Quantcast

Бойко отказа да си говори с Реформаторите, Кънев отговори: Няма нужда от нерви

Offnews Последна промяна на 20 септември 2014 в 17:26 29262 73

Радан Кънев и Бойко Борисов

Лидерите на ГЕРБ и ДСБ си размениха задочни остри реплики през медиите и социалната мрежа.

"Диалогът" между двамата започна със сутрешното участие на Радан Кънев в bTV, където каза, че главният прокурор Сотир Цацаров, който не вършил адекватно работата си по аферата "КТБ", е издигнат от ГЕРБ и ДПС. 

"За избора на Цацаров знаехме, че е предопределен 6 месеца преди това. Цацаров е определен от ДПС и ГЕРБ, всички знаеха, че това е фаворитът на Борисов (лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов), Доган (почетният председател на ДПС Ахмед Доган) и Делян Пеевски. Никой не знае какво стои зад това задкулисие", каза лидерът на ДСБ и припомни, че в парламента изборът на сегашния главен прокурор е бил подкрепен от депутатите на БСП, ДПС и ГЕРБ.

Реакцията на Борисов не закъсня. "Защо Радан Кънев не отиде да пита Цветанов, да ме пита мен колко пъти съм бил в прокуратурата през тази година и три месеца – над 15 пъти. Защо не дойде тогава да ни каже кой е избрал главния прокурор или ВСС? Защо тогава мълча, а сега, понеже му е политически изгодно, иска да ни сложи вини", попита Борисов.

Той каза, че ГЕРБ бил подложен на гонения, така че мястото на партията да бъде заето от Реформаторския блок. "И затова се събраха от кол и въже хора там, само и само да попречат на ГЕРБ да има пълно мнозинство и да управлява самостоятелно. Желаем им голям успех, но това, което чувам, от поведението им и това, което правят, те ще са последните, с които ще си разговарям след изборите", каза Борисов. 

"Слушам един виден реформатор днес да се упражнява по наш адрес. Когато беше Костинброд, когато повдигаха обвиненията срещу Цветанов, когато мен ме разкарваха, както и всички министри на ГЕРБ, по прокуратурата, той мълчеше като риба. Сега станал голям защитник на демокрацията. Точно обратното – ние и тогава си мълчахме, и сега си мълчим, защото съдебната система трябва да е абсолютно спокойна при взимането на решения, дори когато са и срещу нас", посочи още Борисов.

Отговорът на Радан Кънев не закъсня. В социалната мрежа той призова лидерът на ГЕРБ да не се нервира.

Чета, че след ръкополагането от ДС за премиер, Борисов пак се е разлютил. Няма нужда от нерви - достатъчно е да си признае грешката. И СДС навремето се изкуши да злоупотреби с прокуратурата, и получи политически удари от Филчев. И ГЕРБ се изкуши, и получи Цацаров... Същата работа с Искров - но това е отделна, дълга тема.

Не се поучи от чуждите грешки, сега е време да се поучи от собствените.

Единственото, което Борисов трябва да направи, е да каже ще се бори ли заедно с нас тези злоупотреби да бъдат веднъж завинаги прекратени. Или ще си играе с Цацаров и Доган... Последните знаци не са окуражителни, написа Кънев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.09 2014 в 22:09

Бойко сам си призна в един разговор, че Цацата сам си го e избрал и сега се опитва да обвини Реформаторите, че ни го припомнят!? Вижте профила на Радан във фейсбук е пълен само с гербери повтарящи заучено на всеки коментар едно и също по 30 трола спамят за да смъкнат доверието в него. Интернет се напълни с профили на момичета споделящи само популистки новини статии за герб, а Боко го е страх от реформи защото ще отиде в панделата мутрата мазна продажна турска!

21.09 2014 в 17:54

Ох, неграмотника ЧесънЯ ,той пък разбирал от банки, ухааа, туй де четох написано от тебе е наивност на непросветения глупак, ужас , видяла жабата, че ... вола
Що ли не ви гледам сеира на тъпчовците, как се олигавяте....

21.09 2014 в 17:48

ти и от бизнес не разбираш, и от банки не разбираш. Чиновническото мислене го надушвам отдалеч. Разбрахме, че някой искал да изкяри като събори банките. Къде сме писали друго? Айде къш вече.

21.09 2014 в 17:40

За “Чесъни, Мечоци и т.н“, - тъй, хубаво! Значи четох ли, чух ли, но някой искаше образователен ценз за избиратели, т.е. тези, които избират ПОЛИТИЦИ да са ОБРАЗОВАНИ с поне основно образование, което е задължително/ Конституция.
Коректно е тук като се напъват да пишат по банково дело, ДА СЕ ОГРАМОТЯТ – има дебели книги, има закони, има университети – напъват се и тогава дрънкат!
ТАКА, а как да постъпим тук с мекеретата, които коментират БАНКОВО дело по схемата: тъп съм, не разбирам от банково дело, ама имам клавиатура и интернет?!
Тези нахалници що да ги правим, че само тролят, тролят ли тролят,
Т.е. видяла жабата, че подковават вола, и тя ... . Тези юнаци запълват с лакърдийки и отклоняват вниманието от ЯВНАТА и Ясна схема/ЗАГОВОР с/у банките в БГ (това не значи, че защитавам банките) с ЦЕЛ ПРЕДИЗВИКВАНЕ НА ФИНКОЛАПС ала1997, и идват БГСпасителите, лигите им течаха за власт.
Иначе, която и банка да вземете, ситуацията е една и съща, напр. що не питате Уникредит защо периодично отлага събиране на вземания по кредити на Прокопиев, или що не питате Уникредит защо плаща реклами в медии, или пък реклами на Париба). Да не би това да го отнесем за престъпление а?!?
Та, тъй .....
А за власта днес, може да прочетете аферата МО и Шаламанов, може да ви светне дали това е политика или не, аз от политика НЕ разбирам!!! Категорично!!!!

21.09 2014 в 17:08

Мъка, ти полудя ве човек.
Ай стига си тролил.
Троловете се познавате по това, че не мислите, а коментирате някого.

21.09 2014 в 16:57

До Драгалевската муха-лайнярка, която се показа пак от нужника на Караиван вече и под №66.
Глупако, твоята "истина" я заври в дирника на ръждивия ти ментор .
Може и в твоя.
Или на Гад ЗаеБи-Косвов.

21.09 2014 в 16:53

Ехооооо, а стига се мъчи,
изходи се най-после.
Четеме навсякъде, няма нужда да дрискаш на 5 места, освен ако не си на норма, като мазната балканска свиня...

Hahahahahahahahaha

21.09 2014 в 16:42

За “Мечоци, Чесъни и т.н.”
Освен да напиша: “Господи да се свети името ти, ПРИБЕРИ СИ ВЕРЕСИИТЕ като тези дрънкала !!! кланям ти се Господи, прибери си вересиите ...”
Схемата “банка се оправя само с вложителите” е схема към времето на Голямата депресия 1929г. Само че Рузвелт по време на Голямата депресия приема Закон за гарантиране влоговете в банките. Т.е. разбира, че ефтинджос схемата банка се оправя сама – НЕ РАБОТИ! И забранява дейност на инвестиционните банки на капиталовите пазари. Което след импийчмънт и съответно “Люински” Клинтън с голям зор/несъгласие отменя 1998-99г. Всъщност битката за отмяна Рузвелт/забраната тече от десетилетия, но при Клинтън се разгаря с пълна сила. В БГ м. януари 1931 г. е обнародван З/ защита влоговете в търговските банки... значи още 1931г. и в БГ да сеферясали!?!?
Случайно нещо да просветва в кратунЯ на дрънкащите тук...
Нещо от рода, че банковата дейност не е дрънканици, а се осъществява с молив и изчисления. И С РЕГУЛИРАНЕ от закони, от формули, от сметки, и пак сметки!
Напр. нещо да ви говори Базел 1, Базел2 , че и Базел и приетите формули3?!?!?!?
Второ – не плюйте Иван Искров. Защото като отнемат допуска на подуправителя Банков надзор от ДАНС, да отгатнем ли по чия заръка а????, или е случайно а?!?
и Иван Искров е изпаднал в потрес (а и целия управсъветБНБ), откъде да знае човека “къде е заверата”, т.е. къде е заровено кучето?!?!?
Всичко о о о о е изчислено бе хора, от БГ спасителите е изчислено,
Изчислено, планирано в завера още есента 2013, и стартирало на 25февр със Сигнал протестъри до Главпрокурор, подписан от Хр. Иванов, сега правосъден
не проумяхте ли в тъпите кратуНЯ?!?!?