалиция с ДПС, не можем с ББЦ. Реформаторите на практика казват с условията, които ни поставят, че не може и с тях. С БСП нито мога да кажа от тяхно име нещо, нито пък аз да говоря. Така че сценарият е виден и той е в действие, коментира Борисов.

Единствената стабилна коалиция, която показват и социолози, и политолози е ГЕРБ и Реформаторският блок. И тогава към тази коалиция можеш да поканиш експерти или представители на други партии и да имаме по-стабилно управление в парламента. А те предварително казват , че може, ама, ако няма това, няма онова. Когато преговарям за моята партия, преговарям аз, каза Борисов.

Неслучайно казах на реформаторите, че със своите безумни искания и с политиката, която си водят, явно е, че те работят за саботирането на едно стабилно управление, добави Борисов.

Той отбеляза, че не е чувал реформаторите да говорят срещу БСП, нито особено срещу ББЦ, „те там си се щадят“.

По думите му, ако сега няма 60% избирателна активност и няма стабилно правителство, на следващите избори ще има 80% избирателна активност, но вече ще е късно.

Избори декември или януари ще са фатални за България. Тогава няма въобще да правя предизборна кампания, ГЕРБ няма да прави кампания. Вече ще е безсмислено да обясняваме на хората, че нещо може да се направи след декември, януари, заяви председателят на ГЕРБ.

Вече съм заподозрял реформаторите - с конфликтите си вътре и поведението си към ГЕРБ. Представяте ли си ДПС и БСП да излязат утре и да кажат, че пак са в коалиция. Техните избиратели след „горчивото“, което си викаха в Народното събрание и се обвиняваха, как ще застанат в коалиция? Ще взривят пак обществото! Затова казвам, че в случая ключът за стабилността беше към реформаторите, а те още от самото начало го поставиха под угроза, коментира Борисов.

Борисов съгласен Светослав Гаврийски да е управител на БНБ

Аз съм убеден, че при едно стабилно правителство българските банки биха се включили чрез гаранционния си фонд, ако трябва и с повече, да възстановим доверието в банковата система. Но това минава през смяната на управителя на БНБ, посочи Борисов и допълни, че трябва веднага да се намери консенсусна личност, човек с опит.

Ето тук правя жест отново аз към реформаторите - един Гаврийски би се справил прекрасно, нищо, че ми е бил конкурент за кмет и съм го победил, но той може да се справи, ако има подкрепа от парламента. Подобен човек с репутация ни трябва. Сигурно има и други, поне 3-4 човека, но той е един от хората, които като мой противник на избори го казвам, много винаги съм го ценял за знанията, уменията, качествата, които има. Така че, аз съм диалогичен човек, но не обичам някой да ми извива ръцете и да поставя условия предварително, не е честно и никога не съм се огъвал, заяви председателят на ГЕРБ.

Купен вот

Председателят на ГЕРБ отбеляза, че има упрек към служебния кабинет, защото до този момент нищо не се прави по темата за купуването на гласове.

„Навсякъде, където съм минал, хората казват, че вече дори са купили гласовете. Ние многократно сме казвали, че след като нямаше никаква санкция за купуването на гласове по време на евроизборите, а журналистите пряко изобличиха политически партии, по тези дела няма никакво движение, те отново ще купят“, коментира Борисов.

„За съжаление има няколко партии, които са силно заподозрени, но когато няма надлежно събрани доказателства, няма как нещо да се случи. Неслучайно ГЕРБ побеждава в големите градове, където купен вот не може да има и той не би повлиял. Затова никой там не го прави, прави се преди всичко в ромските махали и малките населени места, където БСП и ДПС са абсолютни първенци, както и новосформираната партия на „Лидер“ и ББЦ. Но за съжаление нищо не можем да направим. Затова се борим за висока избирателна активност, дай, Боже, народът да го разбере това и да гласуват всички за когото си искат, тогава вече този купен вот ще стане неопределящ или поне няма да изиграе такава важна роля да влизат цели партии в парламента“, заяви председателят на ГЕРБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.09 2014 в 16:18

Стабилно ле бе като хора се самозапалваха за да слезеш от власт?

22.09 2014 в 13:33

РБ не е дясна формация! Как може да има дясна формация със лидер, който открито заяви, че е социалист?

За Радан става дума.

22.09 2014 в 13:17

Лъжицата катран в меда е купеният вот. Народът трябва да се обеззарази от този глист. А това става с масово гласуване. За когото и да е, с изключение на доказаните олигарси, разчира се. Като Ковачки, Бареков, ДПС, БСП, националистите и т.н. Ми то не остана, ще кажете. Що бе? Зелени, Светльо Витков, 22 септември, РБ с преференция, ГЕРБ с преференция (особено по места в провинцията, където си знаят хастара) и т.н.

22.09 2014 в 11:24

Виждам една променена позиция на ББ и това ако е осъзнато е добре. Няма друг формат на управление и решаване проблемите пред държавата освен РБ и ГЕРБ заедно с програма за реформи ,детайлно разчетена и приложена. Не разбирам онези които са достатъчно умни ,за да хвърлят гласа си напразно, става дума за т.нар. десни. Те в никакъв случай немогат да постигнат резултат и от 1 % дори, който би им дал поне субсидия, така ,че най добре е хората симпатизиращи на дясното въобще да гласуват за РБ ,за да не се разпиляват гласове.

22.09 2014 в 11:00

МУТРАТА БОЙКО РАЗЛАЯ КУЧЕТАТА СРЕЩУ БАНКАТА И ЕТО СЛЕД ТРИ МЕСЕЦА РЕЗУЛТАТА Е НУЛЕВ.ДЕБЕЛОГЪЗИЯ И ПОМАКА СИ ТОЧАТ ЗЪБИТЕ ЗА БАНКАТА,НО ХОРАТА СПЯТ ЗИМЕН СЪН.

22.09 2014 в 11:00

Забележете (НЕ)ЕСТЕСТВЕНОТО единодушие на "професора" от БСП и Драгалевската муха-лайнярка прелитаща под №13 и №16.
Остава само Рамадан и Мишо Мастиката да подпечатат с целувка "акта" подобно на Бея и Гея.

22.09 2014 в 08:09

Гласувайте тогава за бареков,той обещава 1 000 000 нови работни места

22.09 2014 в 08:02

Трябвяа ти съвсем малко-повече мозък от на една тиква, за да ти е ясно що за условия са получули:
"Коалиция на РБ с ГЕРБ - да, но без Боко и Цвъки!"
Не е ли логично?

22.09 2014 в 07:58

Тъй си Боко знае, тъй си Боко бае!

22.09 2014 в 01:23

"Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...Аз...моята партия...", и т.н. като развалена латерна...

КОИ КРЕТЕНИ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ТОЯ САМОВЛЮБЕН ЕГОМАНИАК С МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ?

Прост, алчен, бивш милицонер и комундел?