Радулов: В службите работят футболисти, играли мач с Борисов и зидаро-мазачи, добри в ремонтите

Депутатът заяви, че му "е попаднал" анализ преди два месеца от една служба за Афганистан: "Този анализ повтаряше уникално една статия от предния ден от френски журналист, специалист по темата

OFFNews 11 март 2022 в 19:30 27400 2

Снимка БГНЕС/Архив

В ДАНС има няколко футболисти – назначени от Борисов, защото играли мач с него. Такива неща има и в разузнаването – чувал съм, че определени хора са назначени, защото са много ловки в строителните работи – зидаро-мазачи и т.н., и участват в ремонтите на жилищата на началниците си. От тези хора трябва да се отървем.

Това заяви депутатът от "Има такъв народ" проф. Николай Радулов пред бТВ. 

Във вторник съпредседателя на Демократична България ген. Атанас Атанасов обвини службите, които по думите му не си вършат работата.

Поводът беше твърдението на службите, че война в Украйна няма да има и не се очаква голяма бежанска вълна. Вчера министърът на отбраната Драгомир Заков обяви в Народното събрание, че е доволен от работата на службите, а разминаването в оценката на ситуацията се дължи на “ирационалното решение на Москва“ за инвазия в Украйна.

По думите му в службите на водещи позиции има некомпетентни хора и това, в комбинация с липсата на ресурс, води и до изключително ниските резултати в работата им.

Радулов коментира, че това са малко застинали йерархични структури, а цялата престъпност - организирана, и модерните разузнавателни служби, "които може би са наши противници, са развивали гъвкави структури, подобно на терористични организации, за да намират лесно противника". 

По думите му единствено директорите на службите са сменени през миналата година, а останалата част от ръководните кадри остават наследени от времето на ГЕРБ: "Ако имате една счупена кола и сменим шофьора, тя няма да тръгне. Трябва да се поправи колата".

Според него недофинансирането в сектора е половин милиард и няма разузнаване в света, което може да работи без пари. 

Той защити подхода на финансовия министър Асен Василев при формирането на Бюджет 2022: "Каза – пари срещу промени. Не искате да правите промени, няма да получите пари".

Анализ на спецслужба, копиран от френски журналист 

Депутатът заяви, че му "е попаднал" анализ преди два месеца от една служба за Афганистан: "Този анализ повтаряше уникално една статия от предния ден от френски журналист, специалист по темата. Нашето разузнаване няма ресурс да получават информация от извора".

Радулов обясни още, че вчера са изслушани шефовете на специалните служби на закрито заседание.

"Попитахме: "Как го докарахте дотам, че информацията, която давахте и гарантирахте, че няма да се случи, се различава коренно от това, което стана?", каза той.

Отговорът, по думите на проф. Радулов, е бил, че източниците на службите са ограничени, както и че е използвана информация от медии и от данни, които са излизали в западните медии като представени от английското и френското разузнавания. 

Той коментира и решението нидерландски самолети да охраняват въздушното ни пространство, като заяви, че не вижда какъв е смисълът от това, ако те само патрулират.

"Ако нидерландските самолети патрулират, без да стрелят, не виждам какъв е смисълът от тях. Какво ще правят? Ще се хвърлят върху чужд изтребител ли? Трябва да си подготвим добре въздушната охрана, отколкото да се чудим кой да патрулира в нашето небе", каза още той. 

Според Радулов това, че БСП не подкрепя санкциите срещу Русия е, защото от партията знаят, че електоратът им ще се "дръпне рязко". 

"Това е чисто политическо приказване. Електоратът на тази партия е особен - не харесва, когато се говори срещу Русия, когато се говори, че някакви оръжия от нас могат да бъдат изпратени някъде и могат да служат срещу руски войски без значение какъв е конфликтът. Политическа игра е". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

873

2

Гугуд Бабакрьк

12.03 2022 в 21:35

Агенти на ДАНС по информация от "Партньорските служби " прихванали 'кьртица" вьв форумите на Нет пространството !!!!
"Сьщата " с изключителна дьрзост на мненията си - сеела смут всред защитниците на ЕвроАтлантическия Байданизьм ....

ХвалА на " героите' "....

873

1

Гугуд Бабакрьк

11.03 2022 в 21:26

Дядо Йоцо гледа
Иде ли
Баба Илийца
По жицата....

Как
да Ти служа ,Бьлгарийо ?!?!
Вьв всичките служби -
на Мама и Тате - дечицата .....
 
X

Да помогнем на украинските деца!