15 г. след "Властелина" задругата на пръстена се събра за интервю

Вижте част от въпросите, които актьорите си зададоха един на друг, и отговорите, които биха изпълнили с радост сърцето на всеки един почитател

ОFFNews 24 ноември 2016 в 15:36 21975 2

Задругата на пръстена. Интересно е да се отбележи, че Джон Рис-Дейвис, който играе Гимли, всъщност е най-висок от всички.

През 2016 г. се навършват 15 години от излизането на филма "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена", като по този повод списание "Емпайър" събра деветимата членове на задругата и помоли всеки един от тях да зададе по девет въпроса, на които останалите да отговорят.

Новият брой на списанието се продава по книжарниците в САЩ от днес, като сайтът на изданието публикува по един въпрос и отговор на всеки един от актьорите, които може да прочетете по-долу:

Илайджа Ууд (Фродо Торбинс)

Въпросът е зададен от Джон Рис-Дейвис: Какво те изненада най-много във "Властелинът на пръстените"?

Колко интимно беше всичко. Дотогава не ми се беше случвало нищо подобно, но това, което преживяхме, с времето ставаше все по-специално. Всички ние потеглихме на пътешествие, което никой не се бе осмелил досега да направи. Заскитахме се в красивата Нова Зеландия и се почувствахме като у дома си, все едно снимахме най-големия независим филм с вета.

Иън Маккелън (Гандалф Сивия) 

Въпросът е зададен от Илайджа Ууд: По какъв начин се различаваше преживяването по време на "Хобит" и на "Властелинът на пръстените"? О, и искам да се извиня за шумната музика, която хобитите често пускахме в нашата гримьорна. (Освен това ми липсваш и те обичам.)

Толкова много стари приятели бяха зад камерата на "Хобит", но ми липсваше старият актьорски състав. Но трябва да отбележа, че беше истинско удоволствие да се работи с Мартин Фрийман (Билбо Торбинс) и джуджетата. Радвам се, че се отървах от оная дърта пръчка Гандалф Белия. Сивия винаги ми е бил любимец. Помниш ли, когато беше мой ред да пускам песен, и аз молех за тишина вместо това? Сега съм носталгичен по онези ранни сутрини в караваната за грим, шест дни в седмицата.

Шон Остин (Самознай Майтапер)

Въпрос от Иън Маккелън: Къде си държиш меча, който ти беше подарен при края на снимките на "Властелинът на пръстените"?

В гаража, а може и в някой шкаф, или дори в някой склад, пълен с тонове фенско изкуство. Плаках много на изпращането си. Помня, че ми бяха връчени на изпроводяк костюма, раницата на Сам (тигани, тенджера, наденици, елфско въже, хляб лембас, кутийка сол) и меча. Но най-трогателния подарък бе рокличката, която дъщеря ми Али носеше в образа си на Еланор, дъщерята на Сам, в последните сцени на "Завръщането на краля".

Доминик Монаган (Мериадок Брендифук)

Въпрос, зададен от Шон Остин: Защо не сме се виждали от цяла вечност?

Защото и двамата сме заети, успели хора със семейства, които живеят малко над един час път един от друг. Но ти винаги ще бъдеш в моето сърце, хобитски брате. Също така, миришеш на оцет.

Били Бойд (Перегрин Тук)

Въпрос от Доминик Монаган: Какво обичаш най-много в приятелството ни?

Толкова много неща, мой скъпи Дом! Харесва ми колко сме спокойни в компанията си. Също така и това, че времето, което прекарваме заедно, може да ни отведе навсякъде. Може да си говорим за музика и изведнъж да започнем да гледаме документален филм за Stone Roses. В един момент ще дадат кадър с индийска храна и ние паузираме и отиваме в индийския ресторант, където ще обсъдим някаква идея за филм, в който да играем ролите на озвучители за The Hollies в Хималаите или нещо такова. Харесват ми приключенията, на които тръгваме заедно, дори когато седим на дивана и си пием бутилка вино.

Виго Мортенсен (Арагорн, син на Араторн)

Въпрос от Били Бойд: Ако можеше да ме целунеш отново, би ли?

С нетърпение броя безконечните минути, които ни делят това отново да се случи.

Шон Бийн (Боромир)

Въпрос от Виго Мортенсен: Доста време мина откакто се видяхме за последно - мисля, че последният път бе по време на наградите "Емпайър" преди няколко години - липсва ми компанията ти. А дори да е въпрос на живот и смърт не мога да си спомня чий ред е да черпи следващата наздравица. Ти помниш ли?

Мисля, че е твой ред. Всъщност, и аз не си спомням. Помня, че си поделихме бутилка уиски, която ти взе със себе си на сцената при получаването на заслужената си награда (след критиката ти към Ръсел Кроу). Беше хубава нощ.

Орландо Блуум (Леголас)

Въпрос от Шон Бийн: Няма как да не те попитам - като един хубавец друг - за някакви съвети за спиране на признаците на стареенето? (За един приятел питам)

Като един хубавец, ти знаеш, че отговорът на запитването на твоя приятел е само един: любов. Когато сърцето ти тупти, то те поддържа млад. Затова ни наричат "хубавци", дъааа. (бел. прев. - думата е "heartthrob", не може да се преведе на български).

Джон Рис-Дейвис (Гимли, син на Глоин)

Въпрос от Орландо Блуум: Коя е последната снимка, която направи с телефона си?

Подигравай ми се, льоляв, остроух дявол! Драги читатели, той много добре знае, че аз все още използвам телефона, с който бях в Нова Зеландия през 1999 г. - Nokia 6310i, който няма камера! Всъщност аз имам 11 такива, 6 от тях работят по всяко време. Трибандови, почти невъзможни за потрошаване, работят навсякъде по света. Какъв е минусът им? Издръжливостта на батерията. Налага ми се да зареждам моя на всеки 9 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови