Oсман Октай: Злият гений на прехода не е Ахмед Доган

Местният вот ще вземе главата на Лютви Местан

OFFNews Последна промяна на 03 февруари 2015 в 10:03 20886 34

Осман Октай

Местните избори ще станат разделителната линия какво ще се случи следващата година и до изборите за президент, прогнозира бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред TV7.

Бившият депутат смята, че агресията в обществото днес не е срещу мюсюлманите в България, а срещу ДПС и след местните избори тя ще коства главата на председателя на ДПС Лютви Местан. Лидерът в сянка Ахмед Доган ще обвини изцяло него, че е внесъл тази агресия, че е предизвикал изолацията на ДПС и съответно трябва да плати своята цена.

"Агресивното поведение доведе до това партията да загуби голяма част от своята интелигенция, което компенсираха с циганските гласове. На местните избори обаче Движението ще има много голяма опозиция от независими кметове от самото мюсюлманско малцинство и прогнозирам, че ще загубят 50% от традиционните си общини", отбелязва Октай. По думите му заиграването с ромското малцинство е опасно и от ДПС го знаят, но действат провокативно. 

Бившият зам.-председател на ДПС анализира, че промяната в поведението на ДПС е настъпила през 2001 г. - с идването на НДСВ на власт.

"Тогава започна задкулисието да се окопава във властта чрез волята и силата на обкръжението на сараите... Чрез модела "Доган" контролираха всяка власт, кадруваха във всяка власт и обслужваха всички корпоративни задкулисни игри за рухването на банки, за строителството на "Белене" и "Цанков камък" и източването на милиарди, които, вместо да отидат за инфраструктура, отидоха в джобовете на определени кръгове и обръчи."

Октай подчерта, че неслучайно девет години Ахмед Доган е пазен от НСО и държавата плаща за това 2 млн лв. годишно. Това е, за да могат да го употребят политически за т.нар. Задкулисие. Не той обаче бил злият гений на прехода. По-интересното е, подчерта Октай, кой стои зад сараите.

"Това е по-интересната тема. Злият гений на прехода, който измисля политическите съглашателства, обръчите, рухването на корпоративни банки и финансови структури, не е Доган. Не съм съгласен с тази теза. Добре познавам Доган, той е най-контролираният, тайнственият, моделираният човек на прехода."

Според Осман Октай службите стоят зад всичко. На въпрос на водещите какво се крие зад думата "службите", не е ли много общо това понятие, Октай отговори: "Има определена фигура - още от Луканово време. В момента върви сериозно напрежение в това пространство. Всички са внимателни и галят с перо ръководителите на службите и бивши министри, защото тези хора държат много политици в разработките на службите и представляват много голяма заплаха. Много внимателни са представители на прокуратурата, съда, други институции, всичко е подчинено на това задкулисие."
Според Октай, ако до май приемат Закона за МВР и преструктурират службите, тогава ще въздъхнем и няма да има такъв страх и заложничество в това задкулисие.
Октай коментира и външната политика на страната ни.

Единствената надежда след масираното присъствието на шефа на НАТО, на Джон Кери, с помощта на Брюксел - България да се превърне в много важна логистика за събитията в Близкия изток, Украйна и ще даде шанс този тил на НАТО да се изчисти.

"Неслучайно НАТО решиха в София да има координационен център за Балканите. Това ще ни даде шанс с усилията на западните служби да се преборим с това, което се случва", смята бившият депутат.
"Полицейското задкулисие ще си отиде само тогава, когато се преборим със задкулисието в службите. Винаги има медии, които рекламират и обработват общественото внимание в тези структури", категоричен е бившият зам.-председател на ДПС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.02 2015 в 15:37

ДпС не е партия на мюсюлманите в България !

ДпС е партия на ДС , на КГБ и на разни други престъпници !

14.02 2015 в 20:36

даааааааа. пак е прав Октай

05.02 2015 в 12:47

:)))))))))
Сън не те хваща гледам. Още нещо ще измислиш ли?
Не загряваш ли къде е проблема - парцала дето си го развяла за знаме е оплескан (културната дума за из-по-нас-ран).

05.02 2015 в 09:26

И защо трябва да вярвам на помията и пасквила на някой си световно неизвестен ,потаен- Методи Георгиев, написана в специализираният орган за дезинформация, парцала "Дума", вместо на Иво Инджев??!
Аз познавам дългогодишната, ПРОБългарска позиция на Иво,
но нищо не знам за ченгето, специалист по заливане с помия и омаскаряване- Методи Георгиев. Впрочем Иво на тези помии е отговарял в блогът си ,ти обаче пак го попитай, ако искаш-ще ти бъде отговорено, предполагам.

04.02 2015 в 21:15

Впрочем , кой е този Методи Георгиев?

04.02 2015 в 21:13

Кънчо,
хайде ,сега като си го пуснал тук, така го засили към блогът на Иво Инджев и поискай обяснение от него.
Сигурна съм, че няма да ти бъде неотговорено-всичко каквото те интересува.
Аз нямам проблеми с доверието си към него-ти правиш внушения ,ти поискай, да ти се обяснени.

04.02 2015 в 15:08

Мило, дали великият борец за правда и светли бъднини е осъдил г-н Методи Георгиев? Може ли да ни осветлиш.

Предварително се извинявам да дългия постинг на всички във форума.

