Генерал СВР: Путин допуска въвеждане на военно положение в Москва от 2023 г.

На 1 милион руснаци от мобилизационния резерв вече е забранено да напускат страната. Скоро броят им ще бъде увеличен до 7 милиона

OFFNews 20 октомври 2022 в 11:53 6273 5

путин

Снимка БТА Архив

Руският президент Владимир Путин.

Мистериозният висш руски военен, който стои зад популярния Телеграм канал Генерал СВР и поддържа редовна аудио рубрика в YouTube с механично преправен глас, обяви любопитни подробности от закритата част на вчерашния Съвет за безопасност на Руската федерация, председателстван от Путин.

По време на официалната част руският президент обяви въвеждане на военно положение в окупираните територии на украинските Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област, както и че в граничните региони на Русия (Краснодарски край, Белгородска област, Брянска, Воронежка, Курска и Ростовска област), както и в Крим, се въвежда режим "средно ниво на реакция".

Генерал СВР обаче твърди, че най-интересното от срещата се е случило след изключването на камерите.

"Въпреки предполагаемото максимално разширяване на функциите и капацитета на ръководителите на областите, където е въведено средно ниво на реакция, всички решения без изключение трябва да бъдат съгласувани с ръководител в администрацията на президента и със знанието на ръководителя във ФСБ. По време на закритата част на заседанието на Съвета за сигурност Путин възложи на директора на ФСБ Александър Бортников да засили контрола върху регионалните ръководители, като назначи индивидуални ръководители за всеки от тях", пише мистериозният военнен разузнавач.

Според Генерал СВР "разширените" правомощия на управителите, които ще бъдат двойно контролини и без право да вземат независими решения, но ще носят пълна отговорност за случващото се, "разбира се, са чиста подигравка".

"Например губернаторът на Белгородска област, който седмици наред моли президента чрез посредници за помощ, най-накрая е получил разрешение, че вече може да си помогне сам, колкото и идиотско да изглежда това. Разбира се, военното положение в ЛНР, Запорожка и Херсонска област е само началото. Путин всъщност очертава карта на разпространението на военното положение, последвано в кратък срок от въвеждането на пълно военно положение в Република Крим, Краснодарския край, Белгород, Брянск, Воронеж, Курска, Ростовска област и Севастопол, а в Централния и Южния федерален окръг - от въвеждането на среден режим на реагиране, последван от обявяването на военно положение", пише анонимният руски военен.

Според неговите сведения на закритата част от срещата с представителите на силовите структури Путин е обсъдил и забраната за напускане на Русия за лицата, включени в мобилизационния резерв.

"Сега се обсъжда единствено формата на изпълнение на вече взетото решение. Или по-скоро дали да го прави открито или тайно. Досега повече от един милион души вече са блокирани да напуснат Русия, а в близко бъдеще списъкът ще бъде разширен до седем милиона. Вчера беше разгледан и въпросът за блокиране на банковите сметки на всички лица, включени в списъка на мобилизационния резерв, когато се опитат да напуснат руската територия. Вече неведнъж сме предупреждавали и, както показва практиката, не напразно - мъжете в наборна възраст, които попадат в мобилизационния резерв, не трябва да държат пари в руски банки и по възможност трябва да напуснат територията на Република Крим, Краснодарския край, Белгородска, Брянска, Воронежка, Курска, Ростовска област и град Севастопол. Мъжете в наборна възраст, които искат да напуснат Русия, трябва да се възползват от тази възможност възможно най-скоро", обяснява още Генерал СВР.

Според него обаче най-интересният момент от закритата част на вчерашния "Совбез" е друг.

В прав текст Путин е допуснал възможността за въвеждане на военно положение в Москва още в началото на следващата година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

5

Valioka

21.10 2022 в 12:26

Ама чекайте малко, к'во военно положение като нема война...

-529

4

6екеr4о

20.10 2022 в 14:13

«Жить ста́ло лу́чше, жить ста́ло веселе́е!» — распространённый вариант фразы, произнесённой Генеральным секретарём ЦК ВКП(б) И. В. Сталиным 17 ноября 1935 года в выступлении на Первом всесоюзном совещании рабочих и работниц — стахановцев.
Нищо ново под слънцето...

-1650

3

ob1

20.10 2022 в 13:41

А могат просто да го удушат и да си спестят тия благини...

2550

2

alfakentavur

20.10 2022 в 13:28

И всичко това, за да вземеш 10-15% от една бивша република на СССР. Кудос!

345

1

Джендо Джедев

20.10 2022 в 13:07

Животът на алкашите става все по-хубав и качествен! :D
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша