Осман Октай: Пеевски можеше да води и листата на Бареков

OFFNews 14 април 2014 в 08:27 8112 19

Осман Октай

Снимка БГНЕС

„Очаквах той (Делян Пеевски – бел. ред.) да води листата на „България без цензура“, но явно не са сигурни, че сто процента ще бъде евродепутат, затова щафетата се поема от ДПС.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай в коментар по номинациите на Пеевски за кандидатската листа на ДПС при предстоящите евроизбори. Той сравни партията на Бареков с ДПС, а като общ елемент между двете формации изтъкна финансовата подкрепа на КТБ.

Октай е убеден, че Делян Пеевски със сигурност ще успее да влезе в ЕП. Той каза още, че познава много добре начина, по който работи организацията на ДПС, и е категоричен, че областните структури не биха издигнали масово Пеевски, ако номинацията му не е била спусната от Сараите.

„Това е предизвикателство към гражданското общество, политическата класа и държавните институции“, каза Октай и допълни: „Изведнъж изплува как те диктуват политиката“.

Според бившия зам.-председател на ДПС номинацията на Пеевски е опит той да бъде „спасен“ от България, където е във фокуса на общественото мнение.

„Неговата номинация е да го превърнат него от български проблем в европейски проблем. Да го прехвърлят в друга плоскост и да не е вътрешнодържавен проблем. Опитват се да го спасят“, коментира Октай.

По повод новината, че майката на Пеевски – Ирена Кръстева продава медиите си, Октай заяви, че става въпрос за фиктивна сделка, чиято цел е да се прикрият следите на „семейството“. В петък стана ясно, че Кръстева продава медийната си група на Ирландското "Media Maker Limited" - дружество, учредено само два дни преди сделката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!