Борисов: ГЕРБ вече няма де е лидерска партия

Нели Чолашка 16 февруари 2014 в 16:30 6159 27

Бойко Бориков единодушно беше преизбран за лидер на ГЕРБ.

Новата Изпълнителна комисия на ГЕРБ ще взима решенията, не искам повече да се говори за лидерство в ГЕРБ.

Това обяви в речта си Бойко Борисов, който днес единодушно беше преизбран за лидер на ГЕРБ.

Преди заключителната реч на Борисов при закрити врати делегатите избраха нови заместници и нов състав на Изпълнителната комисия.

Досега Борисов имаше само един заместник – Цветан Цветанов и той запазва този пост. Освен него обаче заместници вече ще са и кметът на София Йорданка Фандъкова, и кметът на Бургас Димитър Николов.

Борисов и тримата му заместници са сред членовете на Изпълнителната комисия, а освен тях в нея влизат Румяна Бъчварова, шеф на кабинета на Борисов като премиер, Менда Стоянова, Цецка Цачева, Красимир Велчев, Томислав Дончев, Пламен Нунев и Живко Тодоров.

„Внимателно съм ги подбрал, сред тях няма парашутисти”, отчете накрая Борисов.

Той обяви в речта си, че ДПС и БСП се страхуват от ГЕРБ и затова непрекъснато се оправдават с Бойко Борисов.
Лидерът призова членовете на ГЕРБ: „Стягайте се, друга алтернатива няма".

Борисов предупреди съпратийците си, че няма да им е лесно още 1-2 месеца, докато ГЕРБ бие на изборите през май за Европейски парламент.

Лидерът на ГЕРБ се зарече никога да не прави коалиция с БСП и ДПС

Най-големият комплимент, който съм чувал за мен и за ГЕРБ, е че ГЕРБ не може да се разбере с никого, коментира Борисов по повод изказване на бившия лидр на ДСБ Иван Костов .

"Не ГЕРБ уби СДС, Иван Костов уби СДС – със сините коалиции, с ДСБ. Какво препоръчва той на своите заместници? Какво им казва?", коментира по този повод Борисов. По-късно в речта си той призова за пореден път Реформаторския блок за единни действия.

Борисов призова делегатите на конгреса да вдигнат ръка, ако някой от тях иска коалиция с БСП, ДПС или "Цензурата", както той нарича новата партия България без цензура на Николай Бареков. Никой не посмя да вдигне ръка

Той сравни опроните точки и говоренот на БСП с пропагандата на Йозеф Гьобелс.

„Ако видите опорните точки на тройната коалиция, те са едно и също говорене – лъжа, лъжа, лъжа, ежедневно се повтаря. Много ни е тежко положението на всички в тази изолация, което ни прави чест на всички нас”, обърна се лидерът към делегатите на конгреса.

Лъжа според него е и тезата, че ГЕРБ печели от листата на АБВ.

Борисов: Сам съм се създал и сам съм си извървял пътя

Сам съм се създал и сам съм си извървял пътя, обяви Борисов по повод твърдението на бившия водещ Росен Петров, който вече е член на България без цензура, че го е е създал Борисов като политик. Добре, че не каза, че ми е баща, допълни лидерът на ГЕРБ.

Според него 4-годишното управление на неговата партия е бил един успешен мандат и то "в най-тежкото време за света".

„Цели държави катастрофираха – Италия, Испания, Гърция. С тази крехка икономика успяхме да задържим финансово стабилна България, да я извадим от дефицит”, отчете бившият премиер.

„С няколко тефтерчета, бири ни държат в обяснителен режим. Това време приключи. ГЕРБ няма да се обяснява. Грешките са отчетени, направеното е направено”, зарече се той.

Бившият премиер иска еколозите да го признаят и да им е мъчно за него

"Вече има багери и се строи на дюните. Аз ги спрях за три часа. Има вече валяци и багери. Да им е честито на еколозите. Аз слагах мораториуми, за да бъде България чиста.

С Лили Павлова носехме блатни кокичета, една година щъркелчета чакахме на гара Яна с кмета на "Кремиковци", за да се излюпят. да не отлетят.

Ще кажат, че злорадствам, ама наистина злорадствам. Искам да им е мъчно за мен”, призна си Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!