* * *
Като памфлет публикувах във в.”Дума” едно “интервю” с Иво Инджев. Предизвикан бях от нескромното му поведение на водещ телевизионното предаване “В десятката”. В него Инджев грубиянства с гостите си, като ги прекъсва, иронизира и поучава подобно на фелдфебел младите войници.
Подбивах се в “интервюто” Иво да ме покани за събеседник, но да разменим ролите: аз да задавам въпросите, а той да отговаря. В стил “Инджев”, т.е. прекъсвайки го, разказах в памфлета неговата биография. “Десятката” този път улучи създателя си, защото Иво изпрати до в. ”Дума” светкавичен факс. Той окачестви изнесеното като компромат, а мен нарече клеветник. Заплаши ме със съд, та да съм помнел кога съм си имал работа с него. С две ръце моля Опашатия да подтикне честолюбеца да изпълни заканата си. Не знам, кой от двамата ще бъде обявен за клеветник, но съм сигурен, че като обезщетение аз ще сложа в джоба си 10 000 лева. Правя сметка, че това са 100 мои месечни пенсии, та следващите осем години ще мога да преживея по-сносно и сравнително по-човешки. При тежкия ми материален живот днес за повече не бих могъл и да мечтая.
По-долу повтарям това, което зная за Иво Инджев, като се надявам, че написаното и подписаното от мен ще бъде допълнителен подтик на оклеветения да ме даде на прокурора.
• Ще отрече ли набеденият Инджев, че мама Люба Инджева беше офицер в тайните служби на Държавна сигурност?
• Ще отрече ли оклеветеният Инджев-син, че беше напътен да учи в Москва от мама Люба по препоръка и с направление от Държавна сигурност?
• Ще отрече ли ощетеният Иво Инджев, че изпращането му на работа в Бейрут бе заради чисто литературни занимания: да превежда прочутия арабски епос “Приказки от хиляда и една нощ”?
• Ще отрече ли финансово затрудненият Инджев, че е получавал пари под различна форма от КДС?
• Ще отрече ли, че когато беше генерален директор на БТА бе уволнен като нелоялен държавен служител от проф. Любен Беров, след което се заключи в кабинета си две седмици и че цялата ни вестникарска дружина се забавляваше от окупационната смехория?
Много му се насъбра на Иво Инджев, поради което и аз искам да призная една грешка, която допуснах в интервюто си с бившия стипендиант на Държавна сигурност в Москва, бившия резидент на българските тайни служби в Бейрут, бившия главен редактор на “Демокрация”, бившия коментатор на радио “Дойче веле” и настоящ солист на предаването “В десятката” на bTV.
Посипвам си главата с пепел, защото писах, че майката на Ивовия баща, а всъщност бабата на неговата майка, е чешка еврейка. Ще добавя, че го казах не като генетичен упрек към известният тв-водещ, а като непризнателност от негова страна към фамилното му потекло. В явните си дописки за положението в Близкия изток Иво Инджев ни проглушаваше ушите с възторжени думи за каузата на арабските страни и яростно нападаше самотния тогава Израел. Позволих си да отбележа, че в ония години това ми правеше тягостно впечатление и че той не биваше да бъде толкова краен към еврейската държава. Ако не за друго, поне от задръжки към една наследена макар и твърде далечна памет.
В отговора си Иво Инджев изглеждаше докачен от това, че му правя расов упрек. За да докажа чистотата на намерението си, ще го успокоя със следното:
По време на нацистката окупация на Франция германо-френската комисия по расова хигиена посещава Пабло Пикасо през 1942 г.
– Колко процента еврейска кръв тече в жилите ви? – запитали строгите съгледвачи.
– Нито един процент, за което дълбоко съжалявам! – отговорил великият Пикасо.
Кой обаче е Пикасо и кой е Иво Инджев? Нерде Ямбол, нерде Стамбул?…

* * *
Автор: Методи ГЕОРГИЕВ
2001-06-21 14:15:28+0304.02 2015 в 14:54

Мило, ще се повторя:
" Все пак експерт е, не ще и дума! Колко пари смъкна за консултации по Белене, че нещо се ошмули като те питах за кариерата му от 2006 насам след като се прибра от Москва?"

не ти ли е неудобно някак си? защо продължаваш да ме провокираш да бъде груб и циничен с теб?! Харесва ти моята безпардонност или обичаш да се отнасят като уличница с теб?

Кажи ми друг национален поборник като минджев дето дори му публикуваха разписките за взетите суми от ДС? "Хонорарите".
:)))))))))

Като ти гледам знамената... да ти... нали, да не ставам прекалено циничен.

04.02 2015 в 14:36

кънчо, изясни си, ти от добрите ли си или от лошите-зер взе да ме объркваш :)))
`По ми мяза обаче, да си съставна част от помията, с която се заливат хората-много ти се отдава да се давиш в слюнки, да точиш лиги и да сплетничиш низости.
Обвинение без доказателства се наричат клевета-нали знаеш?! Хайде сега го докажи надлежно,документално това което написа.
Ето ти статия, като по поръчка, потвърждаващо думите ми за честта и честността на почтеният Човек.
Пък ти пак си грухти! Безпомощна съм пред подобни примитиви и активисти на шпицкоманди, заливащи с помия.

Иво.бг

Открито за притворството и забравата в медиите

04.02 2015 в 11:38

"Те вършат своята Просветителска работа добре.
Будят умовете и съвестите на хората."

Като гледам теб как са "събудили"... олеле майко!
:)))))))))Ми не "искали да се цапат с политика", ама те били "адски умни" - надхитрили "системата"...
Еми затова ще ви управлява третия ешалон на шофьорските синове на БКП, на обслужващия и охранителен персонал, на некадърниците (Божо Икономикса :) и пачаврата му ) на обикновените крадци, сменили своята фамилия за благозвучие и вся остальная сволоч.
А ти мила ми сатаничева си вей минджата и обяснявай колко встрани си от проблема. "Експретно" така пляскай цитати от мижави баламурници като минджев и или-анчо. Все пак експерт е, не ще и дума! Колко пари смъкна за консултации по Белене, че нещо се ошмули като те питах за кариерата му от 2006 насам след като се прибра от Москва?