Протест поиска доживотен затвор за ревнивия убиец на намерената в куфар Евгения

OFFNews 13 декември 2022 в 15:30 2771 0

Протест пред Съдебната палата иска доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова - съпругът ѝ Орлин Владимиров.

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Протест пред Съдебната палата иска доживотен затвор за убиеца на Евгения Владимирова - съпругът ѝ Орлин Владимиров.

Близки на убитата и скрита в куфар от съпруга си 33-годишна Евгения Владимирова излязоха на протест пред Съдебната палата в София днес. Те настояват за доживотен затвор за извършителя Орлин Владимиров (36 г.) и на помогналия му да прикрие престъплението негов баща Пламен (60 г.).

Поводът бе очакваното днес решение на Софийския градски съд дали да върне на прокуратурата делото за убийството заради нарушения в обвинителния акт, което СГС не направи, а насрочи делото за 17 януари. Подсъдими са Орлин Владимиров и баща му Пламен.

Престъплението е било извършено в столичния ж.к. "Лагера", но тялото на Евгения беше намерено в куфар в хвостохранилище край Перник на 12 януари 2021 година след едномесечно издирване на изчезналата жена. В това издирване се включи и Орлин, който твърдеше, че съпругата му е изчезнала.

В днешния протест се включи и съученик на Орлин - Ивайло, който също настоя за доживотен затвор за Орлин и Пламен Владимирови. "Не искаме да ги пуснат след 15 години и да се разхождат сред нас", каза той пред БГНЕС.

Седрик - колега и приятел на Евгения - настоява за доживотен затвор без право на замяна. "Той е опасен за обществото, този психопат и баща му", казва той.

Орлин Владимиров в съда, охраняван от полиция. Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Обвинението

Двамата са обвинени в предумишлено убийство, извършено по особено мъчителен за убитата начин.

Престъплението е извършена с изключителна жестокост, за което Наказателният кодекс предвижда затвор между 10 г. и 20 г. затвор.

Какво се е случило

Доказателствата сочат, че съпругът на Евгения Владимирова Орлин бил патологично ревнив и следял комуникацията на жена си чрез специално приложение на телефона си. Монтирал и скрита камера в софийския им дом. Решил да я убие на 12 октомври. Казал на баща си и поискал съвет как да го извърши - става ясно от обвинителния акт. На следващия ден двамата се срещнали в Перник, разговаряли и бащата посъветвал сина си да удуши Евгения. Решили, че е най-добре това да стане в семейното жилище. Бащата поел ангажимент да извози тялото с автомобила си до хвостохранилището в местност край миньорския град.

След уговорката двамата се разделили. Орлин се върнал в София.

Същия ден около 14:30 часа Евгения седяла в кухненския бокс. Орлин минал зад нея и започнал да я души. Жената се опитала да се измъкне и изпищяла, но мъжът я повалил на пода, стискал здраво хватката около врата ѝ, докато я умъртвил. После се обадил на баща си и му казал какво е направил. Бащата веднага тръгнал от Перник с колата си, паркирал я пред задния вход на блока, нахлузил ръкавици и се качил в жилището. Бащата и синът сложили трупа на Евгения в черен метален куфар, облепили го с тиксо и стреч фолио и го качили в багажника на автомобила.

Орлин дал на родителя си личната карта, банковите и други карти на убитата, които по-късно Пламен изгорил.

Плакати, подпрени на решетките на стъпалата към входа на Съдебната палата в София. Снимка: БГНЕС/Благой Кирилов

Бащата потеглил с колата си и трупа към Перник, а синът останал в семейното жилище. В 16:50 часа Пламен изхвърлил куфара на хвостохранилището. Час по-късно съпругът изхвърлил телефона на Евгения до пешеходна алея близо до фитнес клуб. По-късно той бил намерен от свидетел, но информацията в него била изтрита.

Преди това Орлин се обадил от GSM-ма на Евгения, чатил от нейно име в мрежата и дори ѝ изпратил съобщение през неговия профил. Старателно и последователно поддържал версия, че жена му е отишла на фитнес, след това щяла да се вижда с приятелки, но не отишла на срещата. Същата версия поддържал и пред полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!