Версията на Сидеров за скандала в центъра на София

OFFNews Последна промяна на 10 октомври 2015 в 14:27 15770 39

Волен Сидеров разпространи своята версия на скандала в центъра на София късно снощи.

Скандалът се случи на ул. "Г.С.Раковски" в столицата, близо до клекшоп, където според Сидеров се продавали наркотици и цигари без бандерол.

Според свидетели Волен Сидеров и депутата от "Атака" Десислав Чуколов са били пияни. Те са държали грубо и арогантно със собственици на магазина за алкохол и цигари и настоявали, че в него се продават наркотици.  Проверка е обаче показала, че това не е вярно.

Публикуваме позицията, разпространена от пресцентъра на "Атака", без редакторска намеса:

Органите на МВР и "Икономическа полиция" протектират и участват в наркотрафика в София

Лидерът на партия АTAKA Волен Сидеров и заместникът му Десислав Чуколов бяха блъскани и заплашвани от полицаи в центъра на столицата

Вчера вечерта възрастен мъж спира Волен Сидеров и го моли да вземе мерки срещу продажбата на безакцизни цигари в магазин тип „клекшоп”, защото, по думите на господина, Сидеров е народен представител, който би му обърнал внимание. Мъжът дава на председателя на АТАКА кутия цигари без бандерол, която е купил от въпросния търговски обект. По думите му на това място се продавали и наркотици.
След получена информация за продажба на кондрабандни стоки и наркотици в магазин в центъра на столицата, на ул. Раковска, Волен Сидеров и Десислав Чуколов подадоха сигнал на телефон 112 за разпространение на наркотични вещества и стоки без бандерол в близост до сградата на НАТФИЗ в София. Видимо притеснени от това, че незаконната им дейност ще бъде разкрита, собствениците на магазина Александрина и Йордан Симеонови пристигнаха преди органите на реда и се нахвърлиха срещу Сидеров и Чуколов с обиди и физическа саморазправа.

Със закъснение се появиха и органите на МВР. Едновременно с тях се появи и агитка от около 20 видимо дрогирани и пияни младежи.Те търсеха конфронтация с депутатите от АТАКА. Полицаите не само не реагираха на провокациите от страна на наркоманите, но и подстрекаваха техните действия.

Неидентифициран служител на МВР пък си позволи да заплаши лидера на Атака със „саморазправа в тъмното”. Волен Сидеров поиска обяснение от полицая, изрекъл заплахата, при което човекът с пагон се скри във входа до магазина, в който се подозира че се извършва продажбата на забранени от закона стоки и вещества.

След близо два часа чакане в 01:00 часа след полунощ пристигнаха представители на Икономическа полиция, като нито едно от длъжностните лица не пожела да се представи. Минути по- късно пред медиите бе изнесен лист с неизвестно съдържание, който бе наречен протокол. Никой от полицаите не пожела да коментира какви са резултатите от проверката. При опитите на Волен Сидеров да разбере името на поредният цивилен, изнасящ цели папки с документи от денонощния магазин, той за пореден път бе грубо изблъскан от друг неидентифициран столичен полицай.

Около 4 часа след полунощ последният цивилен представител, покровителстващ заведението, уличено в наркотрафик, напусна на бегом входа на магазина и се качи в паркираната наблизо патрулка. Така само за една вечер полиция, казионни медии и предварително подготвени съмнителни свидетели изградиха защитна стена пред наркотрафика в София, който е покровителстван от високите етажи на властта. Партия Атака и Телевизия Алфа ще продължат своето разследване въпреки всички опити подобни сигнали да останат прикрити.

Легия „Антимафия”: 10 милиарда къса контрабандни цигари влизат годишно у нас. Всеки ден в София се продават 500 хиляди кутии цигари без бандерол.

Според председателя на Българска Легия „Антимафия” Григор Здравков в България за година влизат между 8 и 10 милиарда къса цигари или между 800 и 1000 камиона с контрабанда. Това е за вътрешно потребление в страната.

Контрабандният транзит за Европа е още толкова. Стойността на която се вкарват тези цигари е около половин долар. Цената на дребно, на която се продават е между 2.40 в и 4.50 лв. за най-скъпите. Потреблението между 2001-ва и 2009-та година по статистика на Министерството на финансите и Агенция „Митници” е 19.5 милиарда къса цигари. При 15% контрабанда това прави общо потребление около 2 милиарда къса цигари. От 2010 до 2014 са обмитени средно 11 милиарда и половина къса цигари. Според Министерството на здравеопазването след вдигането драстично на акциза от правителството на ГЕРБ, отказалите се пушачи са около един процент, т.е контрабандата в България към настоящия момент е между 8 и 10 милиарда къса цигари.

Щетите за бюджета от не внесен акциз са над един милиард лева всяка година. Средната печалба на организаторите на канала от всяка кутия цигари е един лев. За продавачите на дребно тя е 50 стотинки на кутия. За първите девет месеца цялата държава т.е. Митници, ДАНС и МВР общо са хванали 4,5 камиони цигари,а са пропуснали над 700. Съответно, за да съществува тази схема на контрабандни цигари пари се отделят по всичките нива на държавата. От Гранична полиция през агенция „Митници”, ДАНС, ГДБОП, до патрулиращите полицаи. Общо рушветите за държавните служители са около 35% от цялата печалба от контрабандата. Т.е. около 700 милиона на година отиват за държавни служители и политически партии.

В няколко доклада от 2010 година насам Европейският съюз и Държавният департамент на САЩ твърдят, че България се е превърнала в основна врата за трафика на хероин и кокаин към Европа. Според изследвания на ООН 55% от международния трафик на хероин минава през България. 35% минават през бившите съветски страни и 10% през Северна Африка, но пак с българско участие. Количествата хероин които минават за 12 месеца през страната ни са около 250 тона. Най-голямото количество, залавяно за една година през последните 25 е около 400 кг.

