И бургаски архитект се оплака от голите девойки на плажа

Вероника Шербанова 05 юни 2013 в 14:10 22062 9

Жена по монокини на един от варненските плажове. Снимка: БГНЕС, архив
Жена по монокини на един от варненските плажове. Снимка: БГНЕС, архив

Бургаският архитект Лазар Банчев също се обяви против нудистите на плажа в морския град, съобщи БГНЕС.

В писмо до кмета на Бургас Димитър Николов Банчев обясни, че „освободеното от морални задръжки облекло и поведение на част от плажуващите“ е несъвместимо с желанието общината да бъде избрана за Европейска столица на културата.

По думите му не е достатъчно да се набляга на обновяване и реконструиране на обектите в града. Трябва да се „полагат усилия за съхраняването на традиционните ценности и норми на приличие и ред, които са заложени в основите на всяко цивилизовано общество“, обяснява архитектът.

Аз съм многодетен родител и когато посещавам плажа със семейството си, изпитвам крайно неудобство от засиленото присъствие на напълно голи мъже и жени, допълва арх. Банчев.

По думите на Банчев нудистите притесняват както него, така и децата, колегите и приятелите му.

Необходимо е да има регламентирана граница между плажовете за обществено ползване и зоната за нудисти и полуоблечени, както и глоби за нарушителите, категоричен е бургаският архитект. Той настоява още забраната за използване на плажната ивица да важи и за хора с оръжие, алкохол и кучета.

На 24 май против нудистите и жените по монокини в Бургас се обявиха православни, католически и протестантски свещеници. Седмица по-късно към тях се присъединиха и спасителите на бургаския плаж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки