Ексклузивно Коалиция ще има

Осман Октай: Само Борисов има воля да интергрира малцинствата

OFFNews Последна промяна на 23 август 2014 в 09:15 5023 5

Осман Октай

"От създаването си ГЕРБ започна плахо, но постепенно да работи в смесените райони и да привлича образовани кадри от мюсюлманското население в България. Именно затова в техните редици има представители на малцинствата”.

Това обяви в интервю за Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Преди седмица лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви в кърджалийското село Припек, че в следващото правителство трябва да има поне 10 зам.-министри мюсюлмани и ако ГЕРБ спечели 121 депутати, това ще бъде факт. 

Според Октай Борисов, за разлика от другите политически формации, има волята да направи това.

"По-важното не е бройката министри, за които всички се хващат, а това, че за първи път един лидер отваря вратите си, казвайки, че в правителството трябва да има повече хора от малцинствата, стига тези хора да са умни с образование и талант.

25 години ние живяхме в капсулация и нито една партия не прие българските мюсюлмани като равнопоставени граждани в своите редици”, коментира Вежди Рашидов, който беше министър на културата в правителството на ГЕРБ, а след това депутат от ГЕРБ.

"Аз негър ли съм, патагонски гражданин ли съм, какво съм? Аз съм турчин, но съм роден в България и съм български гражданин. Докато сме такива, няма национализъм", коментира още Рашидов.

"В момента кадрите на ДПС злоупотребяват с темата с кафето и постоянно казват как те вече са се разбрали с Борисов и ще управляват заедно в следващото правителство. Неслучайно като контра на тази злоупотреба той каза, че ще управлява самостоятелно и няма да влезе в коалиция с никого”, каза още Осман Октай.

"Мечтая за деня, когато ще видя представителство на малцинствата в различни парламентарни групи, без да има етнически обособени формации, които да се конфронтират. Не само ръководството на ДПС, но и цялото малцинство се поставя в изключителна изолация заради модела „Доган”, на мнение е бившият зам.-председател на движението.

Според Осман Октай единственият начин, чрез който може да се разбие този модел, е не само ГЕРБ, но и всички политически формации да подадат ръка на можещите хора в малцинствата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.08 2014 в 13:57

ЦИРК БАЛКАНСКИ гледали ли сте

23.08 2014 в 13:44

//Аз негър ли съм, патагонски гражданин ли съм, какво съм?//

Как к'во си -> ДС тумор си, комунистически сатрап, най-долното което човек може да бъде за етноса си!!
---
А иначе Кратунчо много е направил за дебилното малцинство, вече са мнозинство -> как ще им се радват рязаните пушки!!!

23.08 2014 в 10:48

Договорено е вече, 43 НС да вдигне бариерата за партии и коалиции, съответно на 6% и 8%, така че дори да влезнат в 43 НС, Дудуците и Костоваците ще са АУТ за следващото 44 НС.
И без това са безполезни тумори.

23.08 2014 в 10:07

Герб и дпс в една посока гледат. Все по често ще ги виждаме как се подкрепят срамежливо от дистанция и накрая страстно ще се награбят.

23.08 2014 в 09:41

абстрахирайте се от имената, за да разберете колко е умно това изказване.