Трафикът на българския eMAG Marketplace е нараснал с 14% за една година, а броят на търговците надмина 5000

На проведената ежегодна конференция Sellers’ Day на eMAG бяха представени резултатите и бъдещите планове за развитието на една от големите общности на онлайн предприемачи у нас.

OFFNews 20 октомври 2022 в 09:00 12318 0

Emag Sellers Day

Снимка Emag

Emag Sellers Day

През седмата година, откакто стартира в България, екосистемата на eMAG Marketplace у нас наброява над 5000 търговци, които предлагат над 2 милиона активни продукта на платформата. За последната година трафикът на българския eMAG Marketplace е нараснал с 14%, с реализирани 1,4 милиона поръчки. Средният ръст на приходите на търговците се е увеличил с 20%, а 29% от тях имат повече от удвоени приходи. Това устойчиво и продължаващо развитие носи добавена стойност по цялата икономическа верига и стъпва на инвестиции, технологии, иновации и високопрофесионален екип.

Тези и други интересни данни бяха представени по време на третото издание на ежегодното събитие Sellers’ Day (Деня на търговците) на eMAG, което събра онлайн над 200 търговци на дребно от различни индустрии, готови да работят в цифровата икономика и да развиват бизнеса си на национално и международно ниво.

„Умното решение за всеки бизнес е да има свой онлайн магазин, а умният начин да го направиш за нас беше eMAG Marketplace – за съвсем кратък период, след като се присъединихме, фирмата ни достигна 10 пъти обичайните си обороти, а екипът ни се увеличи до 17 души”, споделя Пеньо Запрянов от Офисите ООД, един от търговците на платформата, който беше участник в дискусионния панел на събитието.

Опитът на eMAG Marketplace ни помага за по-ефективна комуникация с нашите клиенти”, допълва Петър Атанасов, управител на Тулсистемс ЕООД, също търговец на eMAG Marketplace и панелист на eMAG Sellers’ Day.

eMAG Marketplace: изминалата година

Платформата стартира програмата „От България”, която предлага на малките местни производители достъп до един от водещите канали за онлайн търговия у нас чрез пускане на техните продукти за продажба в eMAG Marketplace при специални условия. По този начин български производители, занаятчии и НПО, отговарящи на определени критерии, получават възможност да използват модерен канал за продажби, предлагащ навлизане на пазар с над един милион потенциални клиенти на онлайн платформата.

На търговците в eMAG Marketplace беше предложена и възможността да интегрират функцията eMAG eCREDIT, която позволява да предоставят на клиентите възможност да купуват продукти на удобни за тях вноски, без да е нужен пряк контакт с банка и само въз основа на онлайн одобрение.

eMAG Academy – мястото за обучение, съвети и усъвършенстване на Marketplace търговците става все по-популярно, като само за последната година eMAG Academy има над половин милион посещения на специализираните статии и видеа.

eMAG Marketplace: планове за развитие

Новите функционалности, инструменти и услуги, които непрекъснато интегрираме в eMAG Marketplace, помагат за ускореното развитие на платформата и се оценяват високо както от търговците, така и от клиентите. Постоянни иновации и усъвършенстване на процесите, инвестиции в хора, инфраструктура и технологии, развиване на различни канали за продажба – всичко това дава енергия на бизнеса в цифровата икономика”, казва Разван Бланита, директор на eMAG Marketplace България.

Бъдещите планове включват разширяване с нови продуктови категории и бърза и лесна интеграция на eMAG Marketplace Courier чрез специален интерфейс, който ще улесни управлението на доставките и ще позволи клиентите да бъдат уведомявани автоматично относно етапа на техните поръчки. Обявяването на очакваното време за доставка на страниците на продуктите е още една функция, отговаряща на нуждите на потребителите.

Ще се улесни още повече достъпа до трансгранични продажби и ще се добавят нови методи за доставки на поръчки.

Вече започва и активната подготовка за най-голямото търговско събитие за годината на платформата – eMAG Black Friday 2022. За търговците, които участват в кампанията, се подготвят специални условия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови