Пускат движението по "Цариградско" предсрочно

OFFNews 01 септември 2015 в 12:51 5020 2

Снимка novini.bg

Рехабилитацията на булевард "Витоша" в участъка от бул. "Патриарх Евтимий" до бул. "България" приключва и от 4:30 ч. на 2 септември се възстановява движението. От утре, с две седмици предсрочно, се пуска и движението по основните платна на бул. „Цариградско шосе“, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на днешната инспекция на бул. "Витоша" в участъка.

От утре автомобилите ще могат да се движат по "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до "България", по пътните връзки от бул. "Витоша" към бул. "България" и в обратната посока, както и по бул. "Ген. Скобелев" между ул. "Цар Асен" и бул. "Витоша", се казва в съобщение на Центъра за градска мобилност.

Днес ще бъдат извършени единични изпитания на релсовия път и контактно кабелната мрежа на бул. "Витоша" между "Скобелев" и "България". Те ще приключат до 4:30 ч. на 2 септември, когато ще бъде възстановено и трамвайното движение по редовния маршрут на трамвай №7 и автобусното движение по редовния маршрут на автобус №72.

Временната автобусна линия А7 тм се спира.

Трамвай №1 няма да се движи. Той се замества от временна автобусна линия 1-тм с маршрут: начална и крайна спирка – “14-ти ДКЦ” с код 0010 на трамвайна линия № 1 на бул. “Витоша” след кръстовището с ул. “Д-р Стефан Сарафов” в посока бул. “Пенчо Славейков”, направо по бул. “Витоша”, надясно по бул. “Пенчо Славейков”, бул. “България”, надясно по бул. “Черни връх”, надясно по бул. “Арсеналски” и надясно по бул. “Витоша” до крайната (начална) спирка “14-ти ДКЦ“.

Линията ще продължава да се движи по действащите си разписания.

"Това е първият етап от цялостната реконструкция на бул. „Витоша“ в участъка от НДК до Южния парк. Този първи етап включва и подмяната на трамвайните релси и демонтажа им в участъка, където не се движи трамвай, както и подмяна от бул. „Скобелев“ до бул. „България“. Това вече е направено, така че утре сутринта се пуска трамвайното движение в този участък. Пуска се и автомобилното движение частично“, коментира кметът.

Продължават ремонтите на тротоарите и подлеза, които ще приключат до 15 септември. Заради довършителните работи там, в един участък между НДК и "Скобелев" още няма да бъде полаган износващият слой асфалт. Това ще стане на 12 и 13 септември, когато движиението в участъка ще бъде спряно за двата дена.

"До 15 септември трябва да приключат ремонтите и на тротоарите, подлезът, които се ремонтира отново. Той се ремонтира няколко пъти заради вандалски прояви и затова поставяме и монтираме и видео наблюдение“, уточни Фандъкова.

Също от 00:00 ч. на 2 септември се затваря южната половина от южния локал на бул. "Цариградско шосе" между Площада на авиацията и ул. "Димитър Моллов". Движението ще се извършва двупосочно в северна част от локалното пътното платно в същия участък. Движението ще бъде възстановено в 00:00 ч. на 10 септември.

Причинта е рехабилитацията на бул. „Цариградско шосе” в участъка от бул. „П. К. Яворов” до надлеза над бул. „Д-р Г. М. Димитров” и участъка от бул. „Александър Малинов” до софийския околовръстен път /включително прилежащите съоръжения/ –ВОД на южния локал на бул.„Цариградско шосе” от Площад на Авиацията до ул. „Йерусалим” - етапи 1 и 4 ул. „Димитър Моллов”.

От 00.00 часа на 05.09.2015 г. до 24.00 часа на 15.09.2015 г. се забранява и влизането на ППС по южната половина от южния локал на бул.„Цариградско шосе” между ул. „Димитър Моллов” /изток/ и ул. „Йерусалим”, като движението на ППС ще се извършва двупосочно в северна част от локалното пътното платно в същия участък.

Пренасочва се движението на тролейбусни линии №№ 5 и 8 и автобусни линии с №№ 84 и 306 за времето и мястото съгласно т.1 и т.2;

От 5 до 15 септември временно ще бъде изместена спирка "УМБАЛ Св. Анна" на южния локал в посока ж.к. "Младост 1" назад, непосредствено след ул. „Вл. Пашов”.

Тази сутрин бе възстановено движението по бул. "Черни връх".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!