Член на Студентския съвет на СУ: 3 пъти ми звъняха от „Шоуто на Слави“ да го поканим

OFFNews Последна промяна на 15 януари 2016 в 19:06 23379 22

Снимка Bulphoto / Александър Михайлов

"Аз искам само да кажа, че на мене три пъти ми звъняха от "Шоуто на Слави", негови представители и така нататък, да ме молят... не да молят, но да отправят покани към мен за това Софийският университет да приеме Слави. Най-вероятно, без съмнение, това ще бъде началото на неговата политическа кариера. Това е мое лично мнение".

Това е заявил член на Студентския съвет на Софийския университет пред колегите си на заседанието им във вторник (12 януари 2016 година), когато Съветът одобри срещата между Слави и студентите и се заел с организирането ѝ в зала 272 зала, научи OFFNews.

Това се случило преди решението на ръководството на университета да забрани срещата. Причината - правилникът на университета забранява политическа дейност на територията му.

"Мене от две седмици ми звънят от "Шоуто на Слави" да ме молят за това да се организира подобно нещо и аз им казвам "не", докато не мине Общо събрание. Така че кой пръв, кой втори - все тая, нали? Важното е да го има това нещо и да е достъпно до възможно най-много хора", казал още студентът пред колегите си от Съвета.

Той предложил пред колегите си Студентският съвет на СУ да подкрепи публично референдума на Слави. Идеята била подкрепена. Студентът дори предложил на колегите си да събират подписи за референдума на шоуто.

"Толкова много се бърза, защото референдумът е до 8 или 10 февруари. Добре, все тази - 14 февруари. Няма да крия, че ние имаме разрешение на нашия декан и в случай, че Общото събрание отхвърли поканата на Слави на общо университетско ниво, той ще бъде поканен този петък във факултета по журналистика", казала пред колегите си на Съвета представителката на ФЖМК, която представила идеята за срещата с водещия.

Инициативата за срещата със Слави Трифонов първоначално била на студенти от втори курс във Факултета по журналистика. След това обаче темата била повдигната пред Студентския съвет на СУ, който приел идеята, но в крайна сметка ръководството на Алма матер не допусна Трифонов в университета. Това доведе до свикването на извънредно заседание на Студентския съвет, за което вече разказахме.

Засега срещата на водещия със студентите е отложена, но не е отменена. В момента се провежда референдум сред студентите в СУ дали искат да се срещат с Трифонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.01 2016 в 02:44

Баш Бареков 2.0 ай инвестигейшън дейба и наркомана смачкан и ония охлюв дето сиромахства всички трендинг туитове да си напраи сценария ебати пародията

16.01 2016 в 23:25

Да покани студентите в Бтв, защо в Алма Матер? С какво му е длъжен университета на този милионер-водещ, дето искал да променя нещо си в страната, в която на бездомници и клошари дори забраниха да ровят в кофите срещу глоба от 1000 лева!!!
Да раздаде милионите си на нуждаещите се, пък тогава да говори за нов морал, нова политика и референдуми!!!

16.01 2016 в 17:20

Доста се чудех дали да подпиша референдума, но имам сериозни съмнения-например за това колко да са депутатите.Аз мисля, че 120 са малко, кой ще ме обори и как? мажоритарният избор също не ми вдъхва доверия, особено след изказването на доцента от Пловдив - че мажоритарният кандидат лесно ще бъде купен от местния велможа! Другите хора може би имат други забележки!

16.01 2016 в 16:13

В УНИВЕРСИТЕТА се влиза с успехи а не по покана.

16.01 2016 в 13:56

Боже пази България

16.01 2016 в 12:28

Каква нова политика ще прави слугата на Гергов и сие.Помня как разнасяше из студиото знак,, Забранено завиването на ляво,,А сега да го развее,да го видим дали му стиска,мишок.

16.01 2016 в 11:22

Бегай бе, чалгар!Имаме си вече един селяндур на главите!

16.01 2016 в 11:02

Бареков - Beta?

А журналистите вече ги купуват още от студентската скамейка...

16.01 2016 в 10:45

Най-новия сътелит

16.01 2016 в 09:02

До 10-Емилия :
Ще "влезе" в в политиката - с "отвращение" , като на пиещ руснак,но ще влезе .
С поведението си досега и при негови шоу-проекти е показал,че приема изцяло принципа "целта оправдава средствата"- може да се провали всичко (дори участието на България в "Евровизия",например) , но ще стане така както ТОЙ иска! А защо иска точно това,сега и така - не знам,може да е медицински проблем,може да става дума за нечии интереси (финансови или други),но по-скоро е комбинация от двете.