Генерал СВР: Путин се готви за ''освобождение'' на Грузия и ''спасяване'' на Армения след загубата в Украйна

Кремъл планира и аншлус на Беларус, твърди мистериозният руски военен

OFFNews 29 ноември 2022 в 15:45 4698 8

Путин и Лукашенко
Путин копае гроб на верния си другар Александър Лукашенко.

Мистериозният висш руски военен, който стои зад популярния Телеграм канал Генерал СВР и поддържа редовна аудио рубрика в YouTube с механично преправен глас, лансира изключително любопитен сценарий за действията на руския президент Владимир Путин след очертаващата се загуба на войната с Украйна.

Според анонимния висш офицер силният човек в Кремъл планира да запуши устата на руското общество след провала на завоевателната мисия срещу Киев с лесни успехи в други региони. Генерал СВР прогнозира, че Путин ще тръгне да "освобождава" Грузия и да "спасява" Армения.

"Вчера руският президент Владимир Путин разговаря в Кремъл с президента на Казахстан Касим-Жомарт Токаев. Посещението на лидера на Казахстан в Русия веднага след преизбирането му може да се нарече по-скоро визита от учтивост и резултат от предварителни договорености с Путин. Наскоро руският президент помоли Токаев да не прекратява членството на страната му в ОДКБ (б. ред. - отбранителният съюз воден от Русия) и обеща редица преференции във връзка с това. От друга страна, казахстанският президент не даде принципни обещания, но и не отказа на Путин. Токаев е опитен и изтънчен политик, той е добре запознат със състоянието на нещата в ОДКБ и с желанието на арменското ръководство да напусне организацията на всяка цена, като по този начин мощно настоява за разпадането на организацията.

В този случай за казахстанския лидер остава единствено да вдигне ръце и да погребе ОДКБ завинаги, без да си навлече гнева на руското ръководство, с което все още трябва да се съобразява в икономически и политически план. Токаев провежда многовекторна политика, лавирайки между Русия, Китай и Турция, като се опитва да не се кара с никого и да не предизвиква раздразнение, доколкото е възможно. Путин е наясно с това и, разбира се, не разчита на пълната лоялност на Токаев, но сега руският президент трябва да продаде своята значимост на вътрешната арена, а посещението в Кремъл, дори това да е президентът на съседна и една от малкото "приятелски" държави, не пречи на този факт Москва да придава световно значение. Във външната сфера за Путин всяко едно ръкостискане с лидерите на други държави трябва да покаже, че той не е в пълна изолация. Ако до Нова година той успее да се снима с Мадуро и, разбира се, Лукашенко, и това ще е успех.

За Путин посещението на Токаев не решава основния проблем - поражението във войната с Украйна. На срещите си с лидерите на силовите и военните блокове Путин отново повдига темата за реализиране на геополитически амбиции към съседните страни, където "победата" може да бъде практически гарантирана, а цената - незначителна. Става дума за "освобождаването" на Грузия и "спасяването" на Армения, както и за доброволно-силовото пррисъединяване на Република Беларус", пише Генерал СВР в Телеграм.

Според него организиране на убийството на бившия президент на кавказката република Михаил Саакашвили би предизвикало протестно движение и антируски демонстрации в Грузия, а руската армия ще "трябва да се справи с този проблем бързо и ефективно".

"Мобилизацията след Нова година в Русия също е включена в геополитическите планове. Путин смята, че поражението в Украйна ще мине почти незабелязано благодарение на лесните победи в други региони. И докато по-рано плановете за анексиране включваха северните райони на Казахстан, след като Китай гарантира териториалната цялост на Казахстан, плановете на Путин се промениха драстично. Той търси изход, който просто не съществува, и е готов да пожертва милиони животи за тази цел", категоричен е мистериозният Генерал СВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

7

Manager Kim

29.11 2022 в 21:44

За контрапродуктивността на Путин (и Си): http://www.seo-forum-seo-luntan.com/other-languages/adska-kontraproduktivnost/

345

6

Джендо Джедев

29.11 2022 в 21:01

Еврак,

Пише се "boyfriend", не "boyfrend". Ей, не ги научи тия езици и това си е! Снощи - "Рeserve", сега "boyfrend"... Айде, снощи беше пиян на мотика, ами днес? :D

1000

5

Слънце

29.11 2022 в 20:18

Офнюз престанете да разпространявате глупости, тоя Генерал СВР е нископоставен чиновник от ФСБ

345

3

Джендо Джедев

29.11 2022 в 17:18

Оооооо, еврак, поизтрезня ли от снощи, бе? Вече се бяхме попритеснили! Друг път не се напивай толкова, че хубаво ни разсмиваш, ама после сме цял ден на тръни дали си оживял, все пак стар човек си... :D

345

1

Джендо Джедев

29.11 2022 в 16:15

Кога ли на сателитите на Рашка ще им писне от кремълския палячо...