Христо Иванов: Човекът с есемесите - Димитър Узунов, ще стане шеф на ВАС

Последна промяна на 17 март 2017 в 09:17 4200 10

Председателят на „Да, България!“ Христо Иванов прогнозира, че е много вероятно името на новия председател на Върховния административен съд (ВАС) да е Димитър Узунов.

Във видеочат, излъчван във Facebook снощи, Иванов посочи, че от този човек ще зависи дали ще има съдебен контрол върху цялата администрация в държавата в следващите 7 години. „Човекът с есемесите, човекът с прегръдките, випускникът на Симеоново – поредният“, коментира по този повод Христо Иванов.

Лидерът на „Движение Да България“ акцентира върху това, че в момента в България, „под шума и прахта, който се вдига около предизборната кампания“, се сменят и трите власти – освен парламентарната, и Висшият съдебен съвет (ВСС), и предстоящата смяна във ВАС. Той припомни, че в момента тече избор на членове на ВСС от професионалната квота, а бъдещото Народно събрание ще избере тези от парламентарната квота.

„Новият председател на ВАС в следващите 7 години ще има изключително важна роля дали в България ще има съдебен контрол върху актовете на аддминистрацията. Това е по-важно от състава на поредния краткосрочен инструмент, затова е и цялото врещене срещу нас, защото ние сме специално създадени да атакуваме мафията в съдебната власт, защото знаем как – и специално на тези хора сме доказали, че знаем как да го направим“, заяви Христо Иванов.

„Ужасът и паниката на българската мафия в лицето на Пеевски и неговите помощници във ВСС е свързан с огромните залози, които се разиграват, и с появата на „Да, България!“.

Той коментира, че в опит да бъде заглушена визитата на румънския прокурор Лаура Кьовеши в България, се е вдигнал голям шум – като се започне с представяне на програмата на ГЕРБ в областта на правосъдието, през изцепки на „един палячо, понастоящем евродепутат“ и цялата истерия на пеевските медии, до инсценирана акция срещу председателя на ВКС Лозан Панов.

„Всичко това имаше една цел – и това е да не се види лицето на един смел прокурор, на един смел човек, който прилага закона и стои зад цяла институционална практика, лицето на успеха на борбата срещу корупцията, който е възможен и в България. Това, от което се страхуват всичките тези мизерници, е, че ако хората в България чуят това, което казва г-жа Кьовеши, ще стигнат до извода, че това нещо го искат и е възможно в България. А това в предизборна обстановка е много страшно“, заяви Христо Иванов.

На въпрос, свързан с личността на кандидат-депутата от ДПС и медиен собственик Делян Пеевски, председателят на „Да, България!“ отговори: „Не бива да забравяме, че г-н Пеевски може би е талантлив, може би доста се е развил в самостоятелен политически фактор, но да не забравяме, че той е инструмент-слуга, обслужващ персонал на друг по-голям модел.

Един ден г-н Пеевски, като всички преди него, ще стане излишен, твърде скъп, прекалено и ще бъде изхвърлен в канавката, както много преди него… Това не е заплаха, не ние ще го направим, техните собствени господари ще ги изхвърлят като кучета. Такава е логиката на това да си служител-парцал на мрака. Така че ще дойде този ден и за г-н Пеевски, както беше и за г-н Василев, и се случи и за много други.

Дали ще бъде жив той в тази канавка или не е въпрос, който само Господ може да реши. Когато дойде този ден, ако г-н Пеевски реши да говори, ние ще бъдем там да настояваме той да бъде чут, ще бъдем там да настояваме той да получи правосъдие, отговорност, заслуженото. Но също и всички останали, които се крият зад него, които се опитват, като го изхвърлят зад борда, да се спасят.

Да не останат неуважени от българското правосъдие, защото само изпиването на чашата докрай от всички тези задкулисни играчи ще изчисти нашето общество“.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3042

10

ордер

19.03 2017 в 16:08

Ае стига с тея МИЛИЦИОНЕРИ скапани!!!!

14743

9

Victimized

18.03 2017 в 15:26

"Интересно защо никой не говори за въвеждане на преки избори в тази система, както и в МВР? "

На дългия сценаристите го дъвчат това от години, както и бившия му сценарист, а след това политик от на Барека кликата Росенчо, той се гласеше да става министър на МВР и да го въвежда това....

1305

8

Buriata

17.03 2017 в 20:46

Аз пък предсказвам, че на Марс има марсианци. Може ли сега да ми дадете нобеловата награда? Стига сте ни натрапвали този провален министър. Христо Иванов сега се прави на голям мъж седнал удобно в къщи зад компютъра, но когато беше министър бягаше и се криеше по коридорите от Цацаров.

-1289

5

Мусура

17.03 2017 в 10:54

Ако всички пари от ЕС през последните 10 години бяха употребени разумно и по предназначение, сега нямаше да се сравняваме с Румъния, а щяхме да мерим сили с Чехия и Полша... Но ние даже с "фалиралата" Гърция не можем да се мерим... Защото когато открадваш над половината от средствата, няма как магистралата да ти е читава, ще се разбие след 4-5 години. Няма как санирането да ти е читаво - ще започнат да падат изолации след 4-5 години и т.н. примери...

-1289

4

Мусура

17.03 2017 в 10:50

Кристияно, дали му вярваш или не, факта е един - трябва радикална съдебна реформа, ако искаме да живеем в нормална държава, ако искаме да сме по-богати и успешни. Няма значение кои точно човечета ще я направят, защото същността на реформата е точно това - да не позволи системата да бъде използвана в полза на ня#КОЙ, да не могат да се заобикалят закони от "знаещите" и абсолютно всички граждани да бъдем равни пред закона. Не можеш да не се съгласиш, че имаме нужда от това и всички хора, които подкрепят реформата трябва да настояваме всеки ден тя да се случи! До като няма реална съдебна реформа всичко друго е празни приказки - и ГЕРБ и БСП, а и повечето останали партии говорят за всичко друго, обещават ръст на пенсии, заплати и т.н. щуротии, но всичко е обречено на провал, разграбване, срив и т.н., защото никой няма да санкционира кражбите! Всяка година милиарди потъват незнайно къде.

1279

3

Kristiano789

17.03 2017 в 10:43

Иванов само реве за корупция, ама самият той хич не е невинна душица. Ще кажеш, че е майка Тереза, ако го слушаш и му вярваш. Ама не сме толкова наивни

-1289

2

Мусура

17.03 2017 в 10:00

Биг Смайл, никой не говори, защото ако това се случи, няма нищо по-лесно от това примерно братя Галеви да си "назначат" началник на полицията или областен прокурор... със жълти стотинки ще го направят и не само те...

960

1

Big Smile

17.03 2017 в 09:42

Интересно защо никой не говори за въвеждане на преки избори в тази система, както и в МВР? Областинят прокурор и регионалния началник на Полицията например, да се избират пряко. Подарявам ви идеята....