Алгафари: И кучето ми се смее на мъжката дума на Първанов да хвърли оставка

Последна промяна на 26 февруари 2015 в 12:43 6530 11

Снимка Фейсбук

"И кучето ми се смее от сутринта на мъжката дума на Георги Първанов да хвърли оставка като лидер на АБВ. И то не вярва до какво ниско падение може да падне бившият президент. До април има много време, ако наистина е решил да се раздели с партията и политиката и обяви предложението си на Националния съвет през април, съпартийците му няма да приемат оставката", коментира за ОFFNews бившият пиар на президента Нидал Алгафари. Заявката за оставка от председателския пост на Първанов в АБВ режисьорът определи като трик и поредната постановка.

"Не може да се говори за вътрешно партийна схватка между Георги Първанов и вицепремиера Ивайло Калфин заради различия по отношение на приетия от парламента дълг от 16 млрд. Първанов е човек, който минава през всички като валяк докато си вземе своето в схемата. Той си има тайна уговорка с властта и си работи за своя интерес, никак не се интересува от факта, че смачква и принизява авторитета на своите депутати до нулата. Тъй като предстоят местни избори и след вчерашния акт в пленарна зала той няма как да обясни на съпартийците си защо АБВ гласува с ГЕРБ и прие дълга от 16 млрд. и къде в това решение е лявата идея, Първанов предприе една постановка. В нея той излиза на сцената чист и в бяло, а депутатите - в кал. Имам пълна представа как се действа в тази партия и съм категоричен, че няма някакво дори нищожно решение или гласуване да мине, ако Първанов не го е утвърдил лично, ако не е казал -"да". Считам, че депутатите от АБВ няма да имат силата да защитят достойнството си и ще приемат ролята на "окалени", дадена им лично от партийния лидер. Ако приемем, че поведението на АБВ е на една везна - на единия край е достойнството на парламентарната група, на другия е Първанов. За депутатите на АБВ има два варианта: да покажат достойнство и да се еманципират от лидера си или да приемат постановката на Първанов, че те са гласували дълга без да е съгласувано решението с него, което е абсолютно невярно", коментира бившият пиар на президента. 

За бившия вътрешен министър Румен Петков пък Алгафари е категоричен, че той ще поеме по посоката на Първанов, защото единственият начин бившият депутат на БСП да остане в политическата система въобще е да стои неотлъчно до своя него. "Румен Петков е политически труп без Георги Първанов", посочва Алгафари.

Скептична по въпроса за оставката беше и Татяна Дончева.

"Като наистина си подаде оставка Георги Първанов, ще коментирам. До провеждането на Национален съвет на АБВ през април има много време", обяви пред ОFFNews лидерът на "Движение 21".

Вчерашното решение на НС е крайно непопулярно и опитните политици много добре разбират, че бъдещата политическа съдба на онези, които се ангажират с него, е под въпрос. Така социологът Юрий Асланов коментира пред БНР заявката за оставка от председателския пост на АБВ на Георги Първанов:

"Няма значение как хората си превеждат дискусията за държавния дълг, те са убедени, че няма да видят и лев от тези 16 млрд., а за сметка на това те ще трябва и да плащат", допълни Асланов.

По отношение на Патриотичния фронт той заяви: "Партията си дава сметка, че това решение ги обезличава, и то много сериозно, и ще се помъчат да се върнат на терена".

Асланов смята, че с решението за дълга управляващите са си осигурили политическия комфорт: "Очевидно зад кулисите се развива нещо на базата на интересите, на договорките, нещо, което свързва мнозинството от депутатите по много по-траен начин, отколкото принципите", завърши социологът.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.02 2015 в 02:33

А кучето не умря ли от смях тая вечер като гледа шоуто на слави първанов като каза-ТОЯ ПИАР ЛИ,ДЕТО ГО ИЗГОНИХ:)))))Ама не си виновен ти смотаняко,виновен е Георги Първанов дето 7 години те храни.Дето те прие като равен пък ти си долен предател винаги и на всички

26.02 2015 в 22:40

Когато един човек докаже, че където и да предложи услугите си все е провал трябва да се скрие и никой ни да го чува, ни да го вижда.Как ли мисли по този въпрос г-н Нидал Алгафари, Та той непрекъснато прехвърча от партия към партия и сигурният резултат от работата му е един - провал.

26.02 2015 в 19:20

Мълчи, бе, Педал Алгафари!

26.02 2015 в 19:15

"Тоди"- аз пък да ти кажа,че "мат`ряла е и сляп и глух,ако не бяха слепи и глухи ,нямаше да гласуват на времето целокупно за шайката от лешояди на кобурготски,защо си траяха като зайци в храсти,когато Милен велчев в комбина с принц кирил извършиха "перфектната"далавера с брейди облигациите,а сега България плати 1200000000...Защо ошашавеният електорат си траеше,когато ники василев продаде БТК на офшорка за 350 млн,което е по-малко от нейната годишна печалба,а тя фактически струва повече от 1,6 милиарда?Агент Гоце ,бриго аспарухов и румен петков са предложили на генералите" от ДС бОйко бОрисов ,а електоратът си гласува за него...шарани,лесно се хващат на въдица...

26.02 2015 в 18:34

След тоя цирк всички вкупом и зорлем ще върнат на власт БСП с пълно мнозинство!
Матряла не е сляп, нито глух ... въпрос на време е!

26.02 2015 в 18:33

С или без Първанов АБВ умря, самоубе се ...
Печеливши са Боце с 16 млрд. и БСП с електорат!

26.02 2015 в 13:56

Алгафари има умно куче./да ви го начука кон, за картинката/

26.02 2015 в 13:50

АЛГАФАРИИИИ ти си най-продажната измеет!Накъдето ти подадат там си мръснико и винаги си бил такъв.Ти ли ще говориш за достойнство бе Наско,дето освен да лъжеш друго не правиш

26.02 2015 в 13:31

А кучето на Алгафари смее ли се за неговите прескачания от БСП към АБВ и обратно?

26.02 2015 в 13:15

Тоя Алгафари и Магърдич Халваджиян са ми едни и същи като ги видя :)