ДПС към ПФ: Вашата омраза работи за нашата победа на вота (видео)

Вие сте кутрета на гърба на премиера, но той ще ви отритне, каза Тунчер Кърджалиев

Симона Костадинова 14 юли 2015 в 19:10 5462 2

"Вие всъщност сте едни политически кутрета, които са налазили по широкия гръб на премиера, но когато има опасност да му скъсате шлифера - по негови думи - той ще ви отритне. Бъдете сигурни в това".

Това заяви зам.-председателят на ДПС Тунчер Кърджалиев по адрес на Патриотичния фронт (ПФ).

Причината за острите му думи беше декларация на патриотите по повод годишнина от клането в село Любенова махала по време на османското владичество, която осъжда случилото се на днешната дата през 1877 година.

Декларацията беше изчетена от съпредседателя на ПФ Валери Симеонов, който използва историческата тема, за да нападне ДПС.

"Самозваното Движение за права и свободи у нас надава вой до небесата за жертвите от босненското село, а не обелва нито дума за абсолютно същите масови убийства на религиозна основа, извършвани от османците по нашите земи. В този парламент ДПС не приема историческите факти, доказващи геноцида над арменския народ и не ще да чуе за геноцида над българския народ, извършван пет века от варварите – поробители", заяви той от парламентарната трибуна и поиска Народното събрание да излезе с обща декларация, осъждаща случилото се в Любенова махала.

Кърджалиев реагира веднага и предупреди патриотите, че премиерът Бойко Борисов може и да ги "отритне", ако продължават така.

Той предупреди патриотите, че една "политическа формация е мъртва много преди да се появят симптомите".

"Искам категорично да се разгранича и да укоря господин Симеонов за грозния паралел, който направи преди малко. Ние сме живи хора, господин Симеонов. Ние сме съпричастни към всяка болка и страдание, независимо кога се е случило. Ние сме съпричастни към всяка жестокост, която историята ни подсказва. Имайки предвид това, остро порицаваме неудачния паралел и асоциация, които внушавате от тази сакрална трибуна", заяви Кърджалиев.

Той заяви, че историята на ДПС опровергава съмненията на Симеонов и попита патриотите "каква е причнината да се гневят и гаврят постоянно" с партията на Лютви Местан.

"Трябва да знаете, че вашата омраза е наша привилегия. Този ваш профил и отношението ви са ресурс за нас. Дори трябва да сме ви благодарни, защото противопоставянето и омразата са инструмент в ръцете на политици, но ако сме мъдри, ние не трябва да се поддаваме на това изкушение. Допълнителен катализатор е безпардонното ви отношение и арогантно поведение", заяви депутатът от ДПС.

Той дори заяви, че негативното отношение към партията на Местан консолидирало електората им и в това нямало съмнение. 

"Ще видим море от мъка и безнадеждност на 25 октомври в очите ви, когато видите този факт. Не е необходимо нищо друго да казваме по отношение на агитирането с изключение на видеоклипове и цитати от вашите изказвания от тази трибуна. Достатъчно е след това на наше предизборно събрание да кажем: Приятна вечер, избирателят знае за кого да гласува. ДПС е опитна партия, господин Симеонов. Не ни подценявайте", предупреди Кърджалиев.

Той подчерта, че не е случайно, че ДПС е трета политическа сила вече 25 години.

По думите му първият и вторият на изборите винаги се сменяли, но третият е константен.

"ДПС не може да бъде заобиколен фактор. Докато изречете изречението: "ДПС е заобиколен фактор", ще получите потупване отзад по гърба - ДПС вече ще ви е заобиколило. Не го забравяйте това", подчерта депутатът.

Симеонов не пропусна да отговори на нападките на ДПС, като подчерта, че цялото изказване е било изпълнено с "омраза, гняв и много дребнавост". 

"Чухме кутрета, застанали зад нечий шлифер. Тук става въпрос за ниска култура", каза още Симеонов.

Вижте видео с изказването на Тунчер Кърджалиев:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови