Вижте как Бойко хвали арестувания бизнесмен като "наше момче" (видео)

OFFNews 11 февруари 2013 в 16:04 15728 5

Записът е от 2007 г., обявиха социалистите
Записът е от 2007 г., обявиха социалистите

В запис от 2007 г. Бойко Борисов хвали арестувания в петък вечерта Теньо Паунов като „момче от щаба на ГЕРБ – Павел баня“. Това разкриха на извънредна пресконференция от БСП.

На 8 февруари тази година бяха задържани кметът на Павел баня Станимир Радевски и концесионерът на минералния плажен комплекс Теньо Паунов заради незаконно прехвърляне на общински имоти. При далаверата са нанесени щети за 804 000 лева.

Случаят в Павел баня е поредният мащабен опит за имуществено обогатяване на лица, свързани с ГЕРБ, категорични са социалистите.

Чрез медиите ГЕРБ се опитва да манипулира обществеността за своята активност по разкриването на конкретния случай. С пресконференцията на ОДП-Стара Загора беше направен опит да се внуши на обществото, че става въпрос за случай на криминално деяние, без да има връзка с управляващата партия ГЕРБ и без да се търси връзка с т.нар. гербаджийски схеми, заяви организационният секретар на БСП Красимир Янков.

Председателят на ГЕРБ в Павел баня и настоящ депутат Христо Чаушев се разграничи от задържаните лица и каза, че между тях и ГЕРБ няма никаква връзка. А съпругата на  лицето Теньо Паунов е активист на ГЕРБ,  като заместник-кмет е лично назначение на кмета на Павел баня Станимир Радевски, съобщи още Янков.

Справка на OFFNews в сайта на ЦИК показва още, че Теньо Георгиев Паунов е бил кандидат на ГЕРБ за общински съветник в община Павел баня на местните избори през 2007 г.

Общинският председател на БСП в Павел баня Атанас Пъдев обясни, че на практика Попов става собственик на плажния комплекс като обезщетение за направена от него инвестиция. Скандалното е, че обезщетението, което съдът в Казанлък присъжда, е малко под 10 000 лв., а Паунов внася до кмета покана, в която претенцията му многократно надхвърля размера на обезщетението и е близо 230 000 лв. Освен това, за да купи комплекса, собствеността трябва да се трансформира от публична общинска в частна общинска. Три пъти Общинският съвет отказва това да се случи и предлага Паунов просто да си получи присъденото обезщетение. Кметът обаче на своя глава удовлетворява исканията на Паунов и стартира процедура по прехвърляне на имотите, които са оценени на 852 350 лв. от одиторска фирма, посочена от самия Паунов.  Впоследствие се оказва, че по сметката на общината не са постъпвали никакви пари. Така активистът на ГЕРБ Теньо Паунов придобива имот, чиято пазарна стойност е над 2 млн.лв., без да внесе в общината нито лев, след което прехвърля имота на офшорна компания с неясен собственик, обясни Пъдев.

Скандалите с имуществени злоупотреби започнаха с прекомерния апетит на Цветанов в началото на мандата на ГЕРБ към придобиване на имоти, преминаха през скандала с бившия председател на Столичния общински съвет Андрей Иванов, а в края на мандата продължиха да намират израз в крупни злоупотреби по модела с дюните край Несебър и случая в Павел баня, коментира организационният секретар на БСП Красимир Янков.

Директорът на РИОСВ- Бургас Бойчо Георгиев все още е на работа, той е член на ръководството на ГЕРБ и един от тримата номинирани за шеф на партията в Бургас, макар че по безспорен начин беше доказана неговата свързаност с проекта с дюните, каза още Красимир Янков.

Красимир Янков коментира и протестите през последните дни срещу високите сметки за ток и парно.

Това е в резултат на ескалиращата безконтролност на ЕРП-тата, които са монополисти, заяви секретарят на НС на БСП.

Той напомни, че за контрола на дружествата отговаря ДКЕВР, чийто председател наскоро беше освободен. Според Янков вина за допуснатото драстично увеличение на сметките на хората носи именно ДКЕВР и изпълнителната власт.

Секретарят на НС на БСП напомни мярката, която социалистите предлагат - за обратно изкупуване на ЕРП-тата. БСП предлага още председателят на ДКЕВР да се избира от парламента с мнозинство от две трети.  

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови