БСП: Огромни маси от имигранти ще дестабилизират България

OFFNews 24 април 2016 в 14:36 3718 5

Крайно време е да бъде създадена онази държава, която Конституцията повелява – демократична, правова и социална България. Това се казва в проекта за политическа платформа на БСП „ЗА БЪЛГАРИЯ – СУВЕРЕННА, СПРАВЕДЛИВА, ПРОСВЕТЕНА!”, одобрен на заседание на Националния съвет на партията.

Документът предстои да бъде представен и приет от 49-тия Конгрес на БСП, който предстои на 7-8 май.

В платформата социалистите изразяват тревога за съдбата и бъдещето на страната ни и отбелязват, че промените в света през последния четвърт век са изострили до крайност неравенствата, създали са множество военни конфликти и са донесли световната финансова, икономическа, социална и политическа криза.

България се намира в критичен и преломен момент, заплашена е от демографски колапс, дезинтеграция, социална поляризация и културна деградация, отбелязват от БСП и предупреждават, че демокрацията у нас е в упадък. Социалистите посочват, че политическият процес се е превърнал в порочна технология, чрез която десницата овладява държавната и местната власт, а управляващите са готови на отстъпление от националните интереси в името на корпоративната власт. Отбелязват също, че в България набира сила авторитарното управление, налагат се идеи за „премиерска“ или „президентска“ република, докато според БСП парламентаризмът и представителната демокрация могат да гарантират свобода и самоуправление.

 БСП е национална партия с отговорност да бъде лява алтернатива

 „Тече процес на унищожение на идеята за държавност. Държавата загуби посока, а държавността е компрометирана. БСП не може да приема задълбочаването на тези процеси, пагубни за бъдещето на България”, пише в платформата на партията. В нея се подчертава, че пред БСП стои отговорността да бъде категоричната лява алтернатива за страната и че БСП е национална партия, отстояваща националните интереси, работеща за единството на нацията и унитарния характер на българската държава. Посочва се също, че основите на лявата национална политика са: Суверенна държава, която защитава националните интереси от глобалния неолиберален икономически и политически диктат; Справедлива държава с активна роля на регулатор, собственик и инвеститор; Социална държава, съдействаща за повишаване на заетостта, доходите и потреблението, за преодоляване на бедността, повишаване качеството на живот и демографски прираст. „Наш дълг, като носители на левия проект за България, е да се борим, за да си върнем загубеното доверие, за утвърждаването ни като изразители на жизнено необходимата за страната алтернатива”, категорични са от левицата.

 За възстановяване на държавността и националната сигурност

 От БСП насочват вниманието към струпването на огромни маси от имигранти, които могат да дестабилизират България, докато управляващите допускат въвличането й във военното противопоставяне между НАТО и Русия. В напрегнатата международна обстановка и натрупана вътрешна несигурност, възстановяването на държавността е задължително, а без това реформите в отделни сектори са невъзможни. В платформата на левицата се казва, че съдебната система не изпълнява ролята си на ефективен защитник на закона и на равенството пред него и че е наложително освобождаването й от политически контрол и намеса. В същото време политиката в областта на вътрешната сигурността и отбраната на настоящото управление е провал, а в резултат на необмислени реформи в МВР и в системата за отбрана, е достигнато критично ниво, под което е невъзможно те да изпълняват своите основни функции. Необходимо е поддържането на съществуващите и изграждането на адекватни на съвременната среда на сигурност отбранителни способности, а МВР и ДАНС трябва да предприемат решителни действия за рязко намаляване на корупцията и злоупотребите с власт, призовават социалистите.

 „Настояваме България да се превърне в равностоен член на ЕС, като формулира и отстоява своите интереси в общността. България не бива да допуска нейната територия да се използва като плацдарм за засилване на противопоставянето между НАТО и Русия. Трябва да отхвърлим политиката на разделение и противопоставяне между ЕС и Русия. Като членове на ЕС и НАТО, трябва да заявяваме и защитаваме национални позиции и да провеждаме активна национална политика”, пише в проекта за политическа платформа на левицата.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5630

4

deyan_h

24.04 2016 в 18:42

Адано, Аферим, Ашколсун, Аллаху Акбар, НАЙ-ПОСЛЕ нещо да дестабилизира т'ва блато тука ... Ахахахахаха ;)

77927

3

El Commandante

24.04 2016 в 17:02

"БСП: Огромни маси от имигранти ще дестабилизират България"

Thank you , Capt. Obvious, that'd be all for today!
Dismissed!

12884

2

Nimart

24.04 2016 в 15:11

Огромни маси от комунисти/слава Богу, че не са огромни/, също така дестабилизират България!

8359

1

ОФчар

24.04 2016 в 14:51

Това вече не е геронтофилия със столетницата, а си е жива некрофилия.