Имаме новина от Кишинев: Волен и Бареков правят коалиция, канят и ВМРО

OFFNews 20 октомври 2018 в 15:23 7781 4

Евродепутатът Николай Бареков, председател на ПП „Презареди България", презентира партия „Атака" и председателя ѝ Волен Сидеров пред европейските консерватори. Официалното представяне на новата коалиция се състоя в Кишинев по време на среща на най-високо ниво на Алианса на консерваторите и реформистите в Европа /АКРЕ/ с участието на стотици консерватори от цял свят. Това съобщават от пресслужбата на бившата "България без цензура".

В молдовската столица ПП „Атака" официално е подала писмо за намерение за членство в АКРЕ.

Пред ръководството и членовете на АКРЕ Николай Бареков анонсира голямата консервативна коалиция за предстоящите избори за европейски парламент и обяви, че е поканил партия „Атака" в качеството й на автентична консервативна сила с история и силни позиции в България.

Пред европейските консерватори евродепутатът обясни целите пред бъдещото обединение на българските патриоти и консерватори.

„Стремим се към спечелването на четири мандата. Очаквам ВМРО и много други формации да се присъединят към разговорите за голямото патриотично обединение", заяви Бареков.

Председателят на партия „Презареди България" обясни, че в разговорите с бъдещите партньори ще бъдат поставени три условия: първото е защита на консервативните ценности, семействата и свободата, второто – защита на социалните права на гражданите, най-вече на майките и на децата и третото условие – подписването на меморандум срещу расизма, ксенофобията и всички прояви на антисемизъм.

Президентът на АКРЕ Ян Захрадил заяви пред консервативната общност, че е уверен в успеха на бъдещия съюз, особено след като лично се е уверил в потенциала за успех на Бареков и Сидеров в София миналата седмица. Тогава консерваторът се срещна с премиера Бойко Борисов, където беше обсъдена евентуалното общо управление между ЕКР и ЕНП в следващия Европейски парламент.

„В името на традиционните ценности, в името на повече суверенитет за държавите в Европа, в името на бъдещата Европа на отечествата и един реформиран Европейски съюз!" – с тези думи лидерът на „Атака" Волен Сидеров връчи заявлението си за членство в Алианса на европейските консерватори и реформисти в Европа.

Пред ръководството на АКРЕ в лицето на президента Ян Захрадил и главният изпълнителен директор Ричард Милсъм Сидеров презентира партия „Атака" и резултатите по време на избори през годините.

„Основател и лидер съм на партия, която през 2005 г. се обяви против либерализма и глобализацията в България. През 2007 г. аз имах трима евродепутати с резултат от 14%, на следващите евроизбори имах 12% резултат, а през 2006 г. бях опонент на социалистическия кандидат за президент в България с близо 25% резултат на балотаж. До 1989 г. бях член на антикомунистически формации, след падането на берлинската стена оглавих първия демократичен вестник „Демокрация" като главен редактор. Имам хиляди статии като журналист, публицист преди да основа партията", обясни лидерът на „Атака".

След това той е обяснил на консерваторите, че ще работи заедно с Бареков.

„На идващите европейски избори със съдействието и помощта на Николай Бареков, на който благодаря, че ме покани, аз мисля, че постижимото число депутати, които можем да вкараме, е четири човека. По този начин ние ще увеличим семейството на консерваторите, защото аз съм сигурен, че утре Европа ще се управлява от консерватори и десни центристи така, както сега България се управлява от патриотичната формация, чиято парламентарна група оглавявам и партия ГЕРБ, която е член на ЕНП. Смятам, че това е бъдещето на Европа – либералите и социалистите ще отиват надолу, ние ще бъдем нагоре", категоричен беше Сидеров.

Изказванията на двамата български партийни лидери предизвикаха бурни овации в залата, в която се проведе традиционният форум на консерваторите, твърдят още от „Презареди България".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

5

Hihi1981

21.10 2018 в 10:46

Само Йоло Денев и отец Гелеменов им липсва на тия убавци и Европа е тяхна!!!

20696

4

Новак

21.10 2018 в 07:43

То само това, че този додук представлява България си е достатъчен повод за срам и без другата откачалка да се е присъединила към него.
Още на предните евроизбори мислех, че ако България вкара вкара Бареков в Европарламента, Европа трябва да ни сложи под карантина. А сега и ако Волен вкара свои хора направо трябва да ни изключи. Не би трябвало по такъв начин да компрометираме европейските институции. Друг въпрос е ако Европа може да си позволи да има в управлението си такива като Бареков какво бъдеще я чака.

5700

3

Годо

20.10 2018 в 20:52

Сидеров и Бареков са отдавна в учебниците по политическа проституция. Ще вкарат четирима депутати в Европарламента, когато аз стана папа на мястото на Франциск. Тези двамата имат мозък колкото един дъждовен червей. Живеят си в някакъв филм, който е далеч от реалността. Атака има 1.2% електорат, Бареков въобще не го хващат радарите на прогнозните проучвания.

13214

1

XR4

20.10 2018 в 16:45

Той господ е събирач :)))))
Сега поне всички болни са в една кошница.