Прокуратурата приключва броенето на бюлетините от Костинброд

Последна промяна на 07 юни 2013 в 07:49 1456 6

Над 350 000 фалшиви бюлетини бяха открити в печатница
Над 350 000 фалшиви бюлетини бяха открити в печатница "Мултипринт" два дни преди изборите. Снимка: БГНЕС

Очаква се днес Софийска градска прокуратура да приключи преброяването на обявените за фалшиви бюлетини от печатницата в Костинброд. Техният брой е 350 хил.

Предстои експерти да докажат колко от тях са брак и имало е сред тях приготвени за манипулация на вота. Това ще отнеме няколко месеца. 

Прокуратурата води разследвания по две престъпления - едното за злоупотреби в изборния процес, а второто за длъжностно престъпление от администрацията на правителството. По делото вече са разпитани повече от 30 души от администрацията на Министерския съвет и от печатницата.

Конституционният съд допусна за разглеждане жалбата на ГЕРБ за касиране на резултатите от парламентарните избори. Искането бе внесено с подписите на 96 депутати на бившите управляващи. Заедно с това искане депутати от ГЕРБ внесоха още две искания за касиране - от името на РЗС и НФСБ, които настояват за касиране на вота в някои секции в Турция и страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2013 в 14:26

Бе то не е нужно да се брои до 350000.Може и по специфично тегло да се установи броя. Та Чефо не смее броейки , а на противоречието , как първия път ги преброиха за миг , пък сега им трябват МЕСЕЦИ време за същото. Смешене начинът , по който ни правят на шматки.

07.06 2013 в 11:21

Накъде сега, господин Цацаров?
==============================
Тя не е господин,а госпожа!
Мастията на БСП/ДПС!

07.06 2013 в 10:22

Според мен, прибързаността на главния прокурор в деня за размисъл и съвета получен от президента, му изигра лоша шега и го плъзна по сценария на БСП и ДПС. Сега се чуди как да излезе от този капан, защото няма какво да се доказва, просто НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО! Да де, ама имаме народно събрание, нова тройна коалиция, взимат се решения, гласуват се закони! Накъде сега, господин Цацаров?

07.06 2013 в 09:47

Докато се смееш, що не вземеш да преброиш до 350000. Само да броиш, без да описваш какво пише на бюлетината, за къде е била предназначена, годна ли е или брак и т.н.

07.06 2013 в 09:44

Абцолютно вярно. Тази машинация нека тежи на съвестта на Манолова Цацаров, Станишев, Местани Сидеров и най-вече Бареков. Не зная кой трябва да си подава оставка и да си сваля имунитета след месеци??? Що за наглост - щели да са нужни месеци за установяване. С какъв акъл тогава изнасяхте драги ми г-н главен Прокурор информация. Защо все още продължавате да говорите за престъпление без да знаете за какво става дума. Казвам ви го като човек, който работи в този бранш. Позволявам си да кажа, че вие сте лаик в областта на полиграфията, но и се държите неадекватно в говоренето си като главен прокурор. Дано и "обвиненията ви срещу ЦЦ' не са от този тип - "сигурни, но ще ви трябват месеци да ги доказвате" - няма кой да ви чака "да намерите за копчето балтон"

07.06 2013 в 09:01

Смешно е колко бързо и прибързано действаше прокуратурата в деня преди изборите и колко мудно и бавно се действа сега. То е ясно,че се търси под вола теле, и единствения начин да се продължи със спекулациите сега е като се бави разследването.