ГЕРБ изрита Миро Найденов

Юлиан Христов 25 април 2013 в 18:38 4193 14

Мирослав Найденов (в средата) по време на днешното заседание. Снимка: БГНЕС
Мирослав Найденов (в средата) по време на днешното заседание. Снимка: БГНЕС

Мирослав Найденов беше изключен от ГЕРБ.

Решението, което беше разпространено от пресцентъра на партията, идва само часове, след като Найденов направи скандални признания в ефир, свързани с подслушванията и полицейският подход на работа в партията.

"Изпълнителната комисия прекратява членството в ПП ГЕРБ на Мирослав Христофоров Найденов след многобройни обаждания на членове и симпатизанти от цялата страна и постъпили предложения от структури на партията до ИК на ПП ГЕРБ, на основание чл.13, ал.1, т.2 от Устава на партията", се казва в текста на съобщението до медиите. 

Решението идва и само месец, след като от партията обявиха, че Найденов няма да участва в листите за депутати на ГЕРБ. 

"Никога досега не сме си позволявали да разпъваме политически чадър над никого, без значение от неговата политическа принадлежност, обявиха тогава от ГЕРБ, след като стана ясно, че прокуратурата разследва бившия земеделски министър. Найденов беше привлечен като обвиняем от специализираното звено за противодействие на злоупотребите със средства на Европейския съюз към Софийска градска прокуратура (СГП) и ще отговаря в съда по три пункта - за злоупотреба със служебно положение, корупция, и принуда.

В четвъртък сутринта в ефира на bTV Найденов реши да изнесе на показ скандални разкрития от кухнята на ГЕРБ. "Цветан Цветанов скалъпи сигнала в прокуратура срещу мен. Той ме подслушваше незаконно през целия мандат, подслушваше и целия Министерски съвет и всички министри знаеха. За всичко това Цветанов трябва да напусне политиката“, заяви в предаването "Тази сутрин" ексземеделският министър. 

Неочакваният приятелски огън в редиците на ГЕРБ дойде от близкия до премиера Борисов Мирослав Найденов. Бившият земеделски министър обаче не смята, че Борисов е знаел за похватите на вицепремиера Цветанов. “Категорично разграничавам Цветанов от Борисов. Аз с Борисов съм имал винаги приятелски отношения и съм сигурен в него. Допускам, че и самият той може да да е бил обект на подобни действия”, каза Найденов.

След близо цял ден разпити в прокуратурата, от държавното обвинение прецениха, че за сигурността на бившия земеделски министър съществува реална опасност, затова той вече се ползва със статута на защитен свидетел, като има и назначена охрана.

 Бойко Борисов защити бившия вътрешен министър Цветанов от нападките на Найденов. Той заяви, че Цветанов се е "заклел в децата си", че такива неща не е вършил.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!