Борисов и Корнелия са двете страни на монетата, с която Пеевски поръчва

Последна промяна на 16 март 2017 в 15:33 5762 16

Цветан Цветанов.
Георги Марков (агент Николай).
Димитър Главчев.
Кирил Радев.
Данаил Кирилов
Димитър Узунов.
Яне Янев.
Ясен Тодоров.
Сотир Цацаров.
Георги Колев.
Цецка Цачева.
Владимира Янева.
Искра Фидосова.
И разбира се ген. лейт. инж. д-р Бойко Борисов.
Това е предполагаемият състав на бъдещата работна група на ГЕРБ, която ще пише новата конституция на България. Днес ген. лейт. инж. д-р Борисов обеща такава.

Ще имаме нова конституция, тъй като най-накрая Борисов осъзна, че неговият отказ да прави съдебна реформа има убийствена политическа цена за него самия и за ГЕРБ. В резултат, след като веднъж вече бяха представили програмата си без никакъв резонанс, няколко дена по-късно ГЕРБ представиха наново, но вече допълнена програма, с безсилната надежда, че някой ще им повярва. Или поне, че ще успеят да прикрият присъствието в София на ръководителската на румънската спец прокуратура Лаура Кьовеши.

Опитът за димка беше толкова отчаян, че Борисов седна в същото червено кресло в х-л Хилтън, в което преди две години седеше една друга смела жена, Моника Маковей. Вероятно напълно е изгубил представа за това в каква гротеска се превръщат той самият, опитът да кажат нещо по темата правосъдие, цялата кампания на ГЕРБ, а и самата претенция, че са граждани за европейско развитие на България. Той е просто обратната страна на монетата, на която стои Корнелия Нинова и с която Пеевски поръчва и плаща музиката в българската политика.

Борисов се свлича от сцената като политическата фигура с най-голяма лична роля за профукването на цялото българско десетилетие в ЕС. И колкото по-бързо слезе от тази сцена, толкова по-добре и за България, и за оставащите все още нормални хора в ГЕРБ.

Недейте да пишете нова конституция, г-н Борисов. Напишете си оставката и отивайте да пишете спомени.

Коментарът на лидера на "Да, България" и бивш правосъден министър е от фейсбук профила му. Заглавието е на редакцията.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-7140

16

стринка минка

16.03 2017 в 22:31

без Станишев и Баре'ков

-7140

15

стринка минка

16.03 2017 в 22:30

Да, не само в момента, въобще вярвам 100% на Брюксел(бе БАреков и Станишев и сие).

-7140

14

стринка минка

16.03 2017 в 22:25

Борисов е ченге и от там се научил на интриги, защото ченгетата са на първо място интриганти! Но за политик и дума не може да става, за дар слово_пълен инвалид и т.н. по критериите на way off.

16594

13

Умен

16.03 2017 в 20:43

Това много се повтаря и взе да се банализира като тема.

Има ли някой освен троловете, който да не е разбрал че герб и бсп са подчинении на Русия и Турция?

84844

12

Абе верно ли можело да се преструваш на политик, ако партията ти не е регистрирана? Къф "генерал лейтенант инжинер доктор", кви "избори", кви 5 лева?

"Дай, България" има ли законова регистрация? Как тогава изобщо им се разрешава да извършват политическа и финансова дейност?

Omerzen sum.

1241

11

filiq

16.03 2017 в 19:06

Хвърлят ни прах в очите само с тази конституция. Конституцията и сегашната много хора не я познават. Тя не е много повече от закон, който е по-трудно да се променя. И сегашните закони не са толкова лоши стига да се спазват. Не се спазват, защото съдебната система е подчинена и се назначава, до голяма степен, от политическата класа. Трябва ни съдебна система и прокурорско съсловие, което да има пряк интерес да намира виновните и да ги наказва, ако ще да има бонуси и таргети както в частните фирми.
В тази връзка е смешно да ме убеждават, че тези които толкова години бяха проводник на корупция сега магически искат да я премахват, било то с нова конситуция или други мерки. Подкрепям всичко казано от Христо Иванов!

-6675

10

wayOff

16.03 2017 в 19:01

добра промяна би било да гласувам за някой, вместо да имам 1000 причини да не гласувам за някой.

Малката разлика е, че 60% от българите не гласуват, защото последните 30 години българските политици единствено се маскарят един друг. Това унищожава политиката. Всеки българин знае поне по 4-5 лоши факта за всеки политик.

В момента бъгларите вярваме повече на брюкселски администратори от колкто на нашите избранници.

Ако не промените това в най-скоро време ще направим референдум да станем нечия провинция без право на самоуправление! Сериозно. Това може да е ЕС, Русия, Турция или и трите едновременно....

-6675

9

wayOff

16.03 2017 в 18:20

Да де ама Борисов е политик.

Политик е нещо като трудова характеристика с изисквания и отговорности. Политика има дар слово. Политика може да води преговори. Политика е комбинативен и може да прави интриги. Политика може да забива ножове в чужди гърбове. Политика може да изнудва. Политика може да види една ситуация от няколко страни. Политика може да управлява. Полтиика разбира от оргнизиране на парламентарни групи и партии.

Господин Христо Иванов със сигурност не е политик. Опита се и не се справи. Ежедневно демонстрира липса ан горните умения. Може би пак да гласуваме за него и след някой друг мандат той или друг симпатичен човек от партията му да стане политик. Аз бих рискувал с моя глас.

Обаче това нефелно скачане срещу ГЕРБ може и да ме откаже.

В момента ГЕРБ е малката надежда, че България ще съществува като държава след 4-5 години, макар да е под съмнение. Победа на БСП означава край на 3-тата българска държава - не инфлация, не фалит а край на 3-тата българска държава.

-1130

8

glas1996

16.03 2017 в 18:15

Това с двете страни на монетата е взаимствано, но на драго сърце го предоставям и се радвам, че след изобилието от минуси намирам споделени от мен мисли както в статии на честни и почтени хора, така и в коментари на съмишленици, ха сега слагайте минуси на воля и не забравяйте, че БСП и ГЕРБ са двете страни на една и съща монета, ДПС и останалите разсейки на политическия тумор КГБ - БКП - ДС служат за патерици към тях с едничката цел да заблуждават нас и света, че има някаква демокрация, демокрация в която за властта се състезават два червени коня от една съща конюшня - БКП, а за масовост около тях припкат и по някое и друго куцо магаре!

-7140

7

стринка минка

16.03 2017 в 17:14

Спа'мят