Партизан за бой се стяга. Мелитопол е новият Херсон, засилва се въоръжената съпротива в окупирания град

OFFNews 23 март 2023 в 14:05 6711 2

Снимка Обозревател

Взривът от четвъртък сутринта в Мелитопол е бил насочен към колаборант в местната полиция.

Покушения, взривове, засади - партизанските тактики, познати от последните седмици на руската окупация в Херсон се пренасят в окупирания от Москва Мелитопол, сочат новинарските и полицейските хроники от последните дни. В разположения на брега на река Молочна град в Запорожска област окупаторите и наложената от тях администрация от колаборанти вече не може да е спокойна, а поредната партизанска атака стана в четвъртък сутринта.

Както сочи сайтът „Обозревател“, окупираната част от Запорожка област днес е един от най-опасните региони за предателите на Украйна и за руснаците, изпратени тук да "служат". Мелитопол се превърна в истинска столица на съпротивата, където бомбените атентати се случват със завидно постоянство.

В ранната утрин на 23 март социалните мрежи показаха кадри с блокирали от полицейски патрулки и коли на ФКБ с ново „извънредно положение“. „Правят хайки за да заловят диверсантите, взривен е автомобилът на един от местните колаборационисти – кола на окупационната полиция“, написаха потребители в социалните мрежи.

При хайката било намерено и самоделно взривно устройство на ул. „Иван Алексеев“ в близост до пожарната, появи се информацияза ранен полицай. „Вероятно по-нататък в духа най-добрите рашистки традиции ще блокират улицата и ще търсят саботьори“, написа лоялния на Киев мелитополски кмет Иван Фьодоров.

По предварителна информация във взривения автомобил се е намирал Сергей Сковирко. "РИА Мелитопол" пише, че след окупацията на града, предателят е станал началник на районната полиция. Сковирко винаги паркирал колата си в пожарната, защото се страхувал да не му подложат бомба партизаните, но в случая предпазливостта не му помогнала. Според „Обозревател“ колаборационистът е откаран в болница в тежко състояние и е под въпрос дали ще оцелее.

"Окупационната полиция, колкото и да се опитват да я представят като изключително "орган за борба с престъпността", всъщност е важно звено във веригата на терор на населението. Служителите на тази "структура" са предимно местни жители, които са предали родината си и сега докрай изпълняват всички поставени от руснаците задачи“, разказва „Обозревател“ с позоваване на събеседник от украинското разузнаване.

Ситуацията с експлозиите на коли в Мелитопол (а те се случват непрекъснато) докарва руските сили за сигурност до лудост. Но въпреки усилията на ФСБ, която почти ежедневно докладва за заловени "диверсанти", положението не се променя, което е провал за самата ФСБ.

Интересното е, че самите руснаци признават "провала на работата" и "загубата на контрол". В един от големите окупационни канали в Telegram открито пишат, че те гневно заявиха, че локалната работа по оперативна информация е „постно масло“, измама и показуха.

Самите окупатори отбелязват, че пристигналите от Русия служители на ФСБ се грижат повече за собствената си безопасност: за това как да оцелеят на територията, където има „спящи клетки“ и „антируски лица“, отколкото за безопасността на града. Преди дни е бил вдигнат във въздуха автомобил на служител от ФСБ. Ситуацията в Запорожка област вече е толкова неблагоприятна за окупаторите, че вече предлагат там борбата са партизаните да се води с участието на части от Националната гвардия. „В противен случай диверсионната дейност на врага ще продължи на същото ниво“, смятат нашествениците.

Напрежението в уж контролирания от Русия град нервира политиците в Москва. В четвъртък депутатът от Държавната Дума Дмитрий Белик нарече покушението в Мелитопол „терористично озъбване на киевския режим“. Депутатът обвинява украинските спецслужби, че действат подмолно, за да сплашат мирното население.

„Терористични атаки, диверсии, провокации – с такива инструменти киевският режим се опитва да достигне до жителите на страната ни. Тези гнусни прояви на жестокост в тила не са в състояние да сплашат хората или да принудят Русия да отстъпи от постигането на целите на специалната операция и само засилват убеждението за необходимостта да завършим започнатото от страната ни докрай“, декламира Белик пред руския „Известия“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

2

редовно четящ

23.03 2023 в 18:27

Изпитана тактика, работи добре.

-529

1

6екеr4о

23.03 2023 в 14:32

Тоз депутатин от Московията Белик ли е, Задник ли е, не знам, но със сигурност е пълен идиот!
След всичко натворено от блядовете на украинска територия, след като Вождът и Учителят на педеРацията Вл. Вл. Путлер е с международна заповед за арест за отвличане на деца, да ги плещи такива...
Те, идиотите, още не могат да зацепят, че кочината им потъна още на 24 февруари миналата година, очевидно ще го разберат по трудния начин!
 
X

Да помогнем на украинските деца!