Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори (видео)

Валери Жаблянов: Минаха изборите и Борисов сурвака българите с 30% увеличение на цените

OFFNews 02 април 2017 в 10:52 3524 5

Валери Жаблянов: Минаха изборите и Борисов сурвака българите с 30% увеличение на цените

„Трябваше да минат изборите и Борисов сурвака българите с 30% увеличение на цените. Това е лицемерие“, заяви новоизбраният депутат от „БСП за България“ Валери Жаблянов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той подчерта, че Борисов е бил премиер, когато Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) е намалила цената на газа зимата и сега  изведнъж ги увеличават с 30%, за да увеличат всички други цени. Според него тази цена по никакъв начин не отразява поскъпването на самото гориво, а трябва да покрие загубите на държавното дружество „Булгаргаз“, което е в ужасно финансово състояние. Жаблянов попита кой носи отговорност за него и посочи, че от „Булгаргаз“ се краде. „Може ли някой да обясни дефицита на това дружество? В предишния парламент имаше комисия, която се занимаваше с тежкото състояние на енергетиката и председател беше Валери Симеонов. Къде е той сега да обясни защо се увеличават цените?“, попита Жаблянов.

Той коментира, че десницата в парламента има мнозинство да състави правителство и не разбира защо се обръщат към БСП. „Единствената лява партия е БСП. Вотът на избирателите е напълно ясен. Но ако Борисов не успее, БСП ще се опита да състави кабинет“, каза още той. Според него промяната не е била възприета от по-голямата част от хората. „България не е подготвена. Искаме да се промени нашият живот, но да не се променя икономическият модел в страната. Искаме нещата да си бъдат така, както всеки ден около нас, но да отидем на друго качеството на живот. Много трудно ще стане това“, категоричен е депутатът от левицата. Но е на мнение, че няма да мине много време и ще се разбере. „Моделът на Борисов катастрофира и трябва да търси нови варианти в социално-икономически план за развитие на страната и да направи пълна ревизия на собствената си политика от последния кабинет“, уточни той. Народният представител заяви, че още не е получена покана от ГЕРБ за преговори между двете партии, но припомни решение на НС на БСП да се заяви позиция, че няма как да има коалиция заради големите различия в програмите.

Валери Жаблянов засегна и темата за сриващото се средно образование в резултат на закон, приет от ГЕРБ. „След като те обявиха, че образованието е приоритет, дали ще продължат да налагат закона, който приеха, като е ясно, че всички учители са против него, или ще се опитат по някакъв начин да го коригират. Но тогава трябва да имат сила да излязат и да кажат, че са сгрешили“, коментира той.

„Винаги сме се борили и ще продължаваме да се борим за справедлива България“, посочи народният представител. Той уточни, че справедливостта в едно общество не трябва да бъде сведена само до съдебната система. „Тя е важна, както и качеството на законодателството, мотивацията на съдиите, организацията на съдилищата, на самия процес в тях, заплащането, но от друга страна справедливостта за нас е това, че огромна част от българския народ са под прага на бедността. Как съдебната система да компенсира тази несправедливост?“, попита той.

По неговите думи е било задължително Нинова да поиска вот на доверие, защото БСП има неуспех на изборите. „Имаше аналитично-критични изказвания на пленума, защото сме партия, която винаги се е стремяла да намери първо причините за неуспеха в себе си, а след това във всички останали“, каза още Жаблянов.

По повод работата на служебното правителство Валери Жаблянов коментира: „Беше формално изпълнена, съдържателно незадоволителна и най-важното – премиерът беше изключително неубедителен в отношенията България – Турция. Дори смятам, че правителството в това отношение се провали, Външно министерство също“. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16009

5

Nik68

03.04 2017 в 16:16

За различни неща говорим Ризанов. Ама ти все така хейтърската. Чел, недочел, разбрал недоразбрал. Аз просто писах за отвратителния популистки похват да се правиш на добрия осигурявайки на аудиторията по-изгодния вариант. По-малко зло. Останалото си е твоя интерпреатция от игла до конец. Дерзай.

42249

4

Denis Rizanov

02.04 2017 в 16:45

Nik68, ами 5-те % от Януари що не ги слагаш в сметката? Тях за "бог да прости" и пури ли са?
Не ви ли увряха празните кратуни на вас психодесните, че това увеличение няма нищо общо с усканото още от края на Ноември 13% увеличение от януари 2017? Това увеличение трябва да покрие натрупаните загуби в Булгаргас, който бе нагло източен, за да се доплати на "американските" тецове.

16009

3

Nik68

02.04 2017 в 15:45

Сега ще видиш другарю Жаблянов /да ти имам и фамилията/ как се ръководи /управлява с хъс/ в полза на народонаселението. Не като вас само обещания. Другаря Борисов в типичния стил до съвършенство овладян от Тато, ще тропне по масата. "Проверка, Какви са тез увеличения другари от КЕВР. Да се намали цената. И граби народе 55 на стоте намаление. Ама на увеличението, прието от Органа. /независимия, от който нищо не зависи/. И така увеличението на газта ще дойде с едни прилични 12,5 % да речем. Така се прави другарю Жаблянов /да ти имам и фамилията/, ама ти си млад и има много да учиш.

8982

1

Росен Миленов

02.04 2017 в 11:32

В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ.
Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление.
Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/
Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://www.facebook.com/referendum.politici/