Борисов и Корнелия са двете страни на монетата, с която Пеевски поръчва

Христо Иванов 16 март 2017 в 15:33 8292 16

Цветан Цветанов.
Георги Марков (агент Николай).
Димитър Главчев.
Кирил Радев.
Данаил Кирилов
Димитър Узунов.
Яне Янев.
Ясен Тодоров.
Сотир Цацаров.
Георги Колев.
Цецка Цачева.
Владимира Янева.
Искра Фидосова.
И разбира се ген. лейт. инж. д-р Бойко Борисов.
Това е предполагаемият състав на бъдещата работна група на ГЕРБ, която ще пише новата конституция на България. Днес ген. лейт. инж. д-р Борисов обеща такава.

Ще имаме нова конституция, тъй като най-накрая Борисов осъзна, че неговият отказ да прави съдебна реформа има убийствена политическа цена за него самия и за ГЕРБ. В резултат, след като веднъж вече бяха представили програмата си без никакъв резонанс, няколко дена по-късно ГЕРБ представиха наново, но вече допълнена програма, с безсилната надежда, че някой ще им повярва. Или поне, че ще успеят да прикрият присъствието в София на ръководителската на румънската спец прокуратура Лаура Кьовеши.

Опитът за димка беше толкова отчаян, че Борисов седна в същото червено кресло в х-л Хилтън, в което преди две години седеше една друга смела жена, Моника Маковей. Вероятно напълно е изгубил представа за това в каква гротеска се превръщат той самият, опитът да кажат нещо по темата правосъдие, цялата кампания на ГЕРБ, а и самата претенция, че са граждани за европейско развитие на България. Той е просто обратната страна на монетата, на която стои Корнелия Нинова и с която Пеевски поръчва и плаща музиката в българската политика.

Борисов се свлича от сцената като политическата фигура с най-голяма лична роля за профукването на цялото българско десетилетие в ЕС. И колкото по-бързо слезе от тази сцена, толкова по-добре и за България, и за оставащите все още нормални хора в ГЕРБ.

Недейте да пишете нова конституция, г-н Борисов. Напишете си оставката и отивайте да пишете спомени.

Коментарът на лидера на "Да, България" и бивш правосъден министър е от фейсбук профила му. Заглавието е на редакцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови