Според Костов е възможно в края на 2018 г. да има избори

OFFNews Последна промяна на 02 април 2017 в 09:20 11514 7

Според Костов е вероятно в края на 2018 г. ще има избори

Според повечето анализатори в края на 2018 година ще има нови предсрочни избори. Това каза в интервю за Нова тв бившият лидер на ДСБ Иван Костов. 

Според него въпросът с излизането от политическата криза е свързан с това ще има ли пълен четиригодишен мандат или ще има нови предсрочни избори. "Малко наблюдатели смятат, че ще има цял мандат, всички даже се ангажират с прогноза, че ще има избори в края на 2018 г. Излиза, че вероятността да не изкара правителствово пълен мандат, в очите на тези хора, е много висока", обясни Костов.

По думите му бъдещият кабинет е вероятно да бъде съставен от ГЕРБ, Обединените патриоти и Воля. Коалиция между БСП и ГЕРБ означава цялостна трансформация на политическия модел в страната, която нито ГЕРБ, нито БСП искат, обясни той.

По думите му ДПС е в изолация, от която трудно може да излезе. "Тя е в хладилника, тежко замразена", каза Костов и допълни, че е вероятно партията да "осребри позициите" си чрез осигуряване на парламентарно мнозинство. "Ако патриотите допуснат това да става зад гърба им - ГЕРБ да получава подкрепа, когато се нуждаят, ако това се случи, това много бързо ще разпадне Обединените патриоти", каза Костов. По думите му ДОСТ може би ще имат "още една битка" и ще "имат сила" да се явят на още едни избори, ако са предсрочни. 

Според Костов турската намеса в изборите у нас е пробив в националната сигурност. По думите му, ако протурска партия влезе в българския парламент, това ще е истински пробив. Той обясни, че обстановката в Русия и Турция е тежка и може да се очаква агресивно поведение от двете държави. "По начало обстановката е тежка, вклювам и Русия, но включвам и хуманитарната обстановка. Ердоган е в много тежа ситуация, той е в гражданска война. Да не говорим за Русия. Тази година страната изчерпва резерва си, такава страна може да стане агресивна", обясни той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

38251

7

Denis Rizanov

03.04 2017 в 13:52

Според Костов е възможно в края на 2018 г. да има избори

Е възможно?
Има възможност?
Ще има?
Последно кво?
Остава да каже "В Събота е възможно да завали"
Дъртия драгалевски веган се е отровил в собствената си злъч. Как е възможно при толкова злоба човек да е жив нАУката мълчи.

5982

4

Росен Миленов

02.04 2017 в 11:31

В БЪЛГАРИЯ Е НАЛИЦЕ МАФИЯ, КОЯТО УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖИ ОБЩЕСТВОТО В ПЛЕН ВЕЧЕ БЛИЗО 30 ГОДИНИ.
Тази престъпна организация има пирамидална структура, която кореспондира с йерархичната структура на държавното управление.
Повече прочети тук - http://dogovorat.com/post-3/
Затова организирам РЕФЕРЕНДУМ ЗА СЪДЕНЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ЛИЦА ОТ ПРЕХОД. Виж тук - https://www.facebook.com/referendum.politici/

6812

2

Скандинавец

02.04 2017 в 09:51

Ванка, много често започнахте да говорите за предсрочни избори в края на 2018. Така ли са решили лаборантите от Bиблиотекарския?.
Това е приблизително времето, когато се предполага, че ще бъде затворено кранчето на парите от ЕС. Дотогава Боко Т. ще ви е "лице" пред Европа. След това ..................