Хероинът в България влиза според докладите на ЕС през два основни пътя – ГКПП Капитан Андреево и морския порт на Варна. Средната цена, на която българските бандити пазаруват хероин е 18 хиляди долара. Няколко са начините за пазаруване на хероин - освен с пари единият е бартер с амфетамини. Принципът е 1 кг хероин за 7 кг амфетамини. Другият е бартер за леко стрелково оръжие за ИДИЛ. В България има над 300 хиляди зависими от хероин. Хероинът на дребно се търгува между 7-15 лева за доза според чистотата. От трафика на хероин международната мафия, заедно с българските кланове печели (само от транспорт и продажба на едро) около 10 хиляди долара на кило кокаин, с чистота 96.9. Пратките за Европа винаги са над 150 кг до един тон. За последните 8 месеца в България не е заловена нито една голяма пратка над 100 кг кокаин.

Разпространението на наркотици в София е районирано както са районирани полицейските управления в София. Цената на един грам кокаин с чистота 25% е около 120 лв. Цената на амфетамините на прах и на хапчета варира от 7 до 15 лв за грам или хапче. За последните две години в Студентски град не е задържан нито един дилър.

Марихуаната, в зависимост от произхода и качеството е между 7 и 20 лв. на цигара. До момента не е заловен нито един полицай прикривал разпространител на наркотици.

В София най-много се употребява марихуана и амфетамини. Трева най – лесно може да бъде купена в идеалния център на София в района на Попа и ул. Раковски след 22.00 ч. Амфетамините обикновено се продават чрез дилъри с мобилни телефони, които също са разпределени като полицейските управления. През последната една година няма заловени количества амфетамини. Голямо количество при този наркотик се счита всичко над 300 кг. 90% от амфетамините, метамфетамините и пико се произвежда на територията на България. Няма данни за разбита голяма лаборатория.

СНИМКА:
Това е кутията цигари без бандерол, която е дадена на Сидеров от гражданина, малко след като си я закупил от въпросния търговски обект

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2015 в 13:24

Вървя си аз мирно и кротко по пътя и изведнъж от една дупка искача някъв и почва да ми ръга цигари без бандерол в едната ръка и дрога в другата. Аз като народен представител се дърпах, дърпах пъкл накрая ми писна разкрещях се и се обадих на полиция, икономическа, пожарна, президенство и на мама. На всички разказах какво кощунсво се извършва под носа на народните избиратели и исках да бъдат взети адекватни мерки. Уви събудените от мен ченгета се оказаха замесени в нарко сделките на тази дупка и през цялото време ме държаха на страни от покриването на следите. Никой не поиска да ми каже какво и колко носи и къде го е понесъл. Чувствам се толково депресиран ... ще ида си опъна един перхидрол за успокоение поне

11.10 2015 в 12:19

Как пък все Сидеров го накисват? Как пък все той един такъв невинен, просто си седи или се прибира и някакви идват и го провокират? Как пък целият свят се е наговорил да му прави мръсно, а той все е чист като момина сълза и никога нищо не е направил? Направо да се чуди човек дали случайно не послъгва.

11.10 2015 в 08:03

Смешник!Бори наркотрафика в едно малко магазинче цяла нощ.!Евала,сидер ага!И,това е най-големият патриот в България?!А,ако е на власт....жална ни майка!!!Пази боже сляпо да прогледа!!!

11.10 2015 в 01:55

Кой плаща за цирка? Вие плащате на Альоша Сидеров. Вие плащате на Чуколина. Вие плащате на всичките полицаи и на началниците им и на техните началници. Вие плащате на Цацата и на подчинените му и на техните подчинени. Вие си плащате и за цигарите със и без бандерол.
Кой е луд?

10.10 2015 в 21:31

тъй като гледам, на палячото скоро ще му се наложи пътуване ... еднопосочно с придружители, без билет.
дано, освен тоалетните принадлежности, не забрави да вземе и някоя друга ръкопляскаща кукла със себе си ... а може и един самозванец професор, дето се мотка тук и редовно не спазва графика за прием на лекарствата си.

10.10 2015 в 21:11

Препоръчвам на Професора Балкански -28,да си пише с една жена в депесарския сайт ПИК за Сидеров, много ще си паснат!!!Тази дърта ( възрастна) жена се казва Милка Станчова под ник (М.Станчова),много ще си паснат тъй като тя е тролът на Атака там.От време на време там се появява и още един трол, техен, под ник "Крум Усаински-Крупник", като и с него ще си лафят.................!!!!!!!

10.10 2015 в 21:01

Това, че МВР участва в наркотрафика и наркоразпространението, най-често под формата на покровители, като вземат подкрилото си престъпниците под крилото си, защото били "информатори".
Но Волен не трябва да протестира много много, защото вчера изглежадаше не толкова пиян, колкото нашмъркан. Е разбира се не всеки наркоман има доходите на народен представител, та се налага да се задоволяват с амфети и зелено, като нема кинти за бело.

10.10 2015 в 20:29

На Лидеров да му снемат по-бързо имунитета, да го осъдят и екстрадират с еднопосочен билет за Русланд.

Няма да е зле да получи един як тупаник преди екстрадирането му.

10.10 2015 в 20:29

Професоре Балкански, Волен не е свикнал да дава а само да взима и го доказа 2013г като прави платените кворуми за мафията БКП/БСП и ДПС, ДС, КГБ, КПСС, СССР!

10.10 2015 в 20:09

Това ли начина да се оправи България.Каква жалка бай Габровска картинка.Добре че не съм в България.