Осман Октай: Пеевски е медиатор между КТБ и властта

OFFNews Последна промяна на 09 април 2014 в 08:00 7775 33

Делян Пеевски е медиатор, посредник межу финансовите кръгове и ДПС. Той се оказа такъв и по времете на управленито на ГЕРБ, така и сега е посредник към „Позитано“ и Сараите.

Това каза в сутрешния блок на bTV Осман Октай, бивш член на ДПС.

На въпрос кои са финансовите кръгове, които визира, Октай отговори: „Финансовите кръгове, които осребряват властта в лицето на Корпоративна банка.“

Октай обясни, че при ДПС е най-лесно издигането в държавната йерархия. Пеевски обаче нямал лична амбиция, защото „той е съвсем друг властови образ, още от избирането му за зам.-министър при Станишев.“ „Сега той не е нищо друго освен финансов посредник за определени кръгове. Такива хора винаги биват използвани, употребени и след това захвърлени“, обясни Октай.

Той допълни, че властта не е в ръцете на институциите, което се потвърдило и от изявление на главния прокурор Сотир Цацаров, според когото началниците в прокуратурата и МВР били превърнати в регистратори.

Октай е убеден, че с номинирането на Пеевски за евродепутат, ДПС цели провокация. Според него след опита за атентат срещу Доган лидерът на ДПС не спира да провокира службите.

„Доган никога няма да прости на българските служби, на България, че му се подиграха, че го унизиха. Година и няколко месеца Доган не се появява. Всичко това (номинирането на Пеевски за евродепутат, бел. ред.) няма как да се случи без санкция на Доган. Структурите на ДПС няма как да познават Пеевски. Той може да е авторитет за отделни личности в партията, но самия факт, че един народен представител не присъства на заседанията на парламента, показва неглижиране, обезценяване на институцията. Утре, ако бъде избран евродепутат, по същия начин ли ще неглижира и Европарламента“, попита Октай.

По думите му след като обществото беше взривено с номинацията на Пеевски за шеф на ДАНС ДПС, вместо да направи нещо за успокояване на общественото напрежение, продължават да провокират. Октай припомни, че освен с номинирането на Пеевски сега за евродепутат, подобни провокации е имало и с писмото на Ахмед Доган, в което той се „заканва на всички държавни структури и обвинява всички нас, че стоят зад това покушение“. Пример за провокация било и агресивното поведение на Лютви Местан от трибуната на парламента.

Сигналът бил, че както ДПС може да опазва етническия мир, така може и да взриви обществото. „Провокацията е: каквото и да мислите вие, ние решаваме“, обясни бившият приближен на Доган.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.04 2014 в 16:43

От кога пък този Осман Октай трябва да е някакво мерило в политиката? Много такива като него ги натириха от ДПС и няма да е зле медиите да спрат да ни занимават с лъжите им.

09.04 2014 в 16:31

Този е нещо като Татяна Дончева, само че в турския вариант :). Толкова може да ги приказва нещата така извъртени, че няма накъде. Изпечен лъжец е, много му знае устата и дори той самия не е наясно понякога за какво прави дадени изказвания. Повече от странен ми е този тип на мен.

09.04 2014 в 16:27

Ако Осман Октай беше добър политик, то щеше да заема наистина голям пост в това правителство. С тези постоянни мърморения и говорене така, сякаш знае целия свят, няма как да стане. Нито мога да се съглася с голяма част от твърденията му, нито за мен е компетентно лице, което трябва да изказва мнението си по важни въпроси.

09.04 2014 в 15:17

И къде в текста говори за КТБ, че сте го извели в заглавие? Никъде. Интерпретации ли четем? Или някой даде лев за това заглавие

09.04 2014 в 14:24

Октай за пореден път се опитва да прави димна завеса. Дава ки си сметка какви безумия казва. Изказванията му нямат нито един силен аргумент. Това доказва че той прости си говори подобно на Плевнелиев. Само най-наивните хора биха се вързали на техните приказки. Октай е поредният политик без никакъв морал.

09.04 2014 в 13:48

"Този чичко въобще не е забравен, официално бивш майор от ДС (сега може и да е генерал).

А както е известно бивши ченгета и бивши к@рви няма. "

Картината се изяснява все повече и повече.

09.04 2014 в 12:50

трудни времена настанаха, всеки търси начин да изкара някой лев и да се подсигури, така прави и Османчо, където са парите, там е и той, а до колкото са истина думите му, никой не знае? Доказателства йок, докато ако говорим за Прокопиев, Борисов и Росето, един куп материали могат да се покажат и има доказателства.

09.04 2014 в 12:43

Бързо сменя посоката и думите, а реално не се знае колко пари е взел, за да се направи това интервю и да се кажат определени изречения, явно партията не му е дала никакво обезщетение, след като го изхвърлиха.

09.04 2014 в 12:40

Намерил кой да дава изявления и да прави заключения без никой да се интересува от неговото мнение или да го иска. Човекът, който беше изхвърлен от ДПС и сега какво търси минути за слава?

09.04 2014 в 12:37

Този Октай Осман е един от най - платените "говорители" по българските медии . Винаги е със силните на деня, а предполагам, че е зависим и от олигархични структури, които му плащат да говори такива неща !