Борисов: Ще сменя КЕВР, глупост е ''парното ще поскъпне с 20%'' (видео)

Борисов откри обновения обходен път на Габрово

OFFNews Последна промяна на 04 юни 2020 в 11:50 5141 5

Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) прави глупости. И без това им е изтекъл мандатът, ще обсъдя с колеги смяна.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на откриването на цялостно обновения обходен път на Габрово, след като беше завършена 12-километровата отсечка.

От видеото излъчено във Фейсбук профила на Борисов става ясно, че в джипа с него са вицепремиерът Томислав Дончев, който е и бивш кмет на Габров, финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. 

По повод държавният регулатор, според чийто разчети топлинната енергия ще поскъпне от 1 юли 2020 г. спрямо сега действащата си цена, Борисов каза: "Такива глупости, не може през седмица-две да правят".

Към днешна дата имаме с 42% намаление на цената на газа, даже и повече, а те казват – ще вдигнем с 20% цената на топлофикациите. Да, през годините топлофикациите са задлъжнели много, защото не вдигахме цените, коментира ядосано премиерът.

"КЕВР или ще влязат в час и ще говорят това, което реално имат, а не да ми правят прогнози и след няколко дни да ги опровергават", закани се Борисов. Той обясни, че мандатът на настоящото ръководство на регулатора изтича и той ще говори с народните представители по въпроса.

Министър-председателят подчерта, че преговорите с "Газпром" са били изключително тежки, а КЕВР сега прави глупости.

По-късно днес енергийният регулатор трябва да обсъди увеличение на цената на топлото за София с 22%, с 15 до 18% за Бургас, Враца и Разград.

Относно откриването на цялостно обновения обходен път на Габрово Борисов заяви, че продължават ударно строителството на важни инфраструктурни обекти в страната, въпреки пандемията от COVID-19. 

"Радостен съм, че мащабният проект по обходния път на Габрово, водещ към бъдещия тунел под Шипка, вече е завършен. По 23-километровото трасе има много големи съоръжения, изградени чрез съвременни строителни технологии. Такъв е стоманобетонният мост с дължина 640 м. над долината на р. Синкевица, част от кв. Чехлевци и кв. Войново на Габрово", добави той, след което честити на габровци и на всички хора, които ще използват пътя.  

Министър-председателят обясни, че от днес това 23-километрово трасе се пуска в експлоатация. 

"Навремето заварих магистрала Марица точно пред Свиленград 3 км и половина се бяха разминали двете платна от двете страни, а тука сега като минете и го видите ще ви хареса", разказа Борисов.

По време на обхода си премиерът се обърна към колегите си и го попита: "Помните ли като идвахме в калта тука?... Горанов, харесва ли ти? Влизаш в тунела и все едно е ден!".

"Пътят е строен в началото на 80-те години, но свършва до пътя, който влиза в Габрово, откъм Севлиево. Бил е изграден един малък участък, който като част от проекта за обходния път е бил рехабилитиран. Чел съм стари документи от началото на 90-те години тогава са обсъждали изграждането на тунели, но не са имали средства. Рестартирали са няколко пъти разговорите. Това е довеждащ път на сериозна част от трасето до тунела под Шипка. Имаше забавяне поне от две години. 2013-2014 г. проектът бе фактически спрян", обясни Дончев. 

Строежът на обходния път на Габрово започна през 2013 г., а срокът беше удължаван няколко пъти. 12-километровото трасе е най-голямото стоманенобетонно мостово съоръжение. 

В новия участък има тунел, три по-малки моста и два пътни възела, чрез които ще се осъществява връзката на обхода с центъра на Габрово. Пътят, който ще изнесе трафика извън града, ще отвежда и към бъдещия тунел под Шипка. Обходът е част от транспортното направление Букурещ - Русе - Димитровград - Александруполис и е възлова точка при движението в посока Север - Юг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6774

5

ЛАФЪРДИЕВ

04.06 2020 в 14:45

Само не разбрах - откога работното място на счетоводител Горанчо и Нанкича - дет уж е понижен, да не казваме - изгонен,
е на задната седалка на Жипката?
Не е ли в министерствата им?
Слушайки ката ден веч новините от Севда ТВ, става все по-очебиещото как Баце го е закъсал за ВИНОВНИ..
Друго си беше при Боко Първи - пак имахме с 40% намаление на газа, ама тогава Станишко бе на линия.. Защо не пада цената на парното, де.. Пък и намалението го бяхме изели предварително през 2010 и 2011-та година..
После на Боко Втори - виновен бе Орешарски...
Сега - виновен е КЕВР, дето е в състав нает от Боко Първи и който махна ДЪРЖАВНА от наименованието на комисията.. Заради едното конграчулейшън от Юнкера да си получи..

11719

4

Краси

04.06 2020 в 13:57

Тоя вече съвсем го удари през просото.
Алоо, Тупанбаши, ти не си бай Тошо (по-глупав си и от него дори) и годината е 2020, а не 1985. Не ти сменяш КЕВР, а парламентът и то след като й изтече мандатът, което не е станало.
До овцете, мисирките и другите зоовидове: до кога, бе простаци ще избирате тази банда глупаци да ни управлява и ще ги възхвалявате?

12691

3

Емил Станоев

04.06 2020 в 13:55

Нали тия от Кевър са независима комисия ?? Как ще ги смени тулупа ?? Той може утре да каже че ще смени и ВАС и Нап и други подобни !! Егати и държавата станхме под управлението на тоя Толуп !?! Няма независими всички са зависими от него...

18551

2

Нострадамус

04.06 2020 в 13:02

Поредните Шменти-капели на Вожда борисоф!
Лошия КЕВР и добрия борисоф!
Той отново идва на бял кон и спасява поданиците си!
Не Ви ли омръзнаха вече Фалша и Лъжите на Шайката ГЕрП и борисоф!
Не ви ли с срам вече да ви лъжат на едро.
Уважявайте себеси, уважавайте достойнството си на Homo Sapiens!

4022

1

"От видеото излъчено във Фейсбук профила на Борисов става ясно, че в джипа с него са вицепремиерът Томислав Дончев, който е и бивш кмет на Габров, финансовият министър Владислав Горанов и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков"
Все "Експерти" по пътни съоръжения!!!