Възраждане за папата: Не приемаме призиви за толерантност към ислямистките нашественици

OFFNews Последна промяна на 06 май 2019 в 09:43 7340 1

Водачът на листата на Възраждане - Цончо Ганев и председателя на партията Костадин Костадинов.

Партия Възраждане излезе с политическа декларация, в която разкритикува някои от посланията на папа Франциск по време на посещението му у нас.

Според формацията, оглавявана от Костадин Костадинов, при посещението на римския епископ в България са направили потресаващо впечатление "гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите".

"Подобни високопарни слова, екзалтация и открито подмазвачество на чужд гост, колкото и високопоставен да е той, страната ни не помни от посещенията на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като програма", заявяват от партията.

От Възраждане категорично заявяват, че не приемат призивите на папата за повече толерантност към нелегалните мигранти.

Ето и цялата позиция на партията:

Главата на Римо-католическата църква – папа Франциск е в България. На пръв поглед нищо лошо. Става дума за посещение на религиозния водач на над 1 милиард души по света. Същият е освен това и държавен глава, политик и дипломат от световна величина, фокусиращ вниманието върху себе си, където и да отиде. Визитата му у нас, без съмнение ни поставя в обектива на глобалния новинарски обмен и поставя акцент върху страната ни в световен мащаб. Приветстваме отправеното от него послание за мир и разбирателство между християните по света, което считаме за абсолютно задължително и необходимо, особено във времена, когато сме изправени пред общата заплаха от радикалния ислям, искащ да ни унищожи. 

От Възраждане обаче, смятаме че положителните страни от посещението на римския епископ в България, се изчерпват с изброеното по-горе.

Две неща от тази визита, правят особено потресаващо впечатление, особено що се отнася до реакциите у нас.
Първо, гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите. Подобни високопарни слова, екзалтация и открито подмазвачество на чужд гост, колкото и високопоставен да е той, страната ни не помни от посещенията на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като програма. Всички възможни телевизии (кабелни и ефирни), онлайн издания на вестници и новинарски агенции, практически не предлагаха друго, освен пълното и напоително отразяване на всяка една стъпка от папското посещение. 12 часа, без прекъсване… Ние от Възраждане, считаме това за дълбоко унизително и накърняващо националното ни достойнство, имайки все пак предвид, че не сме новопокръстени аборигени от някоя централноафриканска република, а един от най-старите християнски народи в света и най-старата държава в Европа!

На второ място, няма как да не ни направи впечатление, цялата соросоидно-грантаджийска и жълтопаветна номенклатура, окупирала студията на телевизиите и авторитетно обясняваща ни, колко е напредничава и прогресивна римската църква, по ред въпроси, сред които и най-важният за тях – мигрантският. Цялата тази кохорта, иначе войнстващо атеистична и редовно оплюваща Православието и Българската православна църква, този път беше наденала воала на религиозното лицемерие и ни поучаваше, как трябва да се учим от предстоятеля на римската курия, особено що се отнася до въпроса с нелегалната имиграция в Европа и толерантното отношение към пришълците от Африка и Близкия изток. Нещо, за което папа Франциск, непрекъснато призовава, и което повтори и тук на родна земя. Не стига това, ами и щял да посети лагер за нелегални имигранти у нас, за да изкаже своята солидарност с тях.

Тук вече, ние от Възраждане смятаме, че трябва да се прояви твърдост, без значение от ранга на високия гост. Трябва да му се обясни, разбира се деликатно и дипломатично, но достатъчно ясно и недвусмислено, че не споделяме неговото разбиране по този въпрос. Че именно ние българите сме едни от създателите на европейската цивилизация и носим отговорност за нейното оцеляване. Че трябва да бъдем солидарни, преди всичко с жертвите на десетките терористични атентати, извършени от ислямски фундаменталисти на територията на Европа и с милионите пострадали европейци от ислямската битова престъпност на континента. Че първо трябва да се погрижим за стотиците хиляди европейки и християнки, изнасилвани и убивани от мюсюлманските пришълци всяка година, а не да роним сълзи за техните палачи!

Европа трябва да се защити и да запази своя цивилизационен и християнски характер на всяка цена, за да не живеят децата ни в страх и за да не се превърнат в гости на собствения си континент.

Това ще бъде и една от основните политики, които Възраждане ще следва, заедно с други сродни на нас политически сили, след като изпратим нашите представители в Европейския парламент. България за българите, Европа за европейците!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5325

3

Trabajo

07.05 2019 в 23:25

ахахаха!
става ясно, че не може да коментираш това нещо, без да нарушиш всякакви правила за публично говорене.