СОС избира между двама за кмет на Красно село, БСП иска да отмъкне мандата на ДБ

Заместничка на Росина Станиславова нападна Демократична България

OFFNews 08 март 2023 в 09:45 2906 2

Росина Станиславова

Снимка Архив

Двама се борят за опразнения стол на Росина Станиславова

Столичният общински съвет решава утре кой да стане кмет на район "Красно село" на мястото на отстранената предсрочно Росина Станиславова. "Демократична България", която спечели местните избори в района през 2019 г. предлага общинаря Борис Милчев за поста. От БСП пък номинират Николай Николов от своите редици с мотива, че е бил втори на вота след Станиславова и след нейния провал е редно той да поеме управлението. 

Върховният административен съд потвърди конфликта на интереси на Станиславова, установен преди това от КПКОНПИ и Общинска избирателна комисия й прекрати правомощията.

Непосредствено след постановяване на първото решение на КПКОНПИ за установен конфликт на интереси Коалиция „ДемократичнаБългария – обединение“ оттегли политическото си доверие от Станиславова като районен кмет и дари равностойността на взетата от нея по недопустим начин сума на Сдружение „SOS детски селища България“. 

По тази причина се въздържаме да предложим на Столичния общински съвет (СОС) да избере за нов кмет на район „Красно село“ някой измежду назначените от нея заместник-кметове и предлагаме за нов кмет на район„Красно село“ да бъде избран Борис Силвестриев Милчев", пишат сега в доклада си до СОС Яна Тодоранова и Бойко Димитров от ДБ. Предложението е в съответствие с изразения политически вот на избирателите в район „Красно село“ на местните избори през 2019г., а със своите лични и професионални качества и опит Борис Милчев ще гарантира нормалната работа на районната общинска администрация и взаимоотношенията ѝ с гражданите и с бизнеса, мотивират се от ДБ. 

Съветниците от БСП обаче твърдят, че "видимите резултати от дейността на г-жа Станиславова и нейният екип, категорично не удовлетворяват жителите на район „Красно село". Безспорно е необходим нов екип, който да е професионално подготвен, да е носител на нова политика и идеи, както и да прилага нов подход при решаване на проблемите на района и гражданите, допълват те. 

И предлагат Николай Николов от БСП. На първия тур на местните избори през 2019 г. той се класира непосредствено след Станиславова с разлика от 83 гласа. Като общински съветник и живущ в района, Николай Николов е много добре запознат с проблемите му, като има конкретни предложения за тяхното решаване. Считаме, че професионалните, лични качества и опит на Николай Милчев Николов ще спомогнат и ще осигурят ефективно функциониране на районната общинска администрация и подобряване на взаимоотношенията с гражданите и бизнеса, пишат още от БСП. 

Заместник-кмета на "Красно село" Албена Белянова пък нападна ДБ заради позицията за поста на Росина Станиславова. Във фейсбук Белянова пише: 

Огромно „благодаря“ на Демократична България за недоверието и към мен. Нямате представа какъв товар свалиха от раменете ми! Недоверието е взаимно. Няма друга политическа формация, в която да съм видяла толкова големи лицемери, келепирджии, шушумиги и използвачи. Жалко за смислените хора, които обаче рядко биват ценени. 

Белянова подчертава, че ДБ дава път на "човек, освободен през 2001 г. от длъжността „заместник-министър“ на МРРБ не от кого да е, а от Иван Костов". 

"Не мълчах, докато Борисов беше на власт. Не мълчах по време на протестите срещу „борисовщината“. От месеци мълча, „за да не върнем Борисов“. Вече няма как да продължавам да мълча, след като т.нар. „добри сили“ не искат Борисов, но нямат проблем с „борисовщината“, заявява зам.-кметицата. И уточнява: За тези, които ще видят личен интерес в написаното - предложението на Росина Станиславова за заместик-кмет, който да довърши мандата, не съм аз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови