Борисов призна, че има частно МВР (обновена в 15:31)

26 април 2013 в 12:35 6613 16

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

Има паралелна структура на МВР в държавата, която работи и подслушва, и зад това стоят Станишев и хората му.

Това каза пред журналисти при инспектиране на моста над р. Стряма лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Радио "Фокус" - Пловдив.

Борисов коментира записите на разговор между него, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. 

Борисов заяви, че е убеден, че тези структури разполагат с автомобили близнаци на колите в МВР, които имат и съответното оборудване. „Нищо не пречи да има и бивши служители на службите, които сега са с ниски пенсии и за много пари биха могли да го направят. Не го пожелавам на никой това, и на Станишев дори”, каза Борисов.

По думите му, когато някой се възползва от тези неща, всичко ще се обърне срещу него. ГЕРБ никога не го прави и не се занимава с папки и флашки. Борисов припомни как още в първия ден от работата му като премиер му е била предложена папка със секретни данни. "Ако я бях задържал, щях да бъда зависим сега, добре, че я дадох на медиите. Те забиха още в първия ден нож в гърба на Станишев”, каза Борисов. Той призова медиите да не подвеждат на изнесеното в публичното пространство.

Много вярвам на главния прокурор затова, че като добър съдия ще може да отсее всички слаби места на тезите, които излизат, каза още Борисов. Според него със сигурност рано или късно истината ще излезе наяве. Попитан ще иска ли след време експертиза на записите, които са били разпространени, той каза, че ако тръгне да работи в тази посока, ще оскъпи цената на опонентите му на борсата. Той е убеден, че ще дойдат хора, който след време ще предлагат и на тях подобни компромати и за другите. Най-лесният начин е да маскариш политическия си опонент, вместо да излизаш на дебати и да се сравняват политики. Защо никой в момента не пита за програмата на ГЕРБ и какво печелят хората от това, каза още Борисов. От омаскаряването на всички никой не печели нищо. Борисов каза още, че сега всички знаят, кои са ДПС и БСП. Въпросът е сега и ГЕРБ да направят като тях. В Европа няма дясна и лява вълна, има огромен страх във всички които управляват, защото рецесията е огромна, добави Бойко Борисов. Според него ДПС и БСП не искат да управляват и това ще се види след изборите. Ако спечелят или са след ГЕРБ, те няма да искат да правят правителство. Според него възможно е и друг вариант - да направят Орешарски премиер, за да кажат, че партията не е виновна, взели са го като експерт, но той не се е справил. БСП ще се оправдаят, че искат да вдигат пенсиите, но Орешарски не им е дал, коментира Борисов.

С подслушвания и флашки нищо не може да се направи, коментира по-рано днес експремиерът, след като преряза лентата цеха за изворна вода над Бачково. Изнесените СРС-та днес, означава, че наглостта и подлостта на тези хора са стигнали дотам, че да подслушват и дома ми в Банкя. Надявам се прокуратурата да започне да търси виновниците, те не са анонимни, каза експремиерът.

Той обясни, че правителството на ГЕРБ е постигнало високи резултати и според Евростат България е финансово стабилна страна, наред с Швеция, Германия и Естония. От това, че България е привлекателна за инвеститорите, имало недоволни, смята Борисов. 

"Станишев и шайката, която работи за него, защото той е преносител на сигналите, нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила. Целта им е хората да бъдат омерзени, да не може да се излъчи правителство, държавата да бъде в хаос, да мине лятото, да дойде още по-тежката зима и така да се дестабилизира държавата", коментира той.

Лидерът на ГЕРБ отказа друг коментар в детайли по изнесените СРС-та, като заяви, че нито гледа телевизия, нито слуша радио, нито чете вестници. Той е убеден, че обвиненията засягат Цветанов и очаква още удари срещу него преди изборите и затова си щади нервите.

ГЕРБ няма да коментира флашки, а ще си работят по план, за да не доставя удоволствие на опонентите си.

Коментарът му дойде само час, след като наяве излязоха записи от среща между него, бившия земеделски министър Мирослав Найденов и градския прокурор на София Николай Кокинов. 

Записите бяха разпространени до няколко медии по имейл, от човек, който се представя за служител в СДОТО. Разговорът е изпълнен с вулгарности, цинизми и обидни квалификации, които експремиерът и събеседниците му отправят към прокурори, политици и журналисти.

Така например зам. градският прокурор Джамбазов е обект на присмех заради сексуална ориентация, а Борисов се интересува дали негов интимен партньор не е другият зам. градски прокурор Роман Василев. В същото време Николай Кокинов нарича журналиста от Mediapool Борис Митов гей и наркоман. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!