Студентският съвет на СУ не пусна журналисти на заседание за Слави

ОFFNews 13 януари 2016 в 19:50 6802 4

Студентският съвет на Софийския университет гласува със 17 гласа "за" и 2 "против" да проведе своето събрание тази вечер при закрити врата, без присъствието на журналисти.

Официално дневният ред на заседанието не беше обявен, но по информация на OFFNews студентите дискутират неразборията около гостуването на Слави Трифонов и редколегията му в журналистическия факултет на университета.

Вчера срещата между шоумена и студентите на СУ бе обявена във Фейсбук и впоследствие потвърдена пред OFFNews от предаването му. Тя трябваше да се проведе на 15 януари, петък, от 18:00 часа в 13 зала на факултета.

Потърсена от OFFNews, деканът на ФЖМК доц. Теодора Петрова уточни, че планът за среща между второкурсници от факултета и редакционния екип на "Шоуто на Слави" е претърпял промяна. ФЖМК нямало да е домакин и следователно отпадала необходимостта деканът да дава разрешение.

Причината за отказа е, че "правилникът на Университета забранява политическа дейност" в него.

След отмяната на срещата със сайта ни се свърза един от членовете на Студентския съвет на СУ, който ни съобщи, че тази вечер от 19:00 часа в учебното заведение ще се състои заседание по темата. Наш журналист отиде на място, за да проследи разговора, но бе помолен да си тръгне, след като съветът гласува срещата да е при закрити врата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови