Фандъкова против увеличението на парното

07 юни 2013 в 09:18 1997 8

Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова, кмет на София Снимка: БГНЕС

„Категорично ще се противопоставя на каквото и да е увеличение на цената на парното”, каза в сутрешния блок на Нова тв столичният кмет Йорданка Фандъкова по повод изказването на бившия пеф на ДКЕВР, че ако цената на тока падне, ще се увеличи тази на парното.

Не може с лека ръка да се говори за увеличение с 10 или 30% на парното, тъй като около 1 милион души се отопляват по този начин и нямат друга алтернатива. „Ще поискам среща с шефа на регулатора, с новия министър на икономиката и енергетиката, за да коментираме тези теми”, заяви Фандъкова.

 Кметицата коментира и реакцията на партия "Атака" относно протестите срещу новия кабинет. "Изненадана съм от острата реакция на „Атака". Полиците да не използват депутатските си карти като пропуск и извинение за хулигански прояви", заяви кметът на София по повод нахлуването на лидера на партията Волен Сидеров в кабинета й.

По думите й политиците трябва да свикнат и да обръщат внимание на протестите. „Аз съм последният човек, който ще забрани протести", добави още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!