Цветанов: Имах ултиматум за назначаване на хора от ДПС в горските стопанства. Борисов и Доган се бяха уговорили

OFFNews 24 януари 2021 в 21:02 21223 0

През май 2018 г. май месец получих ултиматум от Мустафа Карадайъ (лидерът на ДПС) за назначаване на определени хора от партията му в горските стопанства. Карадайъ беше поставил тези условия и на тогавашния министър на земеделието – Порожанов. Аз не се съгласих, разбрах за тази договорка между Борисов и Доган 2017 г., след парламентарните избори.

Това заяви председателя на "Републиканци за България" Цветан Цветанов пред бТВ.

Попитах Борисов и той каза, че няма такова нещо. Когато ми се обадиха колегите от Смолянска област и по-специално от община Борино - която е родното място на Мустафа Карадайъ, защото ДПС искаше да вземе "Ягодинската пещера", беше много проблемно. Пещерата беше към туристическия съюз и Карадайъ направиха контакт с министъра на спорта и започна процедурата по прехвърлянето на дружеството към община Борино, обясни Цветанов и добави, че "понеже имаше една печалба от 70 000 лева е трябвало да бъде прибрана".

По думите на бившия втори в ГЕРБ, когато е спрял тази възможност, "Карадайъ беше говорил с Борисов, Борисов - с Нанков (тогавашен министър на регионалното развитие - бел. ред.), и тогава Нанков разпореди да се започне процедурата по прехвърлянето. Противодействах до момента, в който бях в активната политика". 

Цветанов заяви, че говори за всичко това, защото иска да се знае преди изборите за всички варианти, защото "когато гласуваш за ГЕРБ - получаваш ДПС". Председателят на "Републиканци за България" добави, че не знае защо има пасивност от страна на Даниела Дариткова и на Цвета Караянчева, които са го "молили" да противодейства на процесите, които са в техните региони.

"2019 г. и това, което се направи като явна договорка между ГЕРБ и ДПС на местните избори. На много от местата имаше преливане от гласове, сега също има подобни индикации - в Ботевград, например. Тези, които преди са работили с ДПС, сега са заявили, че ще работят за ГЕРБ", смята Цветан Цветанов и обясни, че за Община Гурково има сигнали за купен вот, но няма никакви резултати.

"Когато се вървеше към смяна на областния управител на Кърджали, тогава аз говорих с Младен Маринов и му казах, че това не е редно. Само заради това, че е предотвратил конфликта между ДПС и ДОСТ, когато имаше едно събиране, това беше причината за исканата оставка", допълни още той.

От думите му стана ясно, че Борисов му е подарил 11 часовника, символизиращи спечелените от ГЕРБ избори, докато той е бил шеф на предизборния щаб на партията. Цветанов добави обаче, че не ги носи, защото е суеверен. Той бе категоричен, че всички спечелени от партията избори, докато той е бил в нея, са били честни, защото са били признати от политическите сили у нас.

"ГЕРБ никога не е имал възможността да проведе избори - и парламентарни, защото никога не е била в управлението, когато са се провеждали избори", добави той. 

Правенето на избори не е технология и философия, която се прави само в предизборния период. Това е работа, която се прави ежедневно. Това, което правех преди и това, което правя сега, е да изградим хоризонтално покритие в цялата страна. Вече имаме над 90% покритие ("Републиканци за България" - бел. ред.). 

Лидерът на "Републиканци за България" коментира и думите си, че полицейски началници в МВР защитават определени интерес. "Областният директор на МВР в Шумен винаги е появявал интерес с кого съм се срещал в града. Това, което знам е, че той, заедно с шефа на горското стопанство в Паламара, се събират с членове на ДПС, а премиерът е чест гост. Знам, че когато се правят местни избори, се привикват кандидатите", категоричен е той.

Цветанов обяви, че има информация, че листите на ГЕРБ за предстоящите избори ще се редят от Владислав Горанов, но последната дума ще има Бойко Борисов.

Лидерът на "Републиканци за България" обясни, че се е срещал с депутата от ДПС Делян Пеевски, но само при изпълнение на служебните си задължения и отрече да е присъствал на негов рожден ден и добави, че името на Пеевски е дописвано в списъците за посещение при него в Министерския съвет, а в действителност не се е срещал толкова често с депутата. 

Според него над 350 хил. души ще гласуват за "Републиканци за България" на предстоящите избори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови