Нинова: Правителството е вредно, не преговаряме с ГЕРБ

ОFFNews 21 май 2016 в 11:58 5540 36

Снимка OFFNews, Сергей Антонов

"Правителството на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ беше създадено като клуб по интереси. И когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури".

Това каза новият лидер на БСП Корнелия Нинова пред Националния съвет на партията.

Тя подчертава, че ГЕРБ са политически противник на БСП, а правителството е вредно за България. "По този въпрос не може да има никакви спекулации", добави Нинова.

"Предайте на другарите в страната – не преговаряме с ГЕРБ! Не се договаряме за общо управление. Не се поддавайте на манипулации и внушения. Като се върнете по места, моля започнете мобилизация и вдигайте партията за подготовка за предсрочни избори", каза тя.

Според Нинова никой от БСП не е водил нито предконгресни, или следконгресни разговори с АБВ за обединение. "АБВ е част от политическото статукво. Ние сме промяната на това статукво. Ние сме опозиция на управлението, в което те участваха", обясни новият лидер на БСП. 

Ето какво каза Нинова на днешното заседание на Националния съвет на БСП:

"Честит избор в Националния съвет на БСП. Бъдете здрави, работоспособни и успешни. Конгресът ни възложи да създадем организация и изпълним решенията му.

Да прекратим спора каква партия сме. За нас има ляво и дясно в политиката, с много ясни разграничителни линии. Ние сме автентична, лява, социалистическа партия. Едно от доказателствата за това е нашата програма. Но думите и документите трябва да се превърнат в действия. И при това в незабавни действия. Налага го и променената политическа обстановка след Конгреса. С две думи тя е: Политическа криза.

Правителството на ГЕРБ, РБ, ПФ и АБВ беше създадено като клуб по интереси. И когато тези интереси не се напаснаха, клубът се разтури. Но за времето, в което съществуваше, нанесе тежки вреди на България: загроби я с 16 млрд. лв. дълг; даде възможности на големите фирми и монополи да доразбият българската икономика и да злоупотребяват над българския потребител. Водени само от една цел – парите, да разградят здравната, образователната и пенсионната системи. Конституционната социална държава няма никакъв смисъл и съдържание за тях. Ние сме длъжни и можем да ги спрем и да променим политиката. Управлението на Бойко Борисов е опасно. ГЕРБ са наш политически противник. Правителството му е вредно за България. По този въпрос не може да има никакви спекулации.

Предайте на другарите в страната – не преговаряме с ГЕРБ! Не се договаряме за общо управление. Не се поддавайте на манипулации и внушения. Като се върнете по места, моля започнете мобилизация и вдигайте партията за подготовка за предсрочни избори. Днес да дадем категоричен отпор на още една манипулация. Никой от нас не е водил нито предконгресни, или следконгресни разговори с АБВ за обединение. АБВ е част от политическото статукво. Ние сме промяната на това статукво. Ние сме опозиция на управлението, в което те участваха. Само ние бяхме последователно против новия дълг, геноцида, наречен здравна реформа, съсипването на българското образование и социалния срив. Новосъздадената опозиция АБВ се оказа: „Преоблякъл се Илия, пак в тия”, защото на четвъртия ден в опозиция подкрепиха промяната в кабинета. Можем да разговаряме с всички лявомислещи, но категорично не приемаме менторски тон, назидания и размахване на пръст, водачество в ляво, към което БСП да се присламчва. Още повече, че механичният ни сбор с малки партии не носи голямата сила, от която имаме нужда. Силата са хората, у хората е силата.

Незабавно започваме от другата седмица широк кръг разговори със земеделски кооперации, съюзи на лекари, учени, потребителски съюзи, студенти, майки на деца с увреждания, пенсионерски съюзи, синдикати и всички граждански структури в ляво. И започваме с тяхна подкрепа и от тяхно име да правим политики за лявомислещи хора. Поемаме инициативата, превключваме на високи обороти и преминаваме към изпълнение на следващото решение на Конгреса: опозиция и алтернатива на правителството на Бойко Борисов. До две седмици в парламента започваме внасянето на първите антимонополни закони и реализирането на една мащабна законодателна програма в две насоки – връщане на държавата в икономиката и социалната държава. Заедно с новоизбраните съвети и новите експерти към тях започваме от другата седмица алтернативните си действия за развитието на България.

Веднага след избора на Бюрото, правим организация и тръгваме в страната. Още първото заседание ще бъде изнесено - в Благоевград. Започваме от проблемните организации и решаваме откритите им въпроси насвякъде в страната. Обсъждаме с тях предстоящите президентски избори и формулата ни за участие.

Още на следващото заседание на Националния съвет ще ви предложа и ако приемете, да направим вътрешнопартийно допитване как и с кого да участваме на предстоящите избори. Вие всички ще решите това. Никакви задкулисни сценаристи няма да ни вкарват в игричките си и да упражняват собствената си политическа несъстоятелност на гърба на БСП. Партията, цялата и само тя, ще реши този въпрос. Дотук с приказките, минаваме към действия: Ясна и категорична лява опозиционност, нов национален план за развитие на България и за живота на хората. Максимална мобилизация в страната.

Да покажем какво може БСП. На работа!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

34

El Commandante

21.05 2016 в 23:33

"Ама, заради спорта или от идеализъм?"


Защото


Така



Трябва!!!







Ахахахахахахаха.......

77927

32

El Commandante

21.05 2016 в 23:27

"А долу хапчетата са стабилно раздадени, не ли?"

Знаеш ли кво е force-feeding?
Е така действаме....макар и не за черен дроб де...

77927

30

El Commandante

21.05 2016 в 23:21

"Раздали ли сте им халатчетата или...?"

Никъде не мърдам аз без халат,плътно увит, колана на троен моряшкки не ами капитански направо, нямаш представа кви хора има, напират като щури, все едно татуировка не са виждали...