Финална фаза на разпад: Структурата на ИТН в пловдивската община Марица се сбогува със Слави Трифонов

Не можем да предадем идеалите си заради болните амбиции и задкулисни игри на шепа хора, заяви бившият координатор на ИТН Петър Какалчев

OFFNews 16 януари 2023 в 15:13 9815 6

Петър Какалчев

Снимка Фейсбук

Петър Какалчев

Тези хора не се интересуват от никой, само от себе си. Отношението им към нас, членовете, е, меко казано, отвратително. Не бихме могли да вървим срещу самите себе си и да предадем идеалите си заради болните амбиции и задкулисни игри на шепа хора.

Това заяви пред "24 часа" координаторът на "Има такъв народ" за пловдивската община Марица Петър Какалчев, който съобщи, че цялата структура на ИТН в общината напуска партията:

"До последно стоях за идеята, но процесите на разпад, започнали от преди година, са необратими. Нашите членове са около 20 души и сме от най-големите организации. В други общини нямат и по толкова", каза той и добави, че липсва каквато и да било комуникация с централното ръководство.

Петър Какалчев твърди, че е бил уволнен, след като от централата на ИТН го обвинили, че е не е пратил списък на членовете на партията в общината, за която отговаря.

"Обадих се на координатора за област Пловдив Васил Петлешков, който е сравнително отскоро. Той ми обясни, че нареждането за отстраняването ми дошло "отгоре", поясни Какалчев. След това той звъннал и на секретаря на ИТН Станислав Балабанов, който му отвърнал, че за първи път чува, че Какалчев е отстранен. "Вярвах в идеите на ИТН, но дойде и моят ред като много други да кажем: "Довиждане, Слави", заяви Петър Какалчев.

От структурата на община "Марица" заявяват, че подават оставка в декларация, изпратена до централното ръководство на партията:

"С настоящата декларация уведомяваме ръководството на ПП "Има такъв народ" и всички граждани на община Марица, че цялата структура от членове и симпатизанти на ПП "Има такъв народ" - община Марица напускаме партията и преустановяваме своята дейност свързана с нея. Ръководството на партията ясно ни показа, че не държи на своите координатори, членове и симпатизанти.

За наше огромно съжаление не получихме необходимата подкрепа, за да работим за благото на община Марица, въпреки желанието ни да се включим активно в промените в държавата ни на местно ниво и желанието ни за комуникация с ръководството и съвместна работа с отговорните кадри на Има такъв народ това не се случи, което доведе до разочарованието ни и желанието ни да се оттеглим."

В допълнителен текст към декларацията Петър Какалчев лично пише:

"Всички ние сме хора и всички грешим... Важното, когато грешим обаче, е дали имаме куража да признаем грешката си и да не я повтаряме. Осъзнаваме, че давахме сърце и душа за една идея и една кауза, която за други беше просто бизнес. Въпреки всичко нашите глави остават високо вдигнати, защото каквото и да сме правили, сме го правили винаги водени от желанието да съградим една нова и по-добра България.

Уви - нашите надежди бяха попарени, но нашето желание за промяна, нашата отдаденост на идеята са все неща, които никой не би могъл да ни отнеме. Ние оставаме тук и ще се борим да има по-добро бъдеще за Родината ни, защото тя ни е само една и за разлика от други, които дълго лицемерничиха и излъгаха хиляди, ние милеем за нея.

Останахме до последно в партията, таяхме напразни надежди, изгаряхме отвътре, когато свои и чужди ни критикуваха. Деструктивното поведение на партията и нейните действия в крайна сметка отвориха и нашите очи или както се казва: "По-добре късно, отколкото никога".

Ние искахме да сменим системата, да нормализираме положението в страната и точно за това предприехме тази последна и категорична крачка, не бихме могли да вървим срещу самите себе си и да предадем идеалите си заради болните амбиции и задкулисни игри на шепа хора!".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

5

Constanza

16.01 2023 в 20:34

Някой случайно да е забелязал Слави Трифонов някога да се засрами?

22548

4

dolivo

16.01 2023 в 16:59

къде върна субсидиите?

2550

3

alfakentavur

16.01 2023 в 16:58

Уникален провал.
1. Печелиш избори
2. След няколко месеца си на пето място
3. След още няколко месеца даже ни влизаш в парламента

Няма друг такъв анти-рекорд в най-новата ни история. Даже може и изобщо да няма. Учиндолския трябва да се скрие вдън земя от срам.

14469

2

случайно прочетох

16.01 2023 в 16:10

Всеки може да се заблуди.Случва се.
Важното е, че са осъзнали заблудата!

865

1

Constanza

16.01 2023 в 15:21

До ден днешен не ми стана ясно как изобщо някой му се върза на глупостите.