Кандидат-президентите - състезание кой ще се подложи най-удобно на Путин

Огнян Минчев Последна промяна на 31 октомври 2016 в 12:33 7861 25

В Черна гора службите за сигурност предотвратили държавен преврат, организиран от руската ФСБ с помощта на местни измекяри – бивши ченгета. Москва видимо беснее около членството в НАТО на малката адриатическа република, която има дълга и емоционална русофилска история.

„Колко народ сте вие?” – питали в Цетине преди 150 години…

„Петстотин хиляди” – бил отговорът, „но с руснаците сме 150 милиона…”

През последните години съм ходил няколко пъти до Черна гора, но ентусиазмът от руското присъствие там – собственост върху индустрията и туризма – е все по-малък. Нищо чудно – русофилството е обратно пропорционално на руското олигархично присъствие навсякъде между Балтийско, Черно и Адриатическо море. С изключение на … България… Където ужким се води кандидат-президентска кампания. И какво говорят кандидатите? Генералът Румен Радев открито подкрепя руско-българското оръжейно лоби, което безсрамно дра българската държава за текущите ремонти на българските МИГ-29 в продължение на десетилетия. На Радев много му се иска това да продължава и за в бъдеще. Той рязко осъжда съвместното патрулиране на българското въздушно пространство в рамките на НАТО и открито говори за „равно разстояние“ на България между Русия и НАТО (намигване), за продължаване на епохата МИГ-29 в българската военна авиация.

Каракачанов представлява обединените националисти, но форматът е свръх-любопитен. Една от трите партии зад него е Атака – партия на руски националисти. Някой ще каже – братски народи, братски национализми, не ли? Не съвсем… Руската имперска политика съсипва българската нация няколкократно, като през 1944-47 година унищожава българската национална държава, подменяйки я със съветска колониална администрация (БКП). След 1989 г. олигархичните кръгове в Русия и България, учредени върху структурите на КГБ и ДС проведоха ефективна криминална революция, предотвратявайки възраждането на българската държавност. Днес притежаваме ерзац-милиционерска република с грабителски контрол върху стопанството и корумпирана изпълнителна власт и правосъдие в услуга на новата милиционерска буржоазия. Политически коректната европейска институционална структура внимателно се опитва да коригира всичко това с по 1-2 доклада годишно. Къде ти… Разбира ли бандит от деликатно напомняне… Но Каракачанов сурово съди Европа и Америка, а е внимателен и грижлив към Русия. Сигурно затова са се и събрали със Сидеров.

Цецка Цачева говори за евроатлантизъм, но никога не забравя веднага след това да каже и две хубави думи за Русия, за тежестта на санкциите върху Кремъл и т.н. Сякаш, че тези санкции са нечий акт на несправедливост, а не минимална реакция на брутална агресия на Москва срещу съседна независима държава. Да ходим ли при Калфин, който става и ляга с Русия на уста и се бори за същото, за което и началника му Първанов – за голям шлем в полза на Русия и капо на разиграването за България. Да не ходим при дребосъците Енчев, Жорж, Митьо Пищова – там се лее същата песен в достъпна за кандидатите по-оперетна форма.

Така, в Черна гора имаше опит за руски държавен преврат, предотвратен от службите на държавата. Нищо подобно не грози България. Ако не е кандидатът Трайчо Трайков, който поддържа категорично позиция в подкрепа на българския европейски и атлантически избор, българската президентска кампания прилича на състезание по дисциплината кой ще се подложи най-удобно на Путин. От преврат тук нужда няма – той тече пред очите на всички и заплашва да сложи в стола на президента руско мекере. Няма и служби на държавата, които да предотвратят това – службите с подкрепата на библиотекарско-магнаурската школа водят българските президентски избори към пълен успех на евразийската идея и практика. Засега само в президентството. Утре – кой знае… Ех, юнаци се оказаха тези в Черна гора – и патриоти! Черногорски патриоти, а не руски…

Статията на политолога Огнян Минчев препечатваме от личния му блог. Заглавието е на редакцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21662

19

spirit оригиналът

01.11 2016 в 08:17

Ако не е кандидатът Трайчо Трайков, който поддържа категорично позиция в подкрепа на българския европейски и атлантически избор, българската президентска кампания прилича на състезание по дисциплината кой ще се подложи най-удобно на Путин".

С подобно налудничаво отношение към изборите тъпите реформатори сами си слагат капан и с радост падат в него като камикадзета, прекалили с алкохола.

Ами ако кандидатът Трайчо Трайков вземе между 3 и 5 процента, а дори и да скочи до 7, тогава това ще означава ли пълна катастрофа за евроатлантическите ценности и път на България?

Защото, ако следваме логиката на Огнян Минчев, точно такава трябва да е констатацията след вота.

Тогава ще има ли масови самозапалвания на адептите на "единствения кандидат на Европа"?

Няма да тръгна да съжалявам безпътицата на снобското дясно, но тяхното наистина се вписва в дефиницията за лудост - да правиш едно и също и всеки път да очакваш различен резултат.

59993

18

Red or Dead

31.10 2016 в 23:29

Добре бе Йончев, и в България ли трябва да стане земетресение, че да закриеш НАЙ-ПОСЛЕ акаунта на 'чесън'.........за негово добро го направи, завалията е пред апоплектичен удар:)

Апропо, възстанови и точките на колегата “Black Hex“......ей тъй в името на феър плея.......