Мирослав Найденов стана защитен свидетел

Юлиан Христов 25 април 2013 в 15:47 2587 0

Румяна Арнаудова. Снимка: БГНЕС
Румяна Арнаудова. Снимка: БГНЕС

Бившият земеделски министър Мирослав Найденов се превърна в защитен свидетел за прокуратурата срещу доскорошния му колега Цветан Цветанов.

След като срещу Найденов беше повдигнато обвинение в три пункта - за злоупотреба със служебно положение, корупция, и принуда, той реши да говори за нередностите с масово подслушване в МВР. След като беше изслушан, в прокуратурата прецениха, че за сигурността на бившия земеделски министър съществува реална опасност, затова той вече се ползва със статута на защитен свидетел.

"По искане на свидетеля са взети мерки и му е осигурена охрана", обясни пред журналисти говорителят на Софийската градска прокуратура (СГП) Румяна Арнаудова. „Искането на Найденов е да му бъде назначена лична защита. Има два вида защитени свидетели, едната е защитен свидетел, другата е назначаване на лична охрана. Всички данни, които са станали ясни по това досъдебно производство, ще бъдат проверени и по други способи”, обясни Арнаудова.

Тя отказа да даде повече подробности около разпитите на Найденов, но уточни, че освен казаното по bTV тази сутрин, той е добавил и нови обстоятелства. 

През целия ден беше давана противоречива информация за местонахождението на Найденов и това къде той ще бъде разпитан. Първоначалната информация беше, че той е привикан в Спецпрокуратуата, но по-късно стана ясно, че той е бил вече разпитан от прокурори, без да се уточнява къде и кога. 

Час по-късно стана ясно, че Найденов е в сградата на Съдебната палата и ще бъде разпитан от прокурори на СГП. Румяна Арнаудова обясни, че разпитът на Найденов е започнал скоро след изявлението му по телевизията сутринта, като Найденов е разпитан в Съдебната палата. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!