Quantcast

Дарителска кампания събира пари за ново пиано на Хасан и Ибрахим

OFFNews Последна промяна на 18 ноември 2014 в 12:04 15805 11

Фондация „Димитър Бербатов“ започна кампания за събиране на средства, с които да се купи пиано на Хасан и Ибрахим, които заедно с Крисия представиха България на детската "Евровизия".

Докато всички все още сме в еуфория от класирането на второ място – най-големият български успех в конкурса Евровизия досега, печалната истина е, че момчетата нямат на какво да се упражняват. Старото им пиано се е счупило, вече не подлежи на ремонт и трябва да им се купи инструмент, обясняват от Фондацията.

Близнаците са родени на 15 декември 2003 г. в семейството на фелдшер в Бърза помощ и лаборантка. Бащата пръв забелязва музикалността на децата, когато те са 5-годишни. Семейството, което има и дъщери близначки, решава да напусне делиорманското градче Каолиново, за да даде по-добро образование на децата си.

Днес Игнатови живеят в Шумен, а момчетата усъвършенстват таланта си под ръководството на Маринела Маринова.
Близнаците свирят на пиано едва от три години, но вече имат редица български и международни награди. Лауреати са на няколко национални клавирни конкурса, сред които "Панчо Владигеров", "Димитър Ненов", "Светослав Обретенов" и др., както и на международни конкурси, сред които "Франц Шуберт", "Лист – Барток - Лигети", Международен конкурс за немска и австрийска музика, "Млади виртуози", "Vivapiano", "Андрей Стоянов", "Pera Piyano" и др., а Хасан – и на Международния музикален конкурс за деца на Ротари Русия.

От 8-годишна възраст близнаците са в семейството на „Успелите деца на България” на Фондация "Димитър Бербатов". През юни 2014 г. 10-годишните пианисти участват в годишната церемонията на Фондация "Димитър Бербатов" в предаването "Шоуто на Слави", където са забелязани и избрани да представят България заедно с Крисия Тодорова в детската "Евровизия" 2014.

Фондацията призова в дарителската кампания да се включат и институциите, които в момента оказват внимание на децата.

Най-малко 25 000 лева са необходими, за да бъдат закупени инструменти на Хасан и Ибрахим, както и на други две изявени деца на Фондация „Димитър Бербатов“ – Десислава Карагьозова (пиано) и Георги Димитров (китара).
Десислава Карагьозова е ученичка в VII клас, в НМУ “Любомир Пипков“ - София, в класа по пиано на Светла Славчева. Свири на пиано от 5-годишна. Започва в класа по пиано на Анна Върбанова в НУИ “Добри Христов“ - Варна, а от 2009 г. до юни 2014 г. е била ученичка в НУИ “Проф. В. Стоянов“ - Русе.

Талантливото момиченце започва своя път в изкуството с класически балет, когато е на 4 г. В продължение на 7 години едновременно свири и танцува, след което избира пианото за бъдещето си развитие. 

Печелила е награди на Международния конкурс за романтична музика - Ню Йорк, IX Международен конкурс “Франц Шуберт“ - Русе, Международния конкурс “Тудор Думитреску“ - Букурещ и др.

Десислава Карагьозова е избрана е за лице на Русе и е отличена с почетна грамота на града за високи постижения в изкуството и културата.

През март 2014 г. Деси свири на сцената на "Карнеги Хол" в Ню Йорк. Подготвя се за други големи международни сцени в Ню Йорк, Вашингтон, Москва и Париж.

Георги Димитров е роден на 2 декември 2000 г. в София. Учи в НМУ „Любомир Пипков”. На китара свири от близо 3 години. За това време има награди - преобладаващо първи, от 7 конкурса: ХVII Международен конкурс за класическа китара „Акад. Марин Големинов” - Кюстендил, Международен фестивал на класическата китара - Гоце Делчев, VII Международен конкурс за класическа китара - София, Нишки китарен фестивал, ХVIII Международен фестивал за млади китаристи „Едуард Памфил” - Букурещ, Международен фестивал - Скопие и ХХIХ Международен музикален фестивал "Лауреатски дни „Катя Попова”.

Предстоят му концерти извън страната - във Виена, Белград и в Хърватия.

Сметката, по която могат да се правят дарения е:

Титуляр на сметка: Фондация “Димитър Бербатов” 

Банка: ОББ 

IBAN: BG35UBBS80021011968230

BIC: UBBSBGSF 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.11 2014 в 14:28

До коментар 10, Турандот: Бихте ли подплатили твърденията си с реални данни или говорите от обща култура?

19.11 2014 в 13:11

бербатов е скрънза алчен и дебилен общо Фондацията е дала малко под 4000лв ОБЩО за всички.
фондацийката съществува защото в Англия задължават играчите да имат за да могат така да "изпират големите заплати"
да биеш тъпана с съсъ мешните 2000 Е е идиотско!

19.11 2014 в 00:37

Големи сте неблагодарници заклевам се! Вие изобщо погледнахте ли на колко деца помага този човек? За справка - http://dberbatov.org/projects/nagradi/ - горе-долу 500 деца. Сега пресметнете на всяко едно дете да са дадени по да кажем 2000лв това прави 1,000,000лв инвестирани в децата на България.. Негови... ЛИЧНИ... ПАРИ! Нали знаете, че едно слънце не може да огрее навсякъде? Какви глупости ми говорите за "пране на пари" и прочие.

Вместо да подкрепяте някакви безпочвени обвинения, първо си направете труда да погледнете с какво се занимава организацията и на колко хора помага и чак тогава говорете.

Освен това, не може всичко да оплювате! Като сте толкова компетентни и отворени всичките, защо вие не започнете да се занимавате с меценатство?

18.11 2014 в 18:37

Знаете ли приказката "дайте да дадем"? На това прилича акцията на Бербатов. Много пиарско

18.11 2014 в 17:21

МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ЛИ....
НЕМА такова щото Веждито си търси парите от КТБ.
Министерство на Образованието ли.....
Че то има ли Образование, че да има и министерство....
Едно пиано спира тези два таланта....
КЪДЕ Е БЕЛИЯТ РОЯЛ НАПРИМЕР ДЕТО ИЗТИПОСАХА ПРЕД НСто ????
КЪДЕ Е ХРИСТО МУТАФЧИЕВ, КАЛИН СЪРМЕНОВ.....
ЕЙ ЗАТОВА нищо не става в БГ....

Аааааа и какво излиза, че Бербатов не иска да купи едно пиано....
Фондациите да нещо което само ЛАПА, а дава едва 10% едва ли не...

18.11 2014 в 14:20

Никъде по света частна фондация не организира дарителски кампании при които хората да даряват на фондацията пари която тя после ще използва за нещо.Те могат да продадат,и да дарят неща,но не могат да призовават хората да им дават пари които те после ще използват незнайно как.Сигурно имат добри намерения,но просто така не се прави(освен ако не си в България).

18.11 2014 в 13:34

Като се сетя само какви ги вършеха мръсните гейберастки необразовани и нискочели кадри:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=2316302&utm_source=flip.bg

Сега разхождат тези невръстни деца като панаирджийски мечета всеки да се снима с тях. Че Веждю, че Плювньо, че Цачка Траверса...

Блютнер-а тогава отиде за варене на компоти. Никой не попита, ремонтираха ли го?
Колко такива има и къде стоят като сухи дървета в коридори и мазета?

18.11 2014 в 13:20

Дал е той, мила. Ти не си дала и няма да дадеш. Неговата европейска представа е той да даде и другите да дадат. Твоята българска представа е той да дава, а другите да плюят.

18.11 2014 в 13:06

Дълбоко съм възмутена от Димитър Бербатов. По-голяма излагация от това, здраве му кажи! Нещо не доумявам защо точно тази фондация трябва да прави такива камапнии? Да беше дал от кумова срама поне 1000 лева и останалите да се събират от други дарители. Цинично е да взимаш по 25-30 000 евро на седмица и да приканваш българите със средин заплати по 600-700 лева да даряват пари през фондацията ти.
Бих дарила веднага пари за тази кауза, но не там.
Тези деца заслужават най-спъките и хубави инструменти на света. Изключителни таланти. Пожелавам йм успех!