Гледайте най-доброто от "София филм фест" в един ден

ОFFNews 14 декември 2016 в 18:19 8475 0

Кадър от "Маймуна".

На 21 декември ще кажем „Добре дошъл!” на 21-ия "София филм фест" – киносъбитието на България, което всяка година през март месец води най-големите звезди от света на киното и нашумелите филми в нашата страна.

По повода организаторите решиха да загреят публиката с най-добрите ленти, които бяха показани на 20-ия СФФ, който се проведе през март 2016 г.

В срядата преди Коледа в Дома на киното ще може да видим един след друг "На червено", "Жалейка", "Жажда", "Маймуна" и "Г-н Гага". Може да закупите билет от 10 лв., с който да гледате всички филми от програмата. Поотделно всеки филм ще може да се гледа срещу 7 лв. за възрастни и 5 лв. за учащи и пенсионери. "На червено" ще е с билет от 5 и 3 лв.

Програмата за 21 декември:

- 15:00 часа: "На червено", носителят на Наградата "Jameson".

В провинциален град единственият светофар свети непрекъснато червено. Шофьорът на междуградски автобус отказва да премине през кръстовището. Ситуацията отключва редица недоразумения с изнервените пътници и местните органи на реда в един свят, в който спазването на правилата е недоразумение само по себе си... Режисьор на филма е Тома Вашаров, сценарият е дело на Виктор Десов и режисьора. Филмът е с времетраене 21 минути.

- 15:30 часа: "Жалейка", носителят на голямата награда „София – Град на киното” за най-добър филм в Международния конкурс за първи и втори игрални филми, осигурена от Столична община.

Лора е 17-годишно момиче, което трябва да се справи със скръбта си от смъртта на своя баща. В малкото българско градче, където времето сякаш е спряло, семейството ѝ и местните хора очакват от нея да се остави на мъката си. От този момент тя трябва да носи само черно, да не слуша никаква музика и да следва различни траурни ритуали. Само че Лора иска да продължи да се наслаждава на младостта си, но желанието ѝ да живее нормален живот е пресечено от недоволството на другите, които я карат насила да играе ролята на сирак. Режисьор на филма е Елица Петкова, времетраенето му е 92 минути.

- 17:00 часа: "Жажда", носителят на Наградата за най-добър български игрален филм, определена от журито на фестивалните селекционери.

Майката, бащата и 16-годишният им син живеят на хълм в края на селото. Перат чаршафи от хотелите. Водата спира непрекъснато. Пристигат двама сондьори – баща и дъщеря, които трябва да разрешат проблема. Хармоничният свят на семейството се разбива. Всеки обича и ненавижда всеки. Жаждата за любов е толкова голяма, че само смъртта може да я утоли. Режисьор на филма е Светла Цоцоркова, времетраенето му е 90 минути.

- 19:00 часа: "Маймуна", Lidl награда на публиката беше определена от вота на зрителите. Българската публика гласуваше за филми от специалната селекция в програмата на СФФ – и победител беше „Баща ми, майка ми, сестра ми”, който след премиерата си получи новото име „Маймуна”, на режисьора Димитър Коцев-Шошо.

Някъде между детството и зрелостта, когато животът представлява низ от лесни решения, светът на сестрите Ива и Мая се променя драстично. Налага се да отговорят на въпроси, които възрастните дори не смеят да задават... Времетраенето на филма е 95 минути.

- 21:00 часа: "Г-н Гага" – носителят на Наградата за най-добър документален филм.

Филмът „Г-н Гага”, копродукция между Израел-Швеция-Германия-Холандия, по която режисьорът Томер Хейман работи осем години, улавя красотата на съвременния танц и превежда публиката през творческия процес, стоящ зад уникалните изпълнения на „Батшева”. Използвайки материал от репетиции, непоказвани архивни кадри и зашеметяващи танцови съчетания, известният режисьор разказва интригуващата история на един артистичен гений, който пренаписва езика на модерните танци. Филмът е с времетраене 100 минути.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна