Как студент от Факултета по журналистика покани Слави в СУ (разказ от първо лице)

OFFNews Последна промяна на 17 януари 2016 в 16:10 15116 23

Борислав Орлинов

След публикациите ни за вече отложеното гостуване на водещия Слави Трифонов в Софийския университет с редакцията на OFFNews.bg се свърза студентът Борислав Орлинов, който твърди, че той е дал първоначалната идея за събитието.

Припомняме, че миналата седмица беше обявено, че Слави Трифонов ще гостува във Факултета по журналистика. Проблем се оказали обаче малките зали във факултета. Така темата била повдигната пред Студентския съвет на СУ, който приел идеята и се заел с организацията, но в крайна сметка ръководството на Алма матер не допусна Трифонов в университета. Това доведе до свикването на извънредно заседание на Студентския съвет, за което вече разказахме. Засега срещата на водещия със студентите е отложена, но не е отменена. В момента се провежда референдум сред студентите в СУ дали искат да се срещат с Трифонов.

Ето каква е версията на Орлинов за развитието на събитията през миналата седмица:

"Здравейте, казвам се Борислав Орлинов и съм член на Факултетен студентски съвет на ФЖМК. Пиша ви, защото напоследък се публикуваха много материали, в които има неща извадени от контекст и половинчати истини. Става дума за публикацията ви, в която казвате, че от "Шоуто на Слави" са се обаждали 3 пъти на член на Студентски съвет. Искам да ви разкажа цялата истина и как се започна всичко от самото начало от самото край.

В началото на декември месец (или малко преди това) ми дойде идеята да поканя екипа на Слави Трифонов във Факултета по журналистика и масова комуникация. Никой не ми се е обаждал предварително и не ме е карал да го правя. След това внесох предложението преди едно от заседанията на Факултетен студентски съвет.

Членовете не одобриха идеята ми и затова направих анкетирах с над 200 човека от ФЖМК, които подкрепиха намерението ми да поканя Слави Трифонов. Имайки подкрепата им и като техен представител, писах писмо до Шоуто и Тошко Йорданов ми с обади. Разбрахме се аз да поема организацията. Изчаках да мине зимната ваканция и в началото на януари ФСС гласува отново и одобри предложението ми - внесох за трети път подред на събрание. Звъннах на пиар екипа и от там ми казаха, че студенти втори курс също са имали намерение да канят Слави, но за по-ранна дата. (аз исках събитието да е на 20 януари, а те на 15-ти).

Оставих второкурсниците да внесат молбата до ръководството, защото аз, като член на ФСС, трябва да съгласувам подобно действие с председателя, а исках да стане възможно най-бързо. Същевременно предложихме и на Студентски съвет да обсъди на идното си събрание евентуално идване на Слави и ако членовете гласуват положително, да го поканим в Ректората, където залата е по-голяма и ще присъстват повече хора. А ако гласува отрицателно, събитието да остане за 13 зала във ФЖМК.

Така двете организации вървяха паралелно. Понеже от СС се бавеха много, аз се разбрах с хората от екипа на Слави Трифонов да звъннат на някой от членовете и да видят какви са настроенията, защото ако не са положителни, няма смисъл да се прави организация на по-високо ниво. (Именно затова член на СС е казал, че от Шоуто са му звъняли. А не, че някой е упражнявал натиск).

Второкурсниците обаче избързаха и направиха събитие във Фейсбук преди Студентски съвет да е гласувал. След гласуването се разбра, че срещата в Ректората е одобрена и затова прекратихме организацията на факултетно ниво. По-късно разбрахме за забраната на ректора и дойде предложението за вътрешен онлайн референдум, за който твърдя, че няма да е успешен, защото на практика онлайн анкетата не работи още от петък. Сега имам уговорка с хора от екипа да се направи среща извън територията на университета.

Надявам се да съм ви бил полезен, защото именно аз съм човекът, който започна кампанията със Слави в СУ. Надявам се като сериозна медия да публикувате цялата истина. Поздрави на целия екип!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.01 2016 в 08:27

Толкова малък, и вече безгръбначен. Браво моето момче, Слави ще те ръкоположи за вице! ;)

21.01 2016 в 22:31

Как можете да коментирате човек, който не познавате? Вие сте причината да сме в това положение, всеки един от Вас, жалки хора.
Борислав е изключително интелигентен и е един от малкото, който назовава нещата със истинските им имена, без да се интересува от реакциите на обществото. Колко злоба има по тоя свят, леле!

18.01 2016 в 10:22

Двеста реда текст и така не каза за какво го кани. По какъв повод? Нещо с журналистиката ли?

18.01 2016 в 08:57

Моля Ви, спете да ни занимавате със Слави и Славевци!Лицето Слави е фанатичен боец,фундаменталист за опростачването на българите и БЪлгария.Има безброй такива като него ,а именно тв. водещи псавдожурналисти,самообявили се анализатори и коментатори,певци, музиканти и какви ли още не.Простотията не може да бъде победена, но може да бъде ограничена.Защо се самоубиваме духовно и бавно изчезваме от общността на културните народи.От "държава на духа" се превръщаме в бездуховна държава.Има ли надежда, имали изход?

18.01 2016 в 00:25

С подобен правопис и изказ туй студенчи по журналистика е достойно за чалгарския "екип" - да си го приберат и да щракат с пръсти заедно... И да спрат да ни занимават с простотиите си, ама едва ли...

17.01 2016 в 22:40

Изключително проблематично е лицето Трифонов да бъде канено в каквито и да е академични институции. В качеството си на какъв би бил полезен той? На телевизионен водещ? - Тогава защо да не е Гала? Или Къци Вапцаров? Или Николета Лозанова? Всяко медийно лице ли е важно за образованието? - Едва ли.
Факт е, че човекът с кисел и деспотичен нрав, наречен Станислав Трифонов, в крайна сметка има една цел: да запази присъствието си в публичността и да продължи да се радва на жизнения си стандарт от това. Замисленият от него референдум съдържа въпроси, които нямат смисъл, но в популярното съзнание са част от излизането ни от кризата. Намаляването на броя на депутатите с какво ще помогне? Дали му е известно, че при мажоритарния избор спечелилият 49% остава непредставен, а при пропорционалния и малцинствените идеи, ако бъдат подкрепени, получават репрезентативност?! Близко е до ума, но проблемът - както отбелязах е другаде. Там е и проблемът на студента, който го кани.

17.01 2016 в 22:21

Евалла на момчето.
Шапка ти свалям, шапка ти свалям , дрън-дърън- дрън и зурлата да свири силно и високо,
Все пак трябва да има подобаващ велик оркестър за това велико събиране със Слави. А и парцуцата може да бъде безплатна, нема да дават кебапчета , да не се бърка с Баречката.

17.01 2016 в 22:10

Слави , задължително трябва да го канят барабар с Азиз и Мара Oтврачката, да не би някое недочуло студентче да си помисли , че става дума за политика или журналистика.

17.01 2016 в 21:18

Това момче има потенциала на Бареков.
Той е малък, но вече знае!

Днес Славчо, утре може да е Местан.
JE SOUIS MESTAN!!!
:D :D

17.01 2016 в 19:12

Браво! Триумф на простотията и чалгарията! Сигурно този студент търси изява в някое шоу...