Забравиха внука на Каравелов на честването за дядо му

Последна промяна на 06 февруари 2013 в 17:45 11049 6

Семейство Дренкови пред църквата
Семейство Дренкови пред църквата " Св. Седмочисленици " Снимка: Сергей Антонов

Внукът на Петко Каравелов Петко Дренков и семейството му не успяха да влязат в храм "Свети Седмочисленици" да почетат паметта на Каравелов днес, видя репортер на OFFNews.

Днес се навършват 110 години от смъртта на Каравелов и по този повод имаше заупокойна служба, честванията имаше както в София, така и в Копривщица.

За заупокойната служба от 14.30 ч. храмът се изпълни с депутати, водени от почетния патрон на честванията Цецка Цачева, поне 20-тината им охранители, пропускащи граждани само след проверка чрез скенери.

В това време Петко Дренков, правнук на Каравелов и внук на Лора Каравелова, обикаляше край църквата с надеждата да влезе. Пред наш репортер той сподели, че не е бил поканен на честванията.

В крайна сметка той не успя да влезе и си отиде.

Честванията и в София, и в Копривщица бяха подготвяни отрано, за тях от сутринта бе забранен престоят и паркирането на автомобили по уличката край църквата - "Цар Шишман".

Още в началото на пленарното заседание Цачева покани колегите си депутати на тях с думите:

"Днес е паметна дата, свързана с един от строителите на съвременна България. Навършват се 110 години от смъртта на Петко Каравелов. На 5 април се отбелязва 180-годишнина от рождението на големия български политик и държавник. Дълг е да почетем един от създателите на Търновската конституция".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.02 2013 в 12:42

Ами, нали знаете - мероприятие...

07.02 2013 в 00:13

Пецка,не се безпокой.И на мен ми се е случвало многократно във връзка с дядо ми,полк. Серафимов.Какви ли не чукани се изреждаха на президиума,а Мама,дъщерята на полковника никой не се сети да покани.Ние с Тате и Бате седяхме от страни и им гледахме сеира.
Валди Тотев

07.02 2013 в 00:05

А дали и не си е написала някъде името - "Цецка беше тук"? Ей така за спомен ;)

06.02 2013 в 20:02

Внук? Глупости. Важното е, че Цецка е била там!

06.02 2013 в 19:09

Докато не се промени, няма да спра да повтарям:
От всяка фирма участвуваща в конкурс изискват куп ISO-та - технологични (знаеш какво и как), управленски (знаеш и други "как") и откровенно перверзни (например Корпоративна социална отговорност).
А тези които ги искат са се втурнали да РУКОВОДЯТ по цървули и без всякакво управленско ISO.
Дори не се сещат, че е необходимо и дори още не са го поръчали. Непрестанно държавни и общински процедури забиват и се дънят. Чиновниците примерно са следвали разпоредената процедура, но нещо се чакат на различни места с тези които трябва да продължат, или работата е успешно закарана насред полето и достойно зарязана - процедурата е изчерпана?!?
За кого го правят това честване - да "влязат в телевизора"? Къде са общочовешките норми за благовъзпитаност? Тези някакви отломки или наченки на съвест и възпитание имат ли?
Всъщност са си опростен образ на идола си - всичко започва от тях, а ако случайно е от преди, то е само за да подчертае величието и значимостта им, защото чак сега е както трябва...

06.02 2013 в 18:54

Стават такива работи. Ама при някои хора - повече.