Кои бяха неловките и запомнящите се моменти от Оскарите (видео)

OFFNews 12 март 2024 в 12:13 3942 1

Кучето Меси, което беше специално споменато като основния виновник за успеха на

Снимка Getty images

Кучето Меси, което беше специално споменато като основния виновник за успеха на "Анатомия на едно падане" от водещия Джими Кимъл

Всяка церемония за наградите "Оскар" има своите любопитни моменти и 96-ото раздаване на водещите отличия в света на киното също не направи изключение. Поглед към някои от тях предлага Асошиейтед прес:

Какво може да направи равни всички звезди на "Оскар"-ите? Отговорът е "опашката от автомобили". След шоуто номинирани като Лили Гладстоун и предишни победители, сред които Никълъс Кейдж, се присъединиха към останалата част от тълпата, за да чакат колите си. Някои от тях се сгушиха до отоплителните уреди, разположени по червения килим, и обсъждаха как е преминала вечерта.

Издокарано с папийонка, кучето Меси получи собствено място на наградите. "Въпреки че е куче, то може би изнесе шоуто на годината в "Анатомия на едно падане", каза водещият Джими Кимъл в монолога си при откриването на церемонията.

Ема Стоун изглеждаше искрено изненадана, когато спечели наградата за най-добра актриса за главната си роля в "Клети създания". Впоследствие стана ясно, че причината за това отчасти се дължи на дефектния цип на скъсалата се по време на церемонията рокля - тя я показа на два пъти по време на развълнуваната си благодарствена реч.

Междувременно поне един човек се спъна на червения килим. Случката обаче далеч не можеше да се сравнява с драматизма при падането на Дженифър Лорънс, с което актрисата влезе в историята през 2013 г.

Брадли Купър доведе майка си на "Оскар"-ите, а Райън Гослинг - сестра си. При носителите на "Оскар" Били Айлиш и брат й Финиъс О'Конъл е трудно да се каже кой кого беше довел. Колкото и изненадващо да се струва на мнозина, звездите, подобно на обикновените хора, имат семейства.

Неоново розови светлини озариха Райън Гослинг, докато изпълняваше I'm Just Ken в блестящ розов костюм. Може би уморена от изцяло розовия гардероб, който се изискваше от нейната главна героиня, звездата на "Барби" Марго Роби загърби този цвят и вместо това заложи на рокля в приглушени кафяви тонове на "Версаче" за събитието. Макар целия спектакъл да беше напудрен като част от филма "Барби" с клипчета и звезди от него, Марго Роби (която е и продуцент на филма) не криеше обидата си, че нито тя, нито Райън Гослиг, нито режисьорката на филма Грета Гървиг са номинирани.

Все пак розовият факел продължи да пламти благодарение на издокараните в този цвят Америка Ферера и Ариана Гранде.

Нито Хаяо Миядзаки, нито Уес Андерсън присъстваха, за да получат наградите си. Обичаните режисьори отбелязаха исторически победи - Миядзаки за най-добър анимационен филм за "Момчето и чаплата", а Андерсън за късометражната продукция "Невероятната история на Хенри Шугър" по едноименното произведение на Роалд Дал, донесла му неговия първи "Оскар".

Кийофуми Накаджима от студио "Гибли" се извини зад сцената, че Миядзаки и продуцентът Тошио Судзуки са пропуснали награждаването. "Моля, простете им. Те са малко по-нагоре във възрастовата група", пошегува се той.

На около километър от червения килим протестиращи затвориха част от холивудския булевард "Сънсет", призовавайки за прекратяване на насилието в ивицата Газа.
Междувременно някои от преминалите по него зведзи, сред които Марк Ръфало, Били Айлиш, Ава Дюверней и други се окичиха с червени значки в подкрепа на прекратяването на огъня в Газа.

Екипът на "Годзила минус едно" носеше фигурки на прочутото чудовище, както и обувки, вдъхновени от него. В същото време създателите на филма "Момчето и чаплата" донесоха плюшени версии на героите.

Няколко късметлии, събрали се около червения килим, се възползваха от изненадата, поднесена от композиторката на "Американска литература" Лора Карпман, която им подхвърли яйца "Кадбъри".

Шегата по време на самото шоу с голия Сена, който обяви наградата за най-добър костюм и която беше инспирирана от друго шоу на Оскарите през 1974 г., когато гол фен притичал зад водещия, може би ще остане най-запомняща се.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!