Quantcast

Радан Кънев: Най-важният бастион на мафията е съдебната система (видео)

OFFNews Последна промяна на 29 ноември 2015 в 11:33 6149 12

"Трябва да се анализира какво стои зад тези записи, кой ги е направил, някои интересни факти от тези записи, на които се обръща по-малко внимание, като паричните транзакции, както и цялостното съдържание на записите. Но за да влезем в това, трябва да излезем от повърхността, на която са техните реплики и да се сетим какво са те. Според медийни публикации и обвинения на хора, които са добре запознати със системата. Става дума за хора, които са в ядрото на най-тежката корупционна схема в българската съдебна система, около Софийски градски съд. Мога да потвърдя мнението на професионалната общност, че това е сърцето на паяка, на октопода - тази схема около Софийски градски съд. Това означава, че от момента, в който започна да се говори, през отстраняването и през повдигането на обвинения, ние непрекъснато сме във възможност, дай Боже, в началото на разплитането на най-мръсния чорап на съдебната система. Нишката от Софийски градски съд може да доведе до всякъде. А става дума за най-голямата, най-тежката и най-обществено опасната корупция в държавата - тази в съдебната система. Ние сме изправени пред възможността най-сетне, след десетилетия на тежки корупционни схеми, напълно тайни за обществото, но и напълно ясни, че ги има, които разграждаха тъканта на обществото, ние сме на път да разкрием цялата корупционна мрежа, ядрото на мафията в България, защото най-важната част на мафията, най-важният бастион на мафията е съдебната система."

Това заяви съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев коментира пред bTV скандала с изтеклите записи на разговори между бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева и уволнената съдия Румяна Ченалова.

"Какво брани Румяна Ченалова? Себе си или целия този мафиотски интерес, който е зад СГС. Моят отговор е вторият. Никой не е толкова смел да говори такива неща без огромен гръб зад себе си и да атакува по толкова рекетьорски начин", заяви още той.

Кънев отрече категорично версията, че той и Реформаторският блок се опитвали да "бутнат" главния прокурор.

"Не се опитваме да бутнем главния прокурор. Това е тежка лъжа. Нищо общо с истината. Никой от Реформаторите няма нищо общо с тази схема - нито аз, нито Христо Иванов, нито някой друг, нито общуваме с такъв тип хора (бел. ред. като Румяна Ченалова), но няма опит да се бутне главният прокурор, има опит да се рекетира главният прокурор през устата на тази жена, която е поставена в ъгъла като обвиняем член на корупционна схема в съда. Тя е като луд с картечница, т.е. може да прави каквото си иска."

Абсурдно е да се търси реформаторска връзка зад записите, бе категоричен съпредседателят на РБ и лидер на ДСБ Радан Кънев.

Активната положителна роля трябва да е на господин Сотир Цацаров трябва да изчисти името си, да докаже, че той не е играчът на задкулисието, да свали чадър от хора от ВСС, които, за разлика от него, са и да осигури независимо разплитане на този чорап, защото то ще доведе до върховни съдии. Това може би е начало на операция "Чисти ръце".

По думите му, за да да се случи това или трябва да бъдат приети предлаганите от Реформаторите промени в Конституцията, свързани със създаване на прокуратура по румънски модел, или "г-н Цацаров да делегира на друга личност, на която и той и обществото имат достатъчно доверие, пълно и независимо разследване на създаването на самите записи, на данните за подкуп за Янева и Ченалова, на съдържанието на записите, но много повече - на данните за корупция в СГС". 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.11 2015 в 17:58

ЧЕСЪН къде ти е шкембе чорбата,идиотино?
"Евалла"....ашколсун,буйрунуз...дай още реформаторски цинизми....ама на БЪЛГАРСКИ,ако обичаш,трол нещастен.

29.11 2015 в 15:19

.

Рада Дълбоката :
"Ченалова - новото знаме на реформата, ПМ и ДСБ"

29.11 2015 в 14:42

Гочо, аз съм..... как позна. Да не те е щибал някой екстрасенс снощи...?

29.11 2015 в 14:23

УЙ,ти неси ли оня музикален инвалид който искаше да пее на Евровизия,ти трябва да с защото на простащина го докарваш едно към едно.

29.11 2015 в 13:15

Проблемът на всички съдебни реформи до сега, а и за в бъдеще, е че по същество те се правят за да може някой да обязди Съд и Прокуратура.
Рамадан хубаво дума, но цинично погледнато той просто иска място на трапезата на съдебната власт.

29.11 2015 в 13:12

С тия лакърдии, Кънев застана на амбразурата между Борисов и Местан в защита на властта от "самотната картечарка", която не иска да си иде сама.

Това му е за кой път?

Един път му беше, като си затрая за гювеча, който Кордовска пусна на тия с големите депозити.

Втори път му беше, като си отвори устата да рекламира заема на Горанов, който беше "за обслужване на стари кредити" и от който "нови заеми няма да има".

Трети път му беше "историческия компромис".

Верва ли му некой на тоя проправителствен шут?

29.11 2015 в 12:57

Е, не е ли ясно, че доброволно няма да се махнат и ще грабят колкото се може повече до последно.

29.11 2015 в 12:39

Евалла на Радан. Може да няма реална власт за промени, но дано поне думите му бъдат разбрани от още някоя проста тиква и на следващи избори това да резултира в глас подкрепящ съдебна реформа. Еехххх, ако Тиквочев не беше комунист, с тези популистки способности вече да бяхме забравили за съдебната реформа и да бяхме се превърнали в нормална богата държава.

29.11 2015 в 12:33

Tова, че нищо няма да излезе от съдебната реформа, всички разбират. Поне кажете, че царят е гол. Очевадно е, че Цацаров и Борисов действат съгласувано против съдебната реформа. Каква румънска система, какви 5 лева? В Румъния са осъдени повече от 100 магистрати. Нашите да не са абдали, за да допуснат независим прокурор?! Мирно решение на проблема не съществува, защото става въпрос за много, много пари. Без конфискация на имущество няма как да стане, а кой да го конфискува, когато всичко е в ръцете им-държавни институции, пари, медии, избирателна система.

29.11 2015 в 12:31


И аз в духа на ОФФ решиха да направя една анкетка..:))))

От чие име се “изтропа“ Рада ДЛИБОКО ХИБРИДНАТА....

1 от свое?
2 от свое и това на Христо Иванов?
3 от името на ДСБ?
4 от името на РБ?
5 от името на ДСБ и Борисов?
6 ОТ ИМЕТО НА МЕДИ САРАЙСКИ....ШИШИ...ТИКВАТА..С ЕДНА ДУМА БОСТАНА.....

Моля третополовите по очевадни причини да не участват, а САМО да чукат...(-);))))))))))))
Другите НОРМАЛНИ българи да постват само съответната цифра...