'Мистерията на българските гласове' записва песен с Jacob Collier след общия им концерт в зала 1 на НДК

Шесткратният носител на „Грами“ идва за мечтан концерт със световноизвестния български хор на 11 юли, а на сцената ще бъдат и маестро Георги Андреев и Quarto Quartet

OFFNews 05 юни 2024 в 11:43 1169 0

Jacob Collier

Снимка Jacob Collier

Изпълнителят Jacob Collier

Феноменалният Jacob Collier ще запише песен с хор "Мистерията на българските гласове" в София, веднага след общия им концерт в зала 1 на НДК на 11 юли от 20:00 ч.

Авторското парчето на Collier - "All around you”, ще бъде включено в предстоящата delux версия на новия албум на "извънземния" артист от Лондон, а българската публика ще я чуе за първи път в съвместно изпълнение по време на концерта в зала 1 на НДК.

29-годишният мултиинструменталист, композитор и продуцент, чийто покровител и ментор е самият Quincy Jones, а сред музикантите, с които работи и които са негови огромни фенове се нареждат световни звезди от ранга на Herbie Hancock, Coldplay и Hans Zimmer, пристига в София за уникален, много цветен и абсолютно неповторим концерт.

В него участие ще вземат композиторът Георги Андреев и музикантите от Quarto Quartet, които заедно с „Мистерията на българските гласове“ ще поднесат фрагменти от актуалната си програма „Гласове и струни“. По изключителен начин тя събира в едно гласовете на световноизвестния български хор с Quarto Quartet в новите специално написани за тях композиции на Георги Андреев.

До този момент програмата е представяна само три пъти пред българската публика (последно през април в зала „България“), а в последните месеци заслужено обира овациите на публиката по света.

Шесткратният носител на престижната награда „Грами“ неслучайно е определян за истинско чудо на музиката, гений, абсолютна енергия и носител на свободния човешки дух, обещава да поднесе всичко това и на българската публика в зала 1 на НДК, която ще има и своя много важна роля. Звездният изпълнител обещава да включи в шоуто си и „гласовете на публиката“, които той умело дирижира по време на живите си изпълнения - негова запазена марка.

Световната супер звезда има дори специално парче в един от албумите си озаглавено „100 000 Voices”, в което включва гласовете на публиката, която пее на негови концерти по целия свят.

Нестандартен, свободен, изключителен, далеч от стереотипа, непознаващ граници в музиката, палитра от стилове, с широко отворени очи, с цветни дрехи, тичащ по сцената и свирещ на всичко, което се изпречи пред очите му, пеещ, експериментиращ и зареждащ с уникалната си енергия – изпълнителят ще стъпи за втори път в България след участието си в програмата на “A to Jazz Festival” преди пет години.

Звездата пристига по покана на "Полифоник Тюнс", а концертът му в София на 11 юли е сред началните дати на европейската част от световното му турне, което в момента преминава през големите концертни зали в Съединените щати.

Съвместният концерт на Jacob Collier и „Мистерията на българските гласове“ ще бъде и сбъдната мечта за световния изпълнител, който се оказва истински и дългогодишен фен на българския хор. След 12 номинации и 6 „Грами“-та, след цял куп неочаквани и зашеметяващи музикални експерименти, Jacob Collier не само ще стъпи на една сцена с „Мистерията на българските гласове“, но ще включи и изпълнение на хора в delux версията на новия си албум.

Песента „All around you” ще прозвучи в третата, обща част от програмата на концерта в София, която ще включва няколко съвместни изпълнения на българския хор с Jacob Collier. В първата част от програмата ще са изпълненията на „Мистерията на българските гласове“, а във втората ще блесне самият Jacob, който ще бъде на сцената и зад рояла.

Билетите за концерта на 11 юли в зала 1 на НДК се продават в системата на EpayGo, а цената им е от 80 до 160 лв. според мястото в залата, като някои от ценовите категории вече са изчерпани. Има и ВИП билети в оркестрината.

Всички подробности за предстоящото събитие може да следите във фейсбук ТУК, а ето само няколко изпълнения от чудния Jacob Collier:

Още от изпълненията му може да чуете и видите ТУК, ТУК и ТУК

И от вълшебния хор „Мистерия на българските гласове“:

Чуйте "Мистерия на българските гласове" ТУК и ТУК. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II