Крисия, Хасан и Ибрахим грабнаха среброто на детската Евровизия (видео)

Деян Спасов 15 ноември 2014 в 22:24 52510 48

България може да е горда със своите сребърни медалисти от детската Евровизия 2014 в Малта - Крисия, Ибрахим и Хасан с песента им "Детска планета".

Българчетата заеха второто място след Италия, която ще е домакин на изданието догодина. Бронзът отиде при Армения.

Сърбия, Хърватия и Кипър дадоха максималните 12 точки за българското изпълнение, 10 точки получихме от Италия, Швеция и Словения, а по 8 точки ни дадоха Грузия, Малта, Украйна и Черна гора.

Окончателното класиране:

159 - Италия
147 - България
146 - Армения
116 - Малта
096 - Русия
074 - Украйна
071 - Беларус
070 - Холандия
069 - Кипър
061 - Сърбия
054 - Грузия
029 - Словения
028 - Швеция
024 – Черна гора
021 – Сан Марино
013 – Хърватия

България от своя страна е отредила 8 точки за Кипър, 10 точки за Италия и максималните си 12 точки за Армения.

Вотът се осъществи чрез телефонно гласуване със специални правила след всички 16 изпълнения на представителите на страните участници.

Регламентът на конкурса не позволява зрителите на съответна държава да гласуват за своя изпълнител и можеха да определят фаворита си само измежду другите участници.

Проведе се и онлайн гласуване на https://jesc.onlinevoting.tv/, където страните, които нямат представен участник на конкурса, избраха своя победител. Резултатите от този вот обаче са отделни и не се зачитат в общото класиране.

Онлайн системата на Евровизия рухна за около 10-15 минути, след което гласуването не бе възможно от няколко държави като Австрия и Гърция, оплакаха се потребители.

Изпълнението на българските представители на Детската Евровизия 2014 във Валета, Малта беше поставено под №2 в програмата на шоуто минало под общото мото "Заедно" ("Together").

Част от приходите ще отидат в полза на организацията WorldVision, която се занимава със защита на детските права по света.

10-годишните Крисия, Хасан и Ибрахим бяха най-малките измежду всички тазгодишни участници, но това по никакъв начин не им попречи да се представят повече от достойно на голямата сцена на Евровизия и да пренесат зрителите на конкурса поне за няколко минути на красивата си детска планета.

Изпълнението на малките български представители можете да видите във видеото към новината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!