ОСТАВА пускат своята ПОМОЩ облечена в красиво морско видео

OFFNews 30 август 2022 в 10:04 1858 1

Остава

Снимка Остава

Остава

Малко преди двата големи концерта на Остава на 20-ти септември в Античния театър в Пловдив и на 7-ми октомври в Зала 1 на НДК в София, групата пуска най-новото си видео към романтичната песен „ПОМОЩ“, част от последния им шести студиен албум „Кислород“.

Автор на музиката е Жоро, а текстът както винаги е дело на Свилен. В аранжимента отново се включва продуцентът на албума Георги Станев, който също така оставя своя почерк и като изсвирва клавирните партии в парчето.

"Музикалната идея за песента е от едно театрално представление, в което задачата беше да има лирично парче с ретро привкус. Аз много го харесвах и заедно го избрахме за едно от парчетата в албума, което превърнахме в песен заедно с цялата група. Лирична и лична песен с ретро привкус, инспирирана от творчеството на Бийтълс и рок енд рол баладите от 50-те и 60-те." – споделя Жоро.

“Жоро обясняваше как идеята му за песента е да бъде все едно е написана от Джон Ленън, и докато мислех текста на песента, точно когато ми липсваше нещо обединяващо, се сетих за думата Помощ и за Help на The Beatles и всичко бързо си дойде на мястото.“ – разказва Свилен. „Тя беше готова дни преди да започне войната в Украйна и тъй като в текста се пее “Помощ, светът ми гори” решихме, че не е добра идея да я пускаме тогава.“ – допълва той.

Изключително красивото и носталгично видео е творение на режисьора Симеон Стоилов, който е приятел на групата, художник и концептуален артист. Негово дело са още видеата на "Мини Тяло", "Океан" и обложката на албума "След любов по време на война". Оператор е Добрин Кашавелов, който дълги години е фотографа, който снима Остава, а също и оператор и на видеото към "Океан". Главният герой в клипа на „ПОМОЩ“ е обаятелния Александър Алексиев в компанията на яхтата Liberte и Александра Таскова.

В момента кипи и трескава подготовка за двата концерта на групата, които ще ни преведат през 30-годишната им история като група.

Момчетата подготвят специално 2 различни сетлиста за двете локации. В Античния театър в Пловдив, който предразполага по-интимна атмосфера, визията ще бъде събрана и хората ще имат близък контакт с групата. Там ще чуем песни от новия албум, любими хитове като Sex in the morning", „Океан“, „Понеделник“, "Мини тяло", "Шоколад", "Ще дойдеш ли с мен", "Мъничко човече", „Бесен“, „Внимание“, „Самолет“ и много други, в нови акустични аранжименти.

В София, Свилен, Жоро, Дани, Алекс и Боян ще заложат на твърдото Rock 'n' Roll звучене, по-мащабна и концептуална продукция.

Най-доброто от концертите за отбелязването на 30-годишнината на „Остава“ ще бъде записано и запазено като аудио и видео съдържание. То ще бъде достъпно чрез програмите и дигиталните платформи на БНР, което като обществена медия, културна институция и музикален продуцент играе значима роля в популяризирането на българските културни продукти сред подрастващите и обществото като цяло.

„Формирането на вкус у публиката към стойностната българска музика е част от мисията на националното радио", казва генералният директор на медията Милен Митев.

„Остава“ е емблематична българска група, която започва пътя си преди 30 години като явление на музикалната сцена. Изгражда собствен разпознаваем, открояващ се стил и възпитава добрия вкус вече в няколко поколения. В този смисъл БНР с ресурса и достъпа до аудитория, които има, е важно да подкрепя усилията на българските творци и приноса им към изкуството и културата", отбелязва още Милен Митев.

В дългогодишната си история Остава имат безброй изяви в страната и чужбина, над 20 видеоклипа, 6 издадени студийни и 3 концертни албума, включващи многобройни хитове, които безкомпромисно утвърждават групата като една от най-успешните на българската музикална сцена.

Билети за двата концерта, могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim и партньорските каси OMV, Orange Center и др. Както и на entase.bg и grabo.